Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Badkamers
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Badkamers

Wilt u een nieuwe badkamer kopen? Lees dan eerst deze tips voordat u een nieuwe badkamer gaat kopen!

Tip 1. Een goede voorbereiding

Een badkamer kopen is geen alledaagse routine. Een goede voorbereiding zal uw eindresultaat ten goede komen. Oriënteer u op de mogelijkheden en doe inspiratie op. Er is steeds meer mogelijk als het om badkamers gaat. Tijdschriften en internetsites over badkamers zijn er volop. Het is vervolgens handig als u een plattegrond van uw badkamer heeft. U kunt met de badkamerspecialist aan de hand daarvan uw badkamer indelen. Kijk ook hoe hoog wanden zijn, waar ramen en mogelijk kolommen zitten en met welke schuine wanden u rekening moet houden. Hebt u geen bouwtekening, neem dan zelf de maten heel precies op.

Tip 2. Neem geen genoegen met een eerste bod

Over de prijs van badkamers valt meestal wel te onderhandelen. U hoeft daarbij niet eens bescheiden te zijn. Kortingen van tientallen procenten op een badkamer zijn zeker mogelijk. Niet iedereen vindt onderhandelen echter even makkelijk, maar bedenkt u dat als u het niet doet u zichzelf waarschijnlijk tekort doet. Vraag meerdere offertes aan en laat vooraf weten aan de badkamerspecialist dat u ook op andere adressen een kijkje wilt nemen.

Tip 3. Let ook op garantie

Een mooie badkamer en een goede prijs zijn niet de enige punten om op te letten bij de aankoop van uw badkamer. Vraag daarom hoeveel garantie op de diverse producten in uw badkamer wordt geleverd (productgarantie). En belangrijk tot hoeveel jaar na de installatie nog vervangende onderdelen verkrijgbaar zijn.

Tip 4. Budget: vergeet de installatiekosten niet
Het is goed om vooraf in uw hoofd te hebben wat u aan uw badkamer wilt besteden. Veel mensen zoeken enthousiast een badkamer uit en denken met de aanschaf van materialen al het grootste deel van de kosten te hebben gehad. De installatiekosten zijn echter vaak net zo hoog als de aanschaf van de badkamerproducten zelf. Het inhuren van een klusjesman, of de installatie zelf uitvoeren kan schelen. Let natuurlijk wel op dat u niet van de koude kermis thuis komt als achteraf alles toch niet perfect geplaatst en geïnstalleerd blijkt te zijn. Bij sommige installateurs kunt u overigens korting krijgen als u via hen de materialen inkoopt.

Tip 5. Maak uw badkamer groter
Er zijn diverse ´trucjes´ om uw badkamer groter te laten lijken. Rustige kleuren, een leeg vloeroppervlak en grote tegels, die op de vloer diagonaal gelegd worden, dragen bij aan een ruimtelijk effect. Gebruik hoge kasten of kasten op wieltjes met open schapjes. Ook een grote spiegel draagt bij aan een optisch grotere badkamer.

Tip 6. Flexibel met sfeer
Uw badkamer moet waarschijnlijk de nodige jaren meegaan. Echter wat vandaag de dag mooi en trendy is, kan over een aantal jaren volledig uit de smaak zijn. Zeker als u zelf ook zo af en toe weer eens wat anders wilt, is het goed om daar bij de aankoop van uw badkamer rekening mee te houden. Als u neutrale materialen gebruikt, kunt u sfeer aanbrengen met accessoires. Het veranderen van accessoires is relatief niet zo duur. En als u in plaats van een tegelwand een gestuukte wand in uw badkamer laat aanbrengen, kunt u (met speciale verf) altijd en eenvoudig een ander kleurtje aanbrengen.

Tip 7. Een makkelijk schoon te houden badkamer

Een badkamer moet ook schoon gehouden worden. Meubels en accessoires die vrij van de grond blijven en hangend worden bevestigd, vergroten het schoonmaakgemak. Ook producten met een glad en on-onderderbroken oppervlak, dus niet te veel greepjes en richels, vergroten het schoonmaakgemak. Speciale aandacht vraagt wat dat betreft het toilet. Ook hier geldt dat een hangend toilet uit oogpunt van schoonmaakgemak de voorkeur verdient. En hebt u ruimte voor een urinoir, dan kunt u daarmee veel gespetter voorkomen.

Tip 8. Zorg voor ontvochtiging en luchttoevoer in de badkamer
In een badkamer kan het behoorlijk vochtig worden. Soms kan condens of zelfs schimmelvorming optreden. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat vocht goed weg kan na een bad of douche. Indien in een badkamer een raam of ventilatierooster aanwezig is, dan kan het vocht daarlangs weg. Een andere oplossing is een mechanische ventilator. Een spleet van ongeveer 2 centimeter onder de deur zorgt er ook voor dat er genoeg luchttoevoer de badkamer in is. Een goede luchttoevoer voorkomt ook - als u een douchegordijn gebruikt - dat het douchegordijn om u heen gaat kleven.

Tip 9. Maak een lichtplan
De sfeer in uw badkamer wordt naast de gekozen materialen en kleuren in belangrijke mate bepaald door het licht in uw badkamer. Veel mensen denken over de verlichting in hun badkamer maar kort na. Zonde natuurlijk. Spotjes boven een bad kunnen - in combinatie met het water in het bad - tot mooie lichteffecten leiden. Ook uit functioneel oogpunt is licht belangrijk. Verlichting boven of aan de zijkant van spiegels voorkomt hinderlijke schaduwen op een spiegel. En wilt in bad kunnen lezen, houd daar dan rekening mee.

Tip 10. Denk aan de toekomst

Onder het kopje garantie is het al aangehaald. Het is wel zo prettig als materialen later nog nabesteld kunnen worden als er onverhoopt iets kapot gaat. Maar ook kunt u bij de aankoop van u materialen al aan de toekomst denken. Koop bijvoorbeeld wat extra tegeld..Mocht er gehakt of gebroken moeten worden in de badkamer, dan heeft u altijd wat tegels achter de hand. En installeert u zelf uw bad, denk dan ook aan een luikje in de badombouw waarmee u bij de afvoer kunt voor als er lekkages komen.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!