Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Beleggen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Beleggen

Geen enkel advies geeft je de garantie dat je rijk wordt. Maar sommige tips kunnen je geld gaan opleveren. Misschien gewoon wel omdat je er nooit aan hebt gedacht. Daarom hierbij 10 beleggingstips.

Tip 1. Los schulden af
Heb je dure schulden lopen, los die dan eerst af voordat je gaat beleggen. Afgezien van je hypothecaire lening is het aflossen van een lening de beste belegging die je kunt doen. Het is namelijk de enige investering ter wereld die je een mooi rendement oplevert zonder dat je risico loopt.

Tip 2. Ga beleggen
Het grootste risico van beleggen is niet beleggen. Beleg je nu een ton in aandelen, obligaties en vastgoed dan heb je als de geschiedenis zich herhaalt over dertig jaar een miljoen en kun je met pensioen. Durf je dit niet en ga je sparen, dan moet je het met drie ton doen. Waarschijnlijk te weinig om met twee personen van je oude dag te kunnen gaan genieten.

Tip 3. Laat tijd voor je werken
Beleggen is een langeafstandssport. Je kunt geluk hebben en tientallen procenten rendement maken binnen een halfjaar, maar evengoed een forse deuk oplopen direct nadat je je geld hebt geïnvesteerd. Heb je dan je geld na een paar jaar weer nodig, dan heb je een probleem. Beleggen is een risicovolle sport als je geen tijd hebt. Maar kun je je euro’s nog wel een jaar of tien missen, dan is paniek onnodig. Geduld is het beste medicijn tegen beurswonden.

Tip 4. Spreid je beleggingen
De beste tip is de saaiste tip. Spreid je geld over verschillende effectensoorten. Investeer behalve in aandelen in obligaties en vastgoed. Door het spreiden van je beleggingen over verschillende beleggingsinstrumenten verlaag je je risico’s. Onthoud wel dat het aandeel het meest renderende beleggingsproduct is. De kans dat obligaties de komende dertig jaar betere rendementen laten zien dan aandelen is zeer klein. Spreid niet alleen over effectensoorten, maar ook over regio’s. Nu zetten de Verenigde Staten en Europa de toon. Misschien zijn dat straks India en China of gaan Rusland en Zuid-Amerika echt profiteren van de stijgende prijzen van grondstoffen. De kans dat de Nederlandse AEX-index alle andere wereldwijde indices gaat verslaan is klein. Beleg daarom ook in andere regio’s.

Tip 5. Houd je handelsdrift in toom
Veel handelen is leuk, maar niet effectief. Er zijn diverse studies gedaan waaruit blijkt dat veel handelen je rendement schaadt. Voor elke aan- en verkoop betaal je immers transactiekosten. Switch daarom niet te veel tussen verschillende aandelen.

Tip 6. Neem winst en verliezen
Stel al bij de aankoop van een belegging vast wanneer je een belegging wilt verkopen. Dat kan bij een bepaalde stijging of daling van het aandeel zijn. Bijvoorbeeld van 10, 20 of 30 procent. Ook kun je je verkoopmoment bijvoorbeeld laten afhangen van veranderingen bij het bedrijf die je niet zinnen. Even belangrijk als regels voor jezelf maken, is je daaraan houden. Heb je een aandeel gekocht omdat je geloofde in een bepaalde overname, dan is het vreemd dat je het aandeel nog langer vasthoudt als die overname niet doorgaat. Wees consistent.

Tip 7. Beleg niet op gevoel
Zomaar een beetje op gevoel aandelen kopen en verkopen snijdt weinig hout. Je gaat daarmee in ieder geval geen beter resultaat laten zien dan al die miljoenen andere beleggers die serieus bezig zijn met beleggen. Onderzoek de koopwaardigheid van een aandeel. Lees het jaarverslag, zoek op internet naar voor informatie en volg de koers op de voet. Heb je daar geen zin in, ga dan niet zelf beleggen, maar schakel een adviseur in of investeer je geld in beleggingsfondsen. Je krijgt trouwens ook dan geen garantie dat je waar krijgt voor je geld.

Tip 8. Koop niet zomaar een financieel product
Koop je een pakje sigaretten, dan staat daar met grote letters op geschreven wat jou allemaal kan gebeuren. Op een financieel product staat dat niet. Dat betekent niet dat zo’n product geen risico’s kent. Elk beleggingsproduct gaat met risico’s gepaard en hoe vaker het woord gegarandeerd in de folder staat, des te meer je moet waken voor onheil. Koop geen beleggingsproduct op de bonnefooi maar spit door de financiële bijsluiter en/of prospectus. Bekijk forums op internet en vraag anderen wat zij van het product vinden. Besef ook dat hoe mooier een beleggingsproduct klinkt, des te duurder het zal zijn. Let op de kosten! Kijk niet alleen naar de transactiekosten, maar kijk ook naar het bewaarloon en de kleine lettertjes.

Tip 9. Gebruik internet
Internet is de snelste, eenvoudigste en goedkoopste manier om aandelen en beleggingsfondsen te kopen of te verkopen. Misschien niet 100% veilig, maar dat is de telefoon ook niet. Feit is dat er zich sinds het begin van 1999 nog geen vervelende zaken hebben voorgedaan. Beleggen via internet scheelt je echt veel geld. Ook voor informatie is internet de beste en snelste bron. Koersen, nieuws, columns, adviezen, technische analyses en complete jaarverslagen; alles is in je eigen taal gratis toegankelijk via het wereldwijde web.

Tip 10. Slaap lekker
Zonder slaap word je alleen maar chagrijnig. Kun je niet slapen met het idee dat je vermogen morgen 5% minder waard kan zijn, dan moet je niet gaan beleggen in aandelen.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!