Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Afvallen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Afvallen

Afvallen kan een grpte uitdaging zijn. Maar er zijn veel manieren om makkelijk de overtollige pondjes kwijt te raken.
Tip 1. Wanneer afvallen?
Je lichaam heeft energie (brandstof ofwel calorieën) nodig om te kunnen functioneren.
Die calorieën halen we uit onze voeding. Het lichaam verbruikt niet méér calorieën dan nodig, maar laat ook niets verloren gaan. Het overschot wordt als reserve opgeslagen in vetcellen. Die vetreserves zorgen voor overgewicht. En dat is ongezond. In Nederland is nu 50% van de volwassenen te zwaar; 5% heeft last van ernstig overgewicht (obesitas). Ook kinderen worden steeds zwaarder. Afvallen hoeft alleen bij een ongezond gewicht. Maar je mag best een paar kilootjes kwijtraken als je je daardoor lekker in je vel voelt zitten.

Tip 2. Stel realistische doelen

Zomaar afvallen valt niet mee. Motivatie is dé grote garantie voor succes. Bereid je goed voor. Weet waarom je wilt afvallen. En ken je moeilijke momenten, zodat je deze kunt vermijden of veranderen. Belangrijk is dat je realistische doelen stelt. Je bent niet in één week aangekomen, je hoeft ook niet in één week af te vallen. Bepaal een tempo dat je goed kunt volhouden. Wees niet te gefixeerd op afvallen. Weeg je daarom eens in de week!

Tip 3. Begrip van anderen

Bepaal wanneer je start met afvallen. Vertel dit ook aan mensen in je omgeving. Want begrip is erg belangrijk. Je familie, je vrienden en collega's kunnen je steunen en helpen bij jouw dieet. Het is prettig als ze met je meeleven en als ze rekening houden met je voeding, zodat ze je niet in de verleiding brengen met allemaal lekkers.

Tip 4. Verantwoord eten & drinken

Drink zeker 2 liter water per dag. Water zuivert je lichaam van vrijkomende giftige stoffen die zijn opgeslagen in het vet. Fruitsappen, kruidenthee en (magere) melk zijn gezonde alternatieven. Vermijd cafeïne, dus geen cola en geen koffie, want dit werkt vochtafdrijvend. Drink ook geen alcohol. Alcoholische dranken zijn calorierijk en droger je lichaam alleen maar uit. Het is niet nodig om constant calorieën te tellen. Het is belangrijk dat je voor de juiste voedingsmiddelen kiest. Groenten, fruit, volkorenproducten, mager vlees en vis. Zorg voor regelmaat (drie maaltijden per dag) en voldoende variatie. Het grootste gevaar schuilt in ongezonde maaltijden en tussendoortjes... Verander dus je eetpatroon en eet niet te weinig, maar lekker, licht & gezond.

Tip 5. Meer bewegen
Als je dagelijks minimaal een half uurtje aan lichaamsbeweging doet, kom je makkelijker op een gezond gewicht. En blijf je op gewicht. Je voelt je fitter en gezonder. Beweging krijg je door te fietsen, lopen, actief spelen, sporten en huishouden. Dit wordt ook wel de FLASH-methode genoemd. Door bewegen en sporten krijg je meer spieren. Spierweefsel verbrandt veel energie en stimuleert bovendien de stofwisseling, waardoor je sneller afvalt. Door beweging werkt je stofwisseling ook in rust beter. Dat maakt het makkelijker om af te vallen zonder een jojo-effect.

Tip 6. Geneesmiddel bij (ernstig) overgewicht
Als je ernstig overgewicht (BMI>30) of overgewicht hebt (BMI>27), kunnen geneesmiddelen je ondersteunen bij het afvallen. Zo zijn er twee geregistreerde geneesmiddelen die wereldwijd al miljoenen mensen geholpen hebben:
Reductil: Reductil zorgt ervoor dat je sneller verzadigd raakt tijdens het eten. Daarnaast beïnvloedt Reductil de hoeveelheid energie die je stofwisseling verbruikt. Het komt erop neer dat je basis-energieverbruik tijdens het afvallen niet lager wordt, waardoor je lichaam evenveel energie blijft verbranden. Afvallen met Reductil heeft ook een gunstig effect op je cholesterol en bloedsuikerspiegels.
Xenicial: Xenical is een afslankpil bij overgewicht, het onderdrukt de eetlust niet. Xenical zorgt ervoor dat ongeveer 30% van het vet uit het voedsel onverteerd de darm passeert. Je lichaam kan daardoor dit voedingsvet niet als bron van energie gebruiken en het omzetten in vetweefsel. Zo helpt Xenical je gewicht te verminderen.

Tip 7. Zoek een alternatief
Zorg ervoor dat je niet in de verleiding komt. Zoek bij moeilijke momenten of verveling een leuke activiteit of bezigheid, bijvoorbeeld lezen, muziek luisteren, winkelen, sporten of bel eens iemand op voor een kletspraatje. Concentreer je op andere dingen, zodat je niet de hele dag met eten en afvallen bezig bent.

Tip 8. Beloon jezelf
Afvallers die zichzelf belonen zijn succesvoller. Beloningen geven iets positiefs aan het afvallen. Vooral in de periode dat niet snoepen en teveel eten je moeite kost. Beloon jezelf met een lekker luchtje of een nieuwe CD waar je lekker op kunt swingen! En spaar alvast voor nieuwe kleren! Een andere manier van belonen is jezelf regelmatig een compliment te geven. Je hebt alle reden om heel trots te zijn als weer een paar pondjes kwijt bent!

Tip 9. Sterk zijn
Je moet mentaal sterk zijn. Wees voorbereid op lastige situaties. Zo kun je op verjaardagen erg in de verleiding komen. Spreek vooraf met jezelf af wat je wel en niet mag. Neem iets anders als anderen snoepen en snacken. Kies voor een appel, een kiwi, een magere soep of iets dergelijks. Voel je nooit verplicht om mee te doen met zoete of vette happen. Het gaat om jouw lichaam en gezondheid en daar hebben anderen niets over te zeggen.

Tip 10. Hulp als het niet zelf lukt
Jaarlijks lukt het duizenden mensen om op gewicht te komen èn te blijven. Dus waarom jou niet? Denk aan de nadelen van het overgewicht en de vele voordelen van lekker in je vel zitten. Als je het echt moeilijk vindt, zoek dan hulp om af te vallen. Er zijn allerlei afvalclubs of kies voor individuele begeleiding van een diëtiste. Je kunt ook maaltijdvervangers zoals Modifast, Maaltijd Plus en Herbalife gebruiken. Het voordeel is dat deze shakes en repen alle voedingsstoffen bevatten. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en passen in ieders levenspatroon.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!