Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Adalusië
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Andalusie

Gaat u op vakantie naar Andalusië? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Andalusië Vakantie boekt!

1. Andalusië is fantastisch.

Een adembenemende natuur, rijke kunst en architectuur wisselen elkaar af in een razendsnel tempo. Prachtige stranden aan de zonovergoten Costa del Sol en Costa de Almeria, de rotsige kaap Gibraltar, indrukwekkende bergtoppen in de Sierra Nevada, steden als Sevilla, Cordoba en Granada die één en al Moorse schittering zijn, lieflijke "pueblos blancos" - witte dorpen zoals Ronda ... Fiesta´s, processies, wervelende flamenco en een glaasje sherry uit Jerez de la Frontera ... ook dat is volop Andalusië.

2. Bezoek Granada
In Zuid-Spanje, lager dan Sevilla en iets verderaf van Malaga ligt de stad Granada. Een Moorse bezetting van 700 jaar heeft er zijn stempel nagelaten. Het Alhambra zal je wellicht bekend in de oren klinken. Dit is meteen de topattractie van de stad en de Moorse kunst in Spanje. Granada heeft ook ontelbare mooie pleinen, historische wijken en een unieke natuur. Vanaf vele plaatsen heb je de gelegenheid om dit landschap te bewonderen. Je zal niet alleen ogen tekort komen, maar ook vakantiedagen.

3. Bekijk de grootste kerk van Spanje.
Sevilla is een stad met vele gezichten. Eerst was het de hoofdstad van de Moren, 530 jaar aanwezigheid is nu nog zichtbaar. Daarna kwamen de Christenen. De moskeeën werden omgebouwd tot kerken. Maar de christenen bouwden nog extra kerken en kloosters bij om hun aanwezigheid te benadrukken. De kathedraal is de grootste kerk van Spanje en vormt samen met het Real Alcazar de belangrijkste bezienswaardigheden. Sevilla is ook de geboorteplaats van de flamenco. Deze muziek en dans van de zigeuners werd hier geïntroduceerd in de 15de eeuw. Een bezoek aan een Tablaos moet je zeker gedaan hebben. 

4. Verdwaal in de Mezquita.
In Cordoba vind je de Grote Moskee ofwel Mezquita. Het is een belangrijk Islamitisch monument in Europa. In de omgeving van die vroegere moskee heb je de Joodse wijk met zijn synagoge. Deze wijk brengt je in een heel andere sfeer, die van de Middeleeuwen. In het Alcazar de los Reyes Christianos herbeleef je vroeger tijden. Ook het Palacio de Viana en het Medina Arahara mogen zeker niet op je bezoeklijstje ontbreken. Cordoba is daarnaast een levendige stad met uitgebreide shopping mogelijkheden. Er is o.a. een El Corte Inglés en een fascinerende lokale markt temidden een wirwar van winkelstraatjes. Daar vind je unieke winkeltjes.

5. Ontdek de Costa Tropical.
De Costa Tropical is minder bekend bij de toeristen omdat het vooral een rotskust is. Bij de duikers is dit een zeer populaire kust, precies door die rotsen en het glashelder water. Deze kuststrook kreeg de naam Tropical mee omdat men er tropische vruchten kan kweken. Je kan de Costa Tropical het best situeren ten zuiden van Granada tussen Malaga en Salobrena, met als meeste bekende plaatsen Nerja en Almunecar.

6. De Costa de Almeria is fantastisch!
Klinkt als Almere, maar is toch echt Spanje. Hier vind je grote en rustiger stranden dan de badplaatsen aan de Costa del Sol. Almeria is de grootste stad met veel bezienswaardigheden en activiteiten. De bekendste badplaats is wellicht Roquetas de Mar met een prachtig zandstrand en promenade. Bovendien heeft de Costa de Almeria een natuurpark en een witte stad, Mojacar.
 
7. Rust en ruimte in de Costa de la Luz
Van de Portugese grens tot Tarifa, aan de Straat van Gibraltar, ligt de kust van Costa de la Luz. Een eerder ruige kuststrook die vergeten is door de toeristen. Langzamerhand en weten ook buitenlandse vakantiegangers de rust en schoonheid van de Costa de la Luz te waarderen.

8. Algemene informatie over Andalusië.
Een adembenemende natuur, kunst en architectuur wisselen elkaar af in een razendsnel tempo. Prachtige stranden aan de zonovergoten Costa del Sol en Costa de Almeria, de rotsige kaap Gibraltar, hoge bergtoppen in de Sierra Nevada, steden als Sevilla, Córdoba en Granada die een en al Moorse schittering zijn. Andalusië (Andalucía in het Spaans) is één van de 17 autonome regio's van Spanje. Het heeft ruim 7.5 miljoen inwoners en is daardoor de grootste Spaanse autonome regio naar inwoneraantal. De hoofdstad van Andalusië is Sevilla. Andalusië is gelegen in het zuiden van Spanje. Het gebied grenst in het noorden aan Extremadura en Castilla-La Mancha, in het oosten aan Murcia, in het zuiden aan de Middellandse Zee en Gibraltar, en in het westen aan Portugal. Er zijn acht provincies, Sevilla, Córdoba, Jaén, Granada, Almería, Málaga, Cádix en Huelva. De kust is 800 km lang en ligt aan de middellandse Zee en aan de Atlantische Oceaan.

9. Geniet van de Spaanse keuken.
Ja, als je dan tóch in Spanje bent, dan moet je je echt eens te goed doen aan alle heerlijke Spaanse gerechten, en niet alleen maar denken aan een patatje met.
Wat dacht je van paella, tortilla, en inktvis. Wat je ook zéker een keer moet doen en meemaken is het genieten van tapas, kleine hapjes, veel kleine hapjes, die onder het genot van een glaasje verorberd kunnen worden, met daarbij een gezellig gesprek. Spaanser kan niet.

10. Zeker niet duur.
In Andalusië kun je met zowel een dikke als dunne portemonnee terecht. Voor zo´n € 400 kun je een heerlijke vakantieweek boeken en genieten van al het goede dat Spanje en in het bijzonder Andalusië te bieden heeft.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!