Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Bitez
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Bitez

Je wilt binnenkort op vakantie naar Bitez? Lees eerst deze 10 tips voordat je je Bitez Vakantie boekt!

Tip 1. Bitez is een paradijs voor gezinnen met kinderen
Dit dorpje is ideaal voor mensen die van zon, natuur en rust houden. Bitez heeft een klein centrum met enkele winkeltjes en restaurantjes. In dit pittoreske plaatsje zijn de meeste accommodaties erg kindvriendelijk en liggen direct aan het fijne strand. Met name het zandstrand wat geleidelijk afloopt in zee, is ideaal voor kleine kinderen

Tip 2. Ook voor windsurfers!
Jazeker, ook de watersporters komen in Bitez volop aan hun trekken. Vanwege de constant aanwezige wind in deze baai is Bitez ook een echte aanrader voor de windsurfer. Weer eens wat anders dan Zandvoort! Het bruisende centrum van Gumbet (3 km) of Bodrum (6 km) is per dolmus gemakkelijk bereikbaar.

Tip 3. Uitgaan doe je in Bodrum!
Behalve lekker luieren op de diverse strandjes en genieten van de zon kun je een tochtje maken naar de overblijfselen uit het roemruchte verleden van deze kuststreek, zoals het antieke Halikarnassos. 's Avonds kenmerken volle terrassen, bedrijvige smalle winkelstraatjes en drukbezochte tavernen, bars en discotheken het avondleven van Bodrum.

Tip 4. Het échte Bitez ligt landinwaarts
Als je denkt het in Bitez wel gezien te hebben, moet je toch eens een dagje op (be)zoek gaan naar/in het oude Bitez. Dat ligt dus niet aan de kust, maar iets verder landinwaarts. Ook hier vind je een pittoresk dorpje, met vriendelijke bewoners die de toeristen van harte welkom heten.

Tip 5. Schipper mag ik overvaren?
Jazeker, vanuit Bitez kun je een boottocht maken naar het Griekse eiland Kos. Toch leuk, doe je twee landen in één vakantie. Ook de overtocht is de moeite waard, want het is toch wel heel apart, zo’n blauwe zee, daar is onze Noordzee niks bij.

Tip 6. Bezoek het katoenkasteel (Pamukkale)
Leuk voor een excursie: Letterlijk vertaald betekent dit katoenkasteel. Deze naam ontstond door de uitwerking die het bronwater in de voorbije eeuwen had op rotsen: een forse kalkafzetting die de harde rotsen een wattenachtig uiterlijk geeft. Als Hierapolis was de plaats in de Griekse tijd bekend, een gewijde plaatse want ze beschikte over geneeskrachtige bronnen. Weer later stichtte apostel Paulus hier een gemeente. Vandaag de dag nog getuigen de ruïnes van een groots verleden.

Tip 7. Bekijk de belangrijkste opgravingen van Turkije
Aanschouw de belangrijkste opgravingen van Turkije. Efes, in de oudheid een der Ionische steden. Ervoor was deze toenmalige havenstad beroemd vanwege de Tempel van Artemis die tot een van de wereldwonderen wordt gerekend. Helaas kunnen we daar niet meer veel van terugvinden omdat deze meerdere malen werd vernield. Van de stad Ephesus is gelukkig wel veel gespaard gebleven, met name het enorme theater, de baden en de bibliotheek

Tip 8. Grafkamers in een rotswand...
Klinkt eng, maar het gaat om het plaatsje Dalyan, waar je een excursie heen kunt maken. Het plaatsje Dalyan is bekend om de uitgehouwen grafkamers in de steile rotswand. De antieke stad Caunos is bekend om het theater, thermen en de koningsgraven. Echt een dagje cultuur dus.

Tip 9. Buikdanseressen
Ja, als je dan tóch in Turkije bent, kun je hier eigenlijk niet omheen. Je moet echt een keer een Turkse avond meemaken met buikdanseressen en een wervelende folkloreshow. Reken maar dat je aan het eind van de avond de neiging krijgt zelf ook te gaan buikdansen!

Tip 10. Zeker niet duur
Een weekje Bitez is prima betaalbaar, waarbij je dan nog kunt kiezen uit all inclusive of zelf op zoek gaan naar eten en drinken. Voor zo’n € 375 heb je een uitstekende vakantieweek
(ook met de kinderen).

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!