Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Bodrum
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Bodrum

Je wilt binnenkort op vakantie naar Bodrum? Lees eerste deze 10 tips voordat je je Bodrum Vakantie boekt!

Tip 1. Bodrum is om verliefd op te worden
Bodrum is een stad van romantiek. Met haar imposante burcht (ooit gebouwd door de kruisvaarders), haar nostalgische haven en het oude centrum is Bodrum een stad om meteen verliefd op te worden. In het centrum vind je een prachtige wirwar aan steegjes met gezellige winkeltjes, maar ook volop mogelijkheden om flink te gaan stappen. Bodrum is met haar vele baaien, uitgestrekte stranden en een ruime keuze aan omliggende hotels, ook ideaal voor gezinsvakanties.

Tip 2. Bodrum is het St. Tropez van Turkije
Bodrum is een zeer toeristische havenplaats. Het dagelijks leven speelt zich grotendeels af rond de grote jachthaven. Achter de haven ligt een levendige boulevard met veel terrasjes. Het centrum is erg druk, er zijn zeer veel uitgaansmogelijkheden en winkeltjes, voornamelijk juweliers, lederwarenzaken en souvenirwinkels. Buiten het centrum zijn de winkels wat meer op de plaatselijke bevolking gericht. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door het kasteel van St. Peter, gebouwd in de 15de eeuw. Tegenwoordig is Bodrum één van de meest schilderachtige vakantiebestemmingen in Turkije met een zeer gevarieerd uitgaansleven.

Tip 3. Bekijk de witte huisjes
Bodrum staat vooral bekend om de witte vissershuisjes met hun karakteristieke architectuur en het grote kasteel van St. Peter. Bodrum is ook het verzamelpunt van Turkse en internationale kunstenaars. Misschien is dit omdat hier in de oudheid Hallicarnassus lag, de geboorteplaats van Herodotus,
de Vader van de geschiedenis.

Tip 4. Bodrum heeft kiezelstranden
Het strand bij Bodrum is klein en bezaaid met fijn grind en deels met keien, en voor de strandlief-hebbers niet bijzonder. Er zijn echter goede stranden in de bij buurt bij o.a. Bardakçi, Gümbet, Bitez. Deze stranden zijn gemakkelijk per boot of dolmus te bereiken.

Tip 5. Ook voor sportievelingen!
Bodrum heeft diverse sportfaciliteiten. Bij diverse accommodaties zijn er tennisbanen en mogelijk-heden tot windsurfen of zeilen. Tevens zijn er 8 duikscholen. Verder zijn er mogelijkheden voor paardrijden, waterskiën, jetski, snorkelen, bananariding, waterfietsen en kanoën. Ook is er een fitnesscentrum en een bowlingcentrum

Tip 6. Uitgaan doe je in Gumbet
Gümbet is een levendige toeristenwijk van Bodrum en heeft zich uitgebreid tot een plaats op zich met een scala aan uitgaansgelegenheden. Bodrum staat bekend om het meest uitbundige nachtleven van Turkije. Er zijn talloze uitgaansmogelijkheden, zoals ca. 50 bars en 4 discotheken waaronder één van de beroemdste openluchtdiscotheken van Europa: Halikarnas. In het centrum bevinden zich ca. 100 eetgelegenheden, voornamelijk eenvoudige Turkse restaurants. Tevens zijn er enkele pizzeria's,
een Chinees restaurant en enkele fastfoodrestaurants. Voor de filmliefhebbers zijn er twee bioscopen.

Tip 7. Bezoek het Kruisvaarderkasteel
Dit kasteel is gebouwd in 1402 en diende om de haven van Bodrum te beschermen. Het kasteel is geopend (behalve op maandag) van 09.00 tot 19.00 uur en de toegang is gratis. Het museum voor Onderwaterarcheologie bevindt zich in het kruisvaarderkasteel. Het laat de technieken zien die gebruikt werden om 's werelds oudste scheepswrak te onderzoeken.

Tip 8. Bekijk het mausoleum
Dit is het graf van Koning Mausolus. Dit graf was zó mooi, dat het één van de zeven wereldwonderen uit de Oudheid was. Vroeger was dit gebouw 55 meter hoog, nu zijn er alleen nog de fundamenten en wat beeldhouwwerk zichtbaar. Toch is het wel apart om hier rond te lopen en te proberen een vleugje geschiedenis op te doen.

Tip 9. Vakantie in de kelder. Huh?
Deze weet je vast niet: de naam Bodrum betekent kelder. Dit is waarschijnlijk afgeleid van de burcht bovenop de stad. Toen de Osmanen (Turken) de stad in 1523 innamen, vernoemden ze de stad naar het indrukwekkende bouwwerk waarbij ze het gevoel hadden in de kelder te zitten. Grappig hè?

Tip 10. Zeker niet duur!
Welnee, wat let je om je vakantie in Bodrum te gaan vieren. Je hebt per slot van rekening voor zo’n
€ 400 al gauw een prima vakantie in Bodrum geboekt.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!