Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Airconditioning
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Airconditioning

Denkt u erover om binnenkort een airco te kopen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat u een airconditioning aanschaft!

Tip 1. Mono of split unit?
Er zijn globaal twee type airco's de mono units die mobiel zijn en de warme lucht via een slang afvoeren en de split units die een binnen en buiten gedeelte kennen. De mono modellen zijn goedkoper, maar de split units presteren doorgaans beter.

Tip 2. Hoe groot is de ruimte?
Bepaal voordat u een airco aanschaft hoe groot de ruimte is waarin de airconditioner komt te staan. Hoe groter de ruimte des te groter de capaciteit die airco moet aankunnen. Als vuistregel kunt u rekenen op 40W per m3.

Tip 3. Voordelig tweedehands
Airco's zijn ook tweedehands verkrijgbaar. Wilt u dus besparen op de aanschaf van een airconditioner kijk dan bijvoorbeeld eens op Marktplaats.

Tip 4. Let op stroomverbruik
Een airconditioner verbruikt veel stroom. Let dus bij de aanschaf van een airco ook nadrukkelijk
op het stroomverbruik en de energieklasse waarin de airco valt.

Tip 5. Warme luchtafvoer via slang

Bij een mono unit moet u de warme lucht met een slang afvoeren. Een dergelijke slang is vaak niet erg lang. U moet dus de mogelijkheid hebben om zowel de slang af te kunnen voeren (bijvoorbeeld uit het raam kunnen hangen) en toch ook bij een stopcontact kunnen.

Tip 6. Installeur plaatst splitmodel

Een splitmodel moet plaatsbaar zijn. Kunt u een gat naar buiten boren en kan het splitmodel gewoon buiten staan of moet het om een model gaan dat aan een buitenmuur opgehangen kan worden. Het plaatsen van een splitmodel gebeurt doorgaans door een installateur.

Tip 7. Kies uit een stille airco

Een airco kan ook het nodige lawaai produceren. Hoeveel lawaai kunt u voor u aankoop mogelijk al in de winkel testen. Als bij een split unit de condensor buiten zit, scheelt dat in het lawaai.

Tip 8. Gemak dient de mens

Let op het gebruikersgemak van de airco. Is deze gemakkelijk in te stellen? Zit er een afstandsbediening bij zodat u de airco ook bijvoorbeeld vanuit bed kunt bedienen?

Tip 9. De juiste temperatuur

Grote temperatuurverschillen zijn niet goed voor uw gezondheid en kunnen leiden tot geïrriteerde luchtwegen en ogen en kan verkoudheid veroorzaken. Zorg er voor dat de temperatuur in de ruimte waar uw airco draait niet extreem afwijkt van de buitentemperatuur. Een temperatuursovergang van 5°C is al aan de hoge kant. Een deel van het effect van airco zit 'm overigens in het laten dalen van de luchtvochtigheid waardoor ook de gevoelstemperatuur daalt.

Tip 10. Goedkoop alternatief: ventilator

Een alternatief voor een airconditioner vormen natuurlijk de ventilator. Deze zijn goedkoper.
Een ventilator zorgt echter alleen voor een aangenaam 'briesje', maar koelt de ruimte zelf niet.



Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!