Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Autofinanciering
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Autofinanciering

Heeft u uw droomauto gevonden of bent u nog op zoek. Op deze pagina treft u 10 tips aan als u uw auto met een lening wilt financieren.

Tip 1: Voordelige autofinanciering; betaal minder voor uw auto

Hoe goedkoper u uw auto koopt des te lager uiteraard de kosten voor uw autofinanciering uitvallen. Onderhandel dus over de aanschafprijs van uw auto en zorg er voor dat u uw bestaande auto zo goed mogelijk inruilt. Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om uw auto goedkoop uit het buitenland te importeren. Op de pagina ‘auto kopen’ leest u meer tips.

Tip 2: Met de overwaarde van uw huis uw auto financieren

U kunt profiteren van de overwaarde van uw huis. Die overwaarde kunt u te gelde maken via een WOZ krediet. Het bedrag dat u zo in handen krijgt kunt u op allerlei manieren gebruiken, dus ook voor de aanschaf van uw auto. Lenen met de overwaarde van uw huis is bovendien vaak een relatief goedkope manier van lenen.

Tip 3: Houd rekening met afschrijving

Een nieuwe auto schrijft hard af, vooral in de eerste jaren. Het is daarom goed om ook op uw autofinanciering af te lossen en uw aflossing enigszins gelijke tred te laten houden met de afschrijving op uw auto. Dit voorkomt dat als u toe bent aan een volgende nieuwe auto u nog blijft zitten met een restschuld van de vorige auto.

Tip 4: Regel naast uw autofinciering ook uw autoverzekering

Als u een nieuwe auto koopt is het verstanding dat u uw auto all-risk verzekert. Zeker als u uw auto koop met een autofinanciering is het aan te raden extra alert te zijn op uw autoverzekering. Als uw auto goed verzekerd is, blijft u niet met een restschuld zitten, mocht onverhoop uw auto total-loss raken.

Tip 5: Ga niet direct in op de door uw dealer aangeboden autofinanciering

Ongetwijfeld kan uw autodeales uw een autolening aanbieden. Soms gaat het zelfs om een renteloze lening. Ga echter niet direct op zo’n aanbod in. Andere aanbieders kunnen goedkoper zijn en soms zitter er haken en ogen aan zo’n lening. Een renteloze lening kan bijvoorbeeld voor slechts een bepaalde periode renteloos zijn. Daarna betaalt u misschien wel veel meer.

Tip 6: Simpel autofinancieringen vergelijken

Veel aanbieders van leningen bieden de mogelijkheid om via internet offerte aan te vragen. U kunt gemakkelijk meerdere offertes aanvragen. Er zijn ook sites waar u in één keer meerdere aanbieders kunt vergelijken.

Tip 7: Kunt u sparen, dan kunt u ook lenen

Voor veel mensen zal de maandlast van hun autolening niet een probleem zijn. Wie echter twijfelt of de maandlast wel opgebracht kan worden, kan ook eerst eens een paar maanden een bedrag sparen dat gelijk staat aan het bedrag dat u maandelijks voor uw lening moet betalen. Lukt het u om dat bedrag te sparen, dan kunt u dat bedrag waarschijnlijk ook wel maandelijks voor uw lening missen. Bovendien als u al een paar maanden gespaard heeft hoef u vervolgens ook minder te lenen.

Tip 8: Let op de bijkomende kosten van uw auto

Als u gaat lenen voor uw auto, houdt u dan ook rekening met de bijkomende kosten van uw auto. Het aflossen en betalen van rente voor uw auto betekent een maandelijkse extra kostenpost. Daarnaast moet u ook uw verzekeringen betalen, wegenbelasting afdragen, regelmatig tanken en reparaties en onderhoud laten uitvoeren. Zorg er voor dat u genoeg financiële speelruimte houdt om ook tegenvallers op te vangen.

Tip 9: Snel een auto nodig, regel snel uw autofinanciering

Heeft u accuut uw auto nodig, regel dan snel uw autofinanciering. Op internet vindt u aanbieders die u direct krediet kunnen verstrekken. Kijk ook een bij de tips over snel lenen.

Tip 10: Meer informatie over lenen

Bij Interesses.nl vindt u veel meer informatie over lenen en leningen. Kijk eens op de algemene pagina over geld lenen.



Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!