Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Antalya
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Antalya

Je wilt binnenkort op vakantie naar Antalya? Lees eerst deze 10 tips voordat je je Antalya Vakantie boekt!

Tip 1. Antalya is de belangrijkste vakantiebestemming van Turkije
Antalya is een stad vol contrasten. Het is een aantrekkelijke stad met boulevards omgeven door palmbomen, een indrukwekkende zeehaven en een pittoresk oud stadsgedeelte met zijn smalle steegjes en houten huizen die tegen de muren van de stad zijn aangebouwd.

Tip 2. In Antalya groeien de prachtigste rozen
Antalya is sinds 1985 een wereldwijd bekend rozenteeltgebied. Hier worden niet alleen klassieke rozensoorten als Baccara, Carina en Sonya geteeld, maar ook de zo mooie soorten zoals: Dallas, Frisco, Tineke, Lambada en Meriles. In het district Isparta is men destijds met de rozenteelt begonnen. Daar werd rozenolie, rozenwater en rozenparfum geproduceerd. Na de zeventiger jaren werd deze tak van nijverheid naar Antalya verplaatst omdat daar de klimatologische omstandigheden uitstekend zijn.

Tip 3. Kom duiken
Rond Antalya vind je een aantal interessante duiklocaties. Op 1 kilometer afstand van Antalya's jachthaven ligt het Franse militaire transportschip San Didier. Het 70 meter lange schip ligt op een diepte van 18 tot 34 meter. Voor een duik naar het schip is speciale toestemming nodig van de Antalya Government en de Marine Police Department. Op 200 meter buiten Manavgat, ten oosten van Antalya ligt Hadley's Harem, ligt een Amerikaanse B-24 bommenwerper. Na een missie keerde de B-24 terug naar zijn basis op Cyprus maar werd neergeschoten.
Ook voor deze duik is speciale toestemming nodig. Ten westen van Antalya liggen de resten van een vrachtschip wat hier op de klippen is gelopen. Onderzoek in 1960 toonde aan dat het schip dateert uit 1300 voor Christus. Enige overblijfselen liggen nu in het Archeologisch onderwater museum in Bodrum.

Tip 4. Hou de klokkentoren in het oog
Want dan kun je nooit verdwalen. Het oude op de plaats van de voormalige stadsmuur gebouwde klokkentorentje van Antalya is een handig oriëntatiepunt. Het staat aan Kale Kapisi, het plein dat ligt op de plek waar zich vroeger de toegangspoort tot de burcht bevond. Ten zuiden van het bouwwerk staat de Ali Pasa Moskee, een drukbezocht bouwwerk van de Seldsjoeken, met Arabische letters boven de deuren en ramen. Als je de klokkentoren kunt zien, weet je dus ongeveer waar je bent.

Tip 5. Bezoek de Gegroefde Minaret (Yivli Minaret)
Deze 13e-eeuwse ' Gegroefde Minaret' is het symbool van Antalya. Sultan Alaettin Keykubad (1219-'36) liet de ronde toren met zijn gegroefde of geribbelde wand neerzetten bij een Byzantijnse kerk, die werd verbouwd tot moskee. Deze kleine Alaettin Garni maakte eeuwenlang deel uit van een complex dat verder bestond uit een klooster, een school, een graftombe en een Turks bad. De minaret en de moskee zijn meestal voor het publiek gesloten, maar als je geluk hebt en hij is tijdens je vakantie een keer open, dan kun je van de top van de toren genieten van een schitterend uitzicht.

Tip 6. Ook de Gebroken Minaret is een bezoek waard
De Kesik Minaret ('Gebroken Minaret') is eigenlijk niet zo'n goede naam voor deze ruïne. Het bouwwerk dat je hier aantreft, is namelijk in de zesde eeuw gebouwd als een Byzantijnse kerk ter ere van Maria. Je herkent nog duidelijk de traditionele basilicavorm. Van de zijkant heeft de ruïne min of meer de vorm van een groot erepodium. Toen de Seldsjoeken hier waren neergestreken. werd de kerk in gebruik genomen als moskee en pas in die periode werd de nu eveneens vervallen minaret opgetrokken.

Tip 7. Wandel door het stadspark en zie het Taurusgebergte
Als je wilt genieten van een magnifieke blik op het Taurusgebergte moet je tegen zonsondergang een wandeling maken naar het met veel subtropische bomen gesierde Pergole Park. Aan het eind van een met oleanders omzoomde promenade ligt aan de Middellandse Zee een pleintje waar de paars-achtige kleur van de boven het water uitrijzende bergen van de Beydaglan het best tot zijn recht komt. De 14 m hoge Kule aan de noordzijde van de boulevard is een overblijfsel van de Romeinse citadel.en later gebruikt als vuurtoren.

Tip 8. Gezellig shoppen
In de bazaar in de winkelstraatjes ten noorden van de klokkentoren heerst in de morgen en de avond een gezellige drukte. Je kunt er uitstekend souvenirs kopen: alles van cassettebandjes tot tavlaborden is hier verkrijgbaar. Bij het drukke kruispunt ten oosten van de klokkentoren en op het pleintje ten noorden van de bazaar wemelt het van de restaurants dus ook de inwendige mens wordt goed verzorgd.

Tip 9. Ga naar het museum
Leer wat meer over het leven in vroeger tijden in dit gebied. Hier zijn enkele van de oudste vondsten van Turkije te zien waaronder vuistbijlen afkomstig uit grotten in het Taurusgebergte. Tot de pronkstukken behoren de sarcofagen en prachtige beelden van goden uit de Oudheid waarvan er enkele zijn gevonden in Side. In een kleine ruimte met christelijke kunst zijn Byzantijnse iconen te zien, evenals een relikwieënhouder voor de beenderen van Sint-Nicolaas. Interessant is ook de etnografische verzameling met een volledig ingerichte nomadentent, een tapijtweverij en een stijlvol Osmaans huis. Op de binnenplaats kun je tussen de klassieke beelden iets drinken.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Antalya is zeker niet duur, voor zo’n € 350 kun je een week vakantie boeken. Nou, da’s toch niet duur als je bedenkt dat je daarvoor volop kunt genieten van zon, strand, natuur en cultuur.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!