Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Auto Verkopen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Auto Verkopen

Denk je erover om binnenkort je auto te verkopen? Lees dan eerst deze 10 tips over je auto verkopen!

Tip 1. Je wilt je auto verkopen

Als je je auto wilt verkopen, kan dat verschillende redenen hebben. Je wilt gewoon een andere omdat deze te klein wordt, je wilt een nieuwere want je hebt geen zin in reparaties, je hebt gewoon geld nodig en vindt dat je auto te duur wordt, je neemt voortaan het openbaar vervoer,
je hebt een motor gekocht… mogelijkheden te over. Welke reden er ook aan ten grondslag ligt,
je wilt natuurlijk altijd voor zoveel mogelijk geld je auto verkopen.

Tip 2. Bekijk de mogelijkheden

Als je een andere auto gaat kopen kun je bij een dealer je huidige auto verkopen. Inruilen wordt dat ook wel genoemd, dan krijg je de prijs waarvoor je je auto verkoopt als korting op de prijs van je volgende auto. Veel mensen doen dat om de 2 à 3 jaar om elke keer weer een nieuwe auto te kunnen rijden.

Tip 3. Vraag eerst eens binnen de kennissenkring.

Je zult niet de eerste zijn tegen wie gezegd wordt, nadát je je auto verkocht hebt: ‘had ik het maar geweten, dan had ík hem wel gewild’. Het kan dus nooit kwaad om, voordat je daadwerkelijk tot verkoop overgaat, even te oriënteren binnen de familie- en vriendenkring of er iemand interesse heeft.

Tip 4. Zet je auto niet zomaar langs de straat

Ten eerste is je auto daarmee een gewild object voor dieven, want bij een auto waar een bordje
‘te koop’ in hangt loop je niet direct de kans dat de eigenaar er zo aan komt. Er zijn veel meer
(en betere!) mogelijkheden om je auto zelf te verkopen.

Tip 5. Zet ‘m op internet!

Er zijn veel verkoopsites waar je van alles kunt kopen en verkopen, dus ook je auto. Bij de een is dat gratis, de ander vraagt daar een vergoeding voor. Het is aan jezelf om te beslissen waar je je auto te koop zet. Als je je auto zo snel mogelijk wilt verkopen, zorg er dan voor dat hij op zoveel mogelijk internetsites te vinden is, dat kan helpen.

Tip 6. Hou je hoofd erbij

Als er iemand komt aan wie je je auto kunt verkopen, blijf dan altijd op je hoede. Geef nooit zomaar alle papieren mee met de belofte ‘ík kom het morgen brengen’. Zelfs bij een proefrit ga je mee, want ondanks het feit dat er gelukkig nog meer eerlijke mensen dan bedriegers zijn, wil je toch niet dat nu juist jíj een bedrieger treft en je straks met lege handen staat. Echte oplichters proberen je onderweg met een smoesje uit de auto te krijgen. Trap hier niet in!

Tip 7. Wees eerlijk

Als je je auto gaat verkopen, wees dan eerlijk, zowel bij verkopen aan een particulier als het verkopen van je auto aan een garage. Je hebt er immers niets aan als jij denkt ‘daar ben ik mooi mee weggekomen’ en je wordt later alsnog aangesproken op een bekend gebrek aan de auto. Eerlijk duurt nog altijd het langst en bovendien, als jij zelf een auto gaat kopen, wil je toch ook niet belazerd worden?

Tip 8. Boter bij de vis

Dat is een oud Hollands spreekwoord wat betekent dat als je je auto verkoopt, je niet eerder de sleutels afgeeft dan dat je de hele koopsom hebt ontvangen. Dat kan per giro of bank maar ook contant, het is maar net wat je met de koper bent overeengekomen. Om moeilijkheden te voorkomen kun je beter deze strategie hanteren, als je boodschappen gaat doen moet je ook betalen voor je ze meeneemt, toch.

Tip 9. Regel de wegenbelasting

Vroeger móest je met zijn tweeën op het postkantoor komen om het eigendom van een auto
over te schrijven, tegenwoordig hoeft dat niet meer, als degene die komt op het postkantoor maar het juiste deel van het kenteken toont. Dat gedeelte heet Overschrijvingsbewijs. Als je liever het zekere voor het onzekere neemt ga je met de nieuwe eigenaar (de koper) samen naar het postkantoor.

Tip 10. Heel belangrijk: je vrijwaringsbewijs!

Waar je bijzonder goed op moet letten bij het verkopen van je auto: je hebt een vrijwaringsbewijs nodig. Dat moet je krijgen van het postkantoor bij het overschrijven van de auto of van de dealer bij wie je je auto hebt ingeruild. Dat is zo belangrijk omdat daarmee vaststaat dat jij vanaf die datum niet meer de eigenaar van de auto bent en dus ook niet meer aansprakelijk voor eventuele gevolgen die met een auto met een kenteken wat nog op jouw naam staat kunnen gebeuren. Goed op letten dus!


 


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!