Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Nieuwe Auto Kopen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Nieuwe auto kopen

Ga je binnenkort een nieuwe of tweedehands auto kopen? Lees dan eerst deze 10 tips over het kopen van een auto!

Tip 1. Je wilt een auto kopen

Het besluit is gevallen: je wilt een auto kopen. Eerst moet je dan gaan nadenken over wat voor auto je wilt en waar je hem voor gaat gebruiken. Denk hierbij ook aan de soort brandstof waar de auto op rijdt. Een auto voor woon-werkverkeer wordt nu eenmaal intensiever gebruikt dan een auto voor ritjes op zondag.

Tip 2. Bereken de ruimte

De ruimte? Jazeker, want een auto kan er nog zo mooi uit zien, als je hele gezin er niet in past, heb je er al een stuk minder aan. Ben je een fanatieke klusser? Dan wil je vast wel wat opbergruimte en die zit nu eenmaal niet in een snelle sportwagen. Houd je van cruisen?
Een Amerikaanse slee is vét, maar die slurpt wel benzine. Allemaal dingen om goed over na te denken en te berekenen wat er allemaal mee moet.

Tip 3. Tweedehands of nieuw?

Nog zo’n overweging. Wil je een nieuwe auto of een tweedehands exemplaar. Ook een tweedehands auto kan een prima auto zijn, als je maar oplet waar je hem koopt. Je gaat natuurlijk niet naar Beun de Haas op de hoek van de straat, maar wel naar een erkende dealer, dan heb je meer zekerheid. Wat ook kan is een goede tweedehands auto kopen van een bekende, dan is het ook vertrouwd. Zomaar langs de weg is altijd tricky.

Tip 4. Financiering van je auto?

Als je je nieuwe (of tweedehands) auto wilt financieren, houd er dan rekening mee dat de rente niet fiscaal aftrekbaar is. Die financiering wordt namelijk door de Belastingdienst gezien als een consumptieve lening, en helaas is rente voor dat soort financieringen niet meer aftrekbaar.

Tip 5. Bepaal je budget

Ook belangrijk, want als je alles op alles moet zetten om een bepaalde auto te kopen en je hebt dan geen geld meer over om hem te verzekeren, laat staan om erin te rijden dan ben je verkeerd bezig. Bepaal daarom van tevoren je budget en blijf je daaraan vasthouden, ook al heeft een verkoper nog zulke mooie praatjes over alle pracht en praal van die helaas net iets duurdere auto.

Tip 6. Kies je verzekering

Koop je een nagelnieuwe auto, dan neem je natuurlijk een allrisk verzekering. Dat houdt in dat werkelijk alles wat er aan schade maar kan gebeuren gedekt is. Daar is de premie dan ook naar, want die is altijd fors, zelfs als je al een heleboel jaren schadevrij rijdt. Een verzekering tegen Wettelijke Aansprakelijkheid is sowieso verplicht voor iedere autobestuurder. Wil je daar iets tussen in, dat je auto bijvoorbeeld wel verzekerd is tegen diefstal, dan kun je kiezen voor een
WA-plus autoverzekering, die is wel iets duurder dan WA maar lang niet zo duur als All-risk.

Tip 7. Vergeet de wegenbelasting niet!

Als je een auto gaat kopen, moet je die auto zodra je hem gekocht hebt aanmelden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Dat kan op het postkantoor gebeuren, zodat de auto gelijk op jouw naam staat. De wegenbelasting is afhankelijk van het soort brandstof dat je auto verbruikt, maar ook van de leeftijd. Voor een auto ouder dan 25 jaar hoef je namelijk geen wegenbelasting te betalen.

Tip 8. Rijd rustig

En dat is niet alleen als je een auto gaat kopen of net gekocht hebt, maar eigenlijk altijd. In het geval van een nieuwe auto moet alles nog wennen, dus is het echt verstandig om rustig te wennen aan de nieuwe auto en de manier van rijden met een andere auto. Overigens went het wel snel hoor, een nieuwe auto, en het blijft natuurlijk altijd leuk.

Tip 9. Kijk niet alleen naar de buitenkant

Die kan nog zo mooi zijn en nog zo glimmen, terwijl de motor een ramp is. Als je zelf niet technisch genoeg bent, neem dan iemand mee die er wél verstand van heeft. Een beetje kenner hoort direct of een motor goed loopt en of een uitlaat heel is. Beter voorkomen dan genezen, toch?

Tip 10. Houd altijd wat geld achter de hand voor de garage

Als je een (andere) auto gaat kopen ben je geneigd te denken dat je er bent met de aankoopsom van de auto. Fout! Een auto heeft ook onderhoud nodig, regelmatig nieuwe banden, op zijn tijd een beurt. Allemaal zaken om rekening mee te houden voordat je je hele budget uitgeeft aan een auto. Een auto kopen is wel leuk, maar moet wel met verstand gebeuren. Als je wel verliefd bent geworden op een auto, koop hem dan niet meteen, maar slaap er een nachtje over.


 


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!