Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Asturië
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Asturie

Ga je binnenkort op vakantie naar Asturië in Spanje? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Asturië Vakantie boekt.

1. Asturië heeft 345 km kust!
En aan die kust liggen ruim tweehonderd schitterende stranden en op korte afstand van deze kust vind je indrukwekkende bergketens. Het is niet voor niets dat ongeveer een derde gedeelte van Asturië is uitgeroepen tot beschermd natuurreservaat, waar zelfs vier natuurreservaten door de UNESCO zijn uitgeroepen tot biosfeerreservaat.

2. Binnen 20 km 3 grote steden van waaruit je vakantie in Asturië prima begint.

Jazeker, binnen een straal van 20 km vind je in deze regio ook enkele van de grootste steden van het land, namelijk Aviles, Oviedo en Gijon. Dit zijn bruisende, moderne steden met een indrukwekkende geschiedenis en prima stadscentra, zodat elk van deze steden een goede uitvalsbasis kunnen vormen voor je vakantie in Asturië.

3. Geniet van de regionale delicatessen.
Omdat Asturië een veelzijdige landschap heeft met groene, vruchtbare velden, heldere rivieren en ruige bergen, komen hier allerlei heerlijke delicatessen uit voort. Je kunt het zo gek niet bedenken, van verse vis en zeevruchten, vlees, fruit, tot groente en kaas van hoge kwaliteit. Natuurlijk vormen al deze producten de basis voor de uitgebreide regionale keuken.

4. Asturië is een van de oudste koninkrijken op het Iberisch schiereiland.
En dat is te zien! De eeuwenoude cultuur heeft in alle dorpen en steden zijn sporen nagelaten. Ze zijn erg zuinig op hun erfgoed en lopen voorop op het gebied van plattelandstoerisme voor een Europees publiek. Hoewel er steeds meer toeristen naar deze regio komen, blijft Asturië een traditioneel plattelandsgebied.

5. Asturië is prima te bereiken.
Asturië is sinds een paar jaar goed te bereiken, zowel per auto als per vliegtuig. Ook is er een geregelde busverbinding tussen Amsterdam en grote steden als Oviedo en Gijon. Er zijn geregeld goedkope vluchten aan via Madrid of Barcelona naar de luchthaven van Asturië en naar verwachting zullen er vanaf 2006 lijnvluchten worden verzorgd naar dit vliegveld.

6. In Asturië mag je praten aan tafel.
Ja, dat klinkt raar, je wist al dat je in Asturië goed kunt eten. ’t Bijzondere is dat Asturië zich pas de laatste 50 jaar qua keuken ontwikkeld heeft. Daarbij is de traditie gegroeid dat er aan tafel volop gediscussieerd wordt, en daar tussendoor gegeten. Daar kunnen wij raar tegenaan kijken, en zoiets hebben van ‘moet dat nu?’ maar inderdaad, in Asturië doen ze dat nú. Discussiëren en dineren tegelijk.

7. Drink cider!
Cider en Asturië zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Cider is de meest gedronken drank in Asturië. Er zijn heel veel ciderfabriekjes in het gebied (llagares), en veel mensen met een appelpers maken om het jaar genoeg cider voor eigen gebruik. Cider wordt ook gedronken in sidrerías, waar vaak ook gegeten kan worden. Loop eens zo'n sidrería binnen en bestel een botellina (flesje), al was het alleen om het ritueel van het schenken (escanciar) van de cider (van grote hoogte recht in het glas, zónder te kijken!) van dichtbij mee te maken.

8. Proef de kazen!
Asturië is het gebied in Europa waar, gerekend naar oppervlakte en aantal inwoners, het grootste aantal verschillende kaassoorten te vinden is. Ze hebben er de beroemde blauwe Cabrales, die gemaakt wordt in het district Cabrales, en de eveneens blauwe, maar zachtere Gamoneu, uit Cangas de Onís. Er zijn de kazen uit Penamellera, geitenkazen uit Buelles, Monje-kazen, Porrúa en Piedra uit het district Llanes, kaas uit Vidiago, Injiestu en Los Carriles; verschillende gerookte kaassoorten, waaronder die uit Pría, de bekende Afuega'l Pitu. De meeste bekende kazen worden nog steeds gemaakt zoals dat vroeger de gewoonte was, en de jaarlijkse productie van een bij liefhebbers gewilde kaas als de Gamoneu, bedraagt dan ook niet veel meer dan duizend kilo per jaar. Er zijn echter ook succesvolle nieuwere soorten, waarvan de productie aanzienlijk hoger ligt: El Carballo uit Taramundi bijvoorbeeld, of de geitenkaas Varé, uit het gebied van de Alto de la Madera.

9. Geniet van de rust, natuur en de honing.
De concejo Boal is een gebied voor liefhebbers van rust en natuur. Er zijn enkele meren in deze streek, waar gevist, gevaren en gezwommen kan worden. Verder staat Boal bekend als de streek waar van oudsher de beste honing van Asturië vandaan komt. Er is zelfs een bijenmuseum en een ‘Ruta de la Miel’ (honingroute).

10. Zeker niet duur.
Een vakantie in Asturië is zeker niet duur, zeker niet als je bedenkt wat je er allemaal voor terug krijgt. Voor zo’n € 450,00 heb je een verrassende week vakantie in het ándere Spanje.Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!