Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Alanya
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Alanya

Je wilt op vakantie naar Alanya? Hier vind je 10 tips voor je Alanya Vakantie!

Tip 1. Alanya is druk
Alanya is een zeer drukke badplaats. Hoog boven de stad ligt een grote burcht, die je al van kunt zien. Je vindt er een lange promenade en in het oude centrum zijn er zeer veel winkeltjes, waaronder lederwarenzaken, souvenirwinkeltjes en kleine supermarkten. In het hoogseizoen is het hier zeer levendig. Met name Duitsers bezoeken Alanya, maar die worden op de voet gevolgd door Russen, Nederlanders, Scandinaviërs, Britten, Israëliërs en Oost-Europeanen. Het hoogseizoen loopt van mei tot oktober.

Tip 2. Alanya heeft zandstranden en een subtropisch klimaat
In Alanya liggen de mooiste zandstranden van Turkije die kilometers lang zijn. Alanya is de grootste badplaats van de Turkse Riviera. Aan weerszijden van het schiereiland vind je uitgestrekte zandstranden met volop watersportfaciliteiten. Alanya is dan ook de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische plaatsen van Turkije. Vanwege het subtropische klimaat, komen er in de winter ook steeds meer toeristen. Bij de haven krioelt het 's avonds van de mensen. Hier is het altijd gezellig vanwege de vele restaurantjes en barretjes die Alanya rijk is.

Tip 3. In Alanya kun je prima uitgaan en je vermaken
Alanya heeft zeer veel uitgaansmogelijkheden, het merendeel zijn barretjes gelegen in het oude centrum van de stad. De meeste gelegenheden hebben een terras. Er zijn 5 discotheken, waarvan 3 openluchtdiscotheken, en ca. 10 discobars. Er zijn zeer veel eetgelegenheden, vaak eenvoudige Turkse restaurants en enkele cafetaria's. Er is een openbare tennisbaan, zeilen en windsurfen is mogelijk van half maart t/m oktober. Er zijn drie duikscholen. De overige (sportieve) mogelijkheden zijn paardrijden, waterfietsen, kanoën, fitness, banana-riding, waterscooterverhuur.

Tip 4. Skiën en een strandvakantie inéén: in Alanya kan dat
Vlakbij Alanya ligt het skigebied Saklikent. Tijdens het voor- en naseizoen is het mogelijk om 's morgens te gaan skiën en in de namiddag te gaan zwemmen in de warme Middellandse Zee. Deze unieke combinatie is, zover wij weten, alleen mogelijk in dit gebied. Het skicentrum ligt in het Bey-gebergte. Saklikent is gemakkelijk te bereiken vanuit Alanya. Het is niet moeilijk om in dit skigebied te overnachten, want er zijn voldoende comfortabele hotels en pensions. Het seizoen loopt van 15 december tot en met 15 april. De beste maanden zijn januari tot en met maart. De sneeuwkwaliteit gaat na maart achteruit, hoewel het tot half maart nog vaak sneeuwt, maar doordat de pistes op de noordelijke hellingen liggen, duurt het seizoen lang. In het seizoen ligt er 50 cm tot 1 meter sneeuw.

Tip 5. Neem de bus
Jazeker, in Alanya zijn de dagen van de dolmus voorbij. Dit populaire Turkse vervoersmiddel is vervangen door stadsbussen die dezelfde routes rijden. Dit is het resultaat van een gemeentelijk besluit dat privé-busondernemingen in Alanya niet meer toelaat. In heel Alanya zijn bushaltes geplaatst. Om zeker te zijn dat de chauffeur stopt, kun je beter bij een bushalte instappen. Je kunt ook proberen de bus door middel van je hand op te steken te laten stoppen, maar dit geeft geen zekerheid. De stadsbussen rijden van 07.00 tot 24.00 uur en kosten ongeveer 0,50 Euro. Overigens bestaat het dolmusstation bestaat nog steeds. Hier vind je de dolmusbusjes die naar bestemmingen buiten Alanya rijden. Zij rijden normaliter niet over de hoofdweg in Alanya, maar over de rondweg.

Tip 6. Bezoek de Ronde Toren
Bij de haven staat de Rode Toren. Deze opvallende achthoekige toren is gebouwd in 1225 en was een belangrijk verdedigingswerk voor de nabij gelegen Seldjoekse scheepswerf waar oorlogs-schepen werden gebouwd en gerepareerd. De werf is vandaag de dag nog steeds in gebruik. De techniek die men gebruikte bij de bouw van deze toren maakt van deze toren een van de meest vooraanstaande Seljukse monumenten. De toren die op wankel terrein gebouwd werd, heeft een diameter van 29 meter.

Tip 7. Je kunt hem niet missen: de burcht!
In de dertiende eeuw was Alanya de belangrijkste haven van het Seldjoekse Rijk. Om die haven goed te verdedigen werd er een gigantische burcht gebouwd. Het geheel bestond uit maar liefst 140 torens, omringd door een muur van 6500 meter lengte. Het is een indrukkwekkend gebouw om te bezichtigen.

Tip 8. Waan je in Turkije in de jaren dertig
Dat kan in het Ataturk-museum. Ataturk was de stichter van de Republiek Turkije. Hij heeft in dit gebouw in 1935 één nacht geslapen. Eigenlijk heeft dit bezoek weinig historische waarde, maar het is wél leuk om te weten.
Het museum geeft je een goed beeld van het leven in Turkije in de jaren dertig.

Tip 9. Vergaap je aan de druipsteengrotten
Bij Alanya liggen een aantal mooie grotten die het bezoeken zeker waard zijn. De bekendste is de Damlatas-grot. Deze grot is bekend om zijn stalactieten, waarvan sommigen wel 15 meter hoog zijn. De grot bestaat uit twee zalen, en de lucht hier is bijzonder heilzaam voor astma-patiënten. In 1948 werd de haven verbouwd en per ongeluk ontdekte men de Damlatas grot. Andere grotten zijn de Blauwe grot, de Piratengrot en de Grot van de geliefden.

Tip 10. Zeker niet duur
’t Is vast geen verrassing: een vakantie in Alanya is zeker niet duur. Het leven in Turkije is al goedkoper dan hier, en voor zo’n € 350 kun je een heerlijke vakantie boeken.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!