Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Aansprakelijkheid
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Aansprakelijkheidsverzekering

Ga je binnenkort een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je aansprakelijkheidsverzekering afsluit!

Tip 1. Je kunt niet buiten een aansprakelijkheidsverzekering
Iedereen moet eigenlijk een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Waarom? Omdat nu eenmaal niet alle omstandigheden voorzienbaar zijn en er altijd wat kan gebeuren. Dat kan variëren van een klein ongelukje (je stoot per ongeluk het raam van je buurman stuk) tot grote gebeurtenissen (je ramt met je auto de gevel van je buurman). Voor al die zaken is een aansprakelijkheidsverzekering van toepassing.

Tip 2. Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor het hele gezin
En dat is toch belangrijk om te weten. Als je bijvoorbeeld in huis wonende kinderen hebt die even je auto willen lenen (waar je natuurlijk ook een WAM-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) voor hebt), dan is het toch een gerust gevoel om te weten dat eventuele schade die veroorzaakt wordt in principe gedekt is door de aansprakelijkheidsverzekering.

Tip 3. Een aansprakelijkheidsverzekering is ook van toepassing op je huisdieren
Ook niet verkeerd, want de hond kan altijd losschieten of de kat sloopt de tuin van de buren (of de parkiet). Je moet natuurlijk wel zoveel mogelijk voorkomen dat er iets kan gebeuren, maar mocht dat onverhoopt toch het geval zijn, dan dekt een aansprakelijkheidsverzekering ook de problemen die je huisdieren (kunnen) veroorzaken.

Tip 4. De premie is altijd betaalbaar
Zeker als je bedenkt dat je ingeval van schade en je hebt geen aansprakelijkheidsverzekering álles zelf moet betalen. Dat is echt wel iets om bij stil te staan, daar wegen die paar tientjes per jaar wel tegen op want voor wat je aan premie voor je aansprakelijkheidsverzekering betaalt kun je bij wijze van spreken amper een bloemetje kopen om verontschuldigingen aan te bieden. Doen dus!

Tip 5. Ook wel AVP- of WA-verzekering genoemd
Vroeger werd die term vaker gebruikt, AVP-verzekering: AansprakelijkheidsVerzekering Particulieren, tegenwoordig valt dat allemaal onder de noemer aansprakelijkheidsverzekering. Ook WA-verzekering is een veelgebruikte term, wat staat voor Wettelijke Aansprakelijkheids-verzekering.

Tip 6. Besparen door geen aansprakelijkheidsverzekering te nemen is dom
Een aansprakelijkheidsverzekering is echt een noodzakelijk iets. Voorbeeldje? Je gooit in een museum per ongeluk een dure vaas om. Nou, dan wil je niet weten wat zo’n vaas kost, als je dat uit je eigen zak zou moeten betalen. Als er dan schade uitgekeerd moet worden is dat vele malen de premie die jij betaald hebt, dus dit is een verzekering waar je echt niet buiten kunt.

Tip 7. Bewaar je polis goed
Helaas zijn er veel mensen die absoluut niet zorgvuldig met hun verzekeringspapieren omspringen, terwijl dat niet verstandig is. Verzekeringspapieren (polissen) zijn belangrijke documenten die het echt wel verdienen om goed opgeborgen te worden. Je kunt ze dan ingeval van schade weer zo te voorschijn halen maar ook hoef je tijdens een panieksituatie je niet af te vragen waar die dingen ook alweer lagen…..

Tip 8. Een aansprakelijkheidsverzekering kan onderdeel van een pakket zijn
Al die verzekeringen kosten toch best wel het nodige, daarom kan het raadzaam zijn om al je verzekering bij één en dezelfde maatschappij onder te brengen, dat kan je een hoop korting opleveren. Beschouw het maar als ‘kwantumkorting’ omdat je dan meerdere polissen bij één maatschappij hebt.

Tip 9. Ook voor letselschade.
Een aansprakelijkheidsverzekering dekt ook binnen een gezin schade. Dan niet de materiële schade, daarop is de aansprakelijkheidsverzekering niet van toepassing maar wel als een van de gezinsleden een ander letselschade toebrengt. Natuurlijk hoop je dat het nooit nodig is, maar soms weet je niet waar je voor komt te staan. Dan is het goed om dit in je aansprakelijk-heidsverzekering opgenomen te hebben.

Tip 10. Verschillende maatschappijen hebben verschillende voorwaarden
Via internet kun je veel zelf opzoeken. Als je echter door de bomen het bos niet meer ziet kan het verstandig zijn een deskundige in de arm te nemen, bijvoorbeeld een assurantietussen-persoon. Ook een onafhankelijk advies vragen kan lonend zijn.

 Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!