Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Belek
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Belek

Je wilt binnenkort op vakantie naar Belek? Lees eerst deze 10 tips voordat je jouw Belek Vakantie boekt!

Tip 1. Belek is een van de nieuwere vakantieoorden aan de Turkse Riviera
Het prachtige Belek is gelegen aan de voet van het Taurusgebergte, omgeven door een met pijn- en eucalyptusbomen begroeide vlakke kuststrook. Belek ligt ca. 30 km ten oosten van Antalya.

Tip 2. In Belek kun je uitstekend golfen!
Belek is het juiste adres voor een heerlijke relaxte vakantie en om de populaire golfsport te beoefenen. De mooiste en meest uitdagende golfbanen vind je in Belek. Golfliefhebbers hebben hier een keuze uit 5 professionele golfbanen. Belek biedt een prachtig golfcomplex met een wedstrijdbaan van 18 holes en een baan van 9 holes om lessen te volgen.

Tip 3. Ook voor watersporters!
Natuurlijk is niet alleen de golfsport is erg populair, ook is het mogelijk om verschillende watersporten zoals waterskiën, surfen en duiken te beoefenen en dit dan allemaal in een omgeving van prachtig ongerepte natuurgebieden, romantische zandduinen begroeid met bomen, dichte eucalyptuswouden, kilometerslange stranden en schitterende hotels.

Tip 4. Vele excursies
Vanuit Belek kun je verschillende excursies ondernemen. Een aantal bezienswaardigheden die absoluut het bezoeken waard zijn, zijn Perge, de opgravingen van de antieke stad uit 1500 voor Christus, de watervallen van Kursunlu of het levendige Kaleici, de oude jachthaven van Antalya.

Tip 5. Kom cultuursnuiven
Turkije heeft de interesse van de allround vakantieganger gewekt. Je vindt hier werkelijk alles wat u nodig heeft voor een heerlijke vakantie! Doordat er zoveel verschillende volken in Turkije hebben geleefd, zijn er ontelbaar veel interessante bezienswaardigheden te vinden die zijn overgebleven. Cultuursnuiven kun je in Turkije dus uitstekend.

Tip 6. Welkom aan de Turkse Riviera
Aan de Turkse Riviera liggen talloze baaien en dorpjes waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Dankzij de kilometerslange kustlijn is Turkije een prachtige bestemming voor
zon- en strandliefhebbers. Een extra voordeel van een vakantie naar Turkije is bovendien het aantrekkelijke prijsniveau.

Tip 7. Smullen in Turkije
Na de Franse en de Chinese keuken staat de Turkse keuken bekend als één van de beste ter wereld. Het vond haar oorsprong bij een landbouwvolk uit Centraal Azië en werd onder andere ook beïnvloed door de keuken aan de landen van de Middellandse Zee. Met de eenvoudigste ingrediënten worden de heerlijkste maaltijden bereid. Olijfolie is de basis van de Turkse keuken. Turkije behoort tevens tot de zes grootste wijnproducenten ter wereld. De nationale drank is raki.

Tip 8. Geldzaken
In Belek zijn voldoende pinautomaten aanwezig, meestal bij de banken, waar u met uw Nederlandse pinpas terecht kan. Ook creditcards worden overal geaccepteerd. Omdat de Turkse Lira onderhevig is aan sterk wisselende koersen, is het goedkoper om in Turkije zelf geld te wisselen of te pinnen. Vaak worden ook Euro's geaccepteerd. Voor Turkije heb je een paspoort of identiteitskaart nodig die nog 3 maanden na vertrek geldig dient te zijn. Tevens kent Turkije een visumplicht voor de houders van een Nederlands paspoort. Deze kan bij aankomst op de luchthaven in Turkije worden gekocht voor circa € 10. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit dien je bij de ambassade of het consulaat van eigen land naar de exacte grensdocumenten te informeren. Je dient uiteraard zelf te zorgen dat je op tijd in het bezit bent van de benodigde reisdocumenten

Tip 9. Ook niet onbelangrijk
De GG&GD raadt mensen om een vaccinatie te halen voor hepatitis A en DTP. Voor meer informatie kun je bij je plaatselijke GG&GD informatie opvragen.

Tip 10. Zeker niet duur!
Een vakantie in Belek is zeker niet duur. Vanaf € 375 boek je bijvoorbeeld een vijfsterrenhotel (!) direct aan zee met twee zwembaden met een ultra all inclusive verzorging.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!