Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Athene
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Athene

Ga je binnenkort op vakantie naar Athene? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Athene vakantie boekt!

Tip 1. Shoppen in Athene
Als je dan tóch in Athene bent dan moet je op zoek naar Plaka, een van de meest pittoreske buurten van Athene met leuke oude huizen in mooie kleuren, kleine tuintjes en smalle straatjes. Dit buurtje heeft een heel eigen atmosfeer. Natuurlijk zijn hier volop souvenir- en kledingwinkeltjes. Als je moe wordt van het winkelen kun je heerlijk uitrusten op een van de vele terrasjes.
Verder kun je prima shoppen in Ermou Street, Monastiraki, Kolonaki en Athenas Street waar veel sieraden, keramiek en natuurlijk mode te koop aangeboden worden.

Tip 2. Vervoer in Athene
Athene heeft een groot netwerk van trolleybussen en gewone bussen. Ook rijden er veel taxi’s, die relatief voordelig zijn en zowel door toeristen als de inwoners veel worden gebruikt. Ook heeft Athene een metro, bestaande uit 3 metrolijnen, en natuurlijk een aantal spoorlijnen. Er is ook een spoorlijn van de stad naar het vliegveld Eleftherios Venizelos. Dit is een grote moderne luchthaven met veel internationale verbindingen, buiten natuurlijk de binnenlands vluchten over heel Griekenland.

Tip 3. Veel toeristische attracties
Athene heeft ontzettend veel toeristische attracties, te veel om hier op te noemen. Natuurlijk moet je de Acropolis gezien hebben, maar er zijn ook een aantal interessante musea. Een kleine opsomming: Benaki Museum, Historical Museum, Zoological Museum, Athens City Hall, Plato’s Academy.

Tip 4. Minitrips in de omgeving van Athene
Als je in Athene bent, en je wilt eens wat anders dan sightseeing, dan kun je ook minitrips
maken in de omgeving van Athene. Te denken valt aan Delphi. Delphi was het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, waar het orakel zich bevond. Ook mooi is een trip naar Epidavros, het best bewaarde theater van Griekenland uit de vierde eeuw voor Christus met 12.000 tot 14.000 zitplaatsen. Dit theater wordt in de zomer nog steeds gebruikt voor voorstellingen van de klassieke drama's (Epidavros Festival). Het meest verbazingwekkende is de geweldige akoestiek. Men noemt het ook het wonder van Epidavros en tot op de laatste rijen hoor je zelfs het kleinste geluid.

Tip 5. Athene heeft een geweldig nachtleven
Na het avondeten wil je natuurlijk op avontuur en een van de vele honderden bars in Athene uitproberen. Je vindt ze overal in de stad, waarbij in veel café’s muziek gespeeld wordt,
variërend van rock ’n roll tot jazz, maar ook discomuziek en Griekse muziek zijn ruimschoots
te beluisteren. Je hoeft daarbij niet bang te zijn om te laat te komen, want het nachtleven begint niet vroeg in Athene.

Tip 6. De stad Athene
Athene is de hoofdstad en tegelijk grootste stad van Griekenland. Daarnaast is het het politieke, culturele en economische centrum van Griekenland. Er worden ongeveer 4 miljoen mensen, waarvan zo’n 770.000 in de eigenlijke stad Athene. Athene is vooral bekend vanwege de historische gebouwen uit de oudheid, zoals het Parthenon op de Akropolis, een heuvel in Athene.

Tip 7. Weinig reisdocumenten
Om naar Griekenland te reizen heb je een paspoort of identiteitsbewijs nodig dat op datum van je terugreis nog geldig moet zijn. Vaccinaties zijn voor Griekenland niet verplicht. Lekker makkelijk dus.

Tip 8. Lekker eten
De Griekse keuken is een van de grootste ter wereld. Dat is mede gekomen door de invloed van al die Europeanen die in Griekenland geweest zijn. In tal van restaurants in Athene kun je de meest heerlijke maaltijden bestellen. In Nederland kennen we daar al wat van door de Griekse restaurants hier. Denk maar aan gyros, tzatziki, moussaka, souvlaki etc. Wat ook erg leuk is, is om tijdens je vakantie in Athene eens wat andere gerechten te proberen dan die die in Nederland op de kaart staan.

Tip 9. Makkelijk betalen
In Griekenland is net als in Nederland de Euro het wettige betaalmiddel. Je kunt pinnen met je bank- of giropas, waarbij je er wel rekening mee moet houden dat niet op elke straathoek een geldautomaat hangt. Overigens worden Travellers cheques en creditcards op veel plaatsen geaccepteerd.

Tip 10. Zeker niet duur!
Een vliegreis naar Athene inclusief hotel is best betaalbaar. De prijzen variëren van € 250 tot
€ 450. Daarbij is natuurlijk van belang hoeveel sterren je hotel heeft, de ligging van het hotel etc. Ook de reisduur is hierop van invloed. Een campingvlucht naar Athene heb je al voor zo’n € 200, dus op avontuur kan ook, gewoon vliegen en in Athene een geschikt hotelletje zoeken, alles is mogelijk voor redelijke prijzen.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!