Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Bruidsjurk
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Bruidsjurk

Ga je binnenkort trouwen en een bruidsjurk kopen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je bruidsjurk koopt!

Tip 1. Een bruidsjurk uitzoeken is niet eenvoudig

Voordat je je bruidsjurk gevonden hebt, zul je er heel wat moeten passen. Een bruidsjurk is immers afhankelijk van een heleboel zaken, zoals het juiste materiaal, het juiste model, de juiste kleur maar vooral het feit dat je je er lekker in voelt is heel belangrijk. Daarom is het ook belangrijk om er zoveel mogelijk te passen, totdat je nét die bruidsjurk vindt waarvan je denkt ‘dit is ‘m!’.

Tip 2. De geschiedenis van de bruidsjurk

In de middeleeuwen was een bruidsjurk rijkelijk versierd en in allerlei kleuren geverfd.
Op die manier kon je meteen zien van welke stand de bruid was: hoe meer bont en hoe meer kleuren, hoe rijker! In de zeventiende eeuw echter kwam de zwarte bruidsjurk in de mode en pas tegen het einde van de achttiende eeuw zag je her en der een witte bruidsjurk verschijnen, maar dan nog alleen in welgestelde families zoals koninklijke families. Vandaag de dag staat het wit nog steeds voor maagdelijkheid, puurheid en onschuld, maar nu draagt het grootste gedeelte van de bruiden een witte of wittint bruidsjurk.

Tip 3. Begin op tijd met zoeken

Er zijn veel verschillende types jurken. Zo zijn de Engelse jurken gekenmerkt door hun romantische karakter door het gebruik van bloemmotieven en kleine bloemetjes die erop verwerkt worden. De nadruk ligt altijd op zowel een goede pasvorm als op het gebruik van duurdere materialen. Keuze te over dus en zo zie je maar dat het belangrijk is om tijdig op zoek te gaan naar je bruidsjurk waarvan je misschien al zo lang droomt.

Tip 4. Wees er zuinig op

Als jullie hebben besloten om direct na de bruiloft op huwelijksreis te gaan, bedenk dan wat je met je bruidsjurk moet doen. Waarschijnlijk vind je het zonde om hem opgevouwen bij je andere bagage te doen. Dat kun je voorkomen door van tevoren af te spreken dat iemand anders voor je bruidsjurk zorgt na afloop van het feest. Tenslotte is je bruidsjurk één van de mooiste tastbare herinneringen die je overhoudt aan je bruiloft. Bovendien heeft je bruidsjurk ook nog een (niet te betalen) emotionele waarde dus het is zinnig om hem zorgvuldig op te bergen.

Tip 5. Wil je het mét bruidskinderen…

...dan kan het raadzaam zijn om zeker bij iets oudere kinderen rekening te houden met het soort kleding wat ze zelf graag willen dragen. Neem ze daarom mee bij het uitzoeken van hun eigen kleding. Willen jullie toch graag dat ze gaan dragen wat jullie hebben uitgekozen, dan kunnen jullie ze misschien zelf de accessoires uit laten zoeken. Denk hierbij aan haarversiering, sokjes, handschoenen en een bloemenmandje voor de bruidsmeisjes en aan een vlinderdas voor de bruidsjonkers. Een goed afgestemd geheel doet je bruidsjurk extra mooi uitkomen.
Let er goed op dat de kleding van de bruidskinderen lekker zit en makkelijk gedragen wordt.

Tip 6. Pas je bruidsjurk aan aan je figuur

Je figuur is iets waar je zeker rekening mee moet houden bij het kiezen van je bruidsjurk.
Bedenk vooraf welke delen van je lichaam je graag zou willen accentueren en welke je juist zou willen camoufleren. De beste camouflage is nog steeds het accentueren van iets anders, waardoor de aandacht wordt afgeleid. Een goede bruidswinkel kan je hier zeker bij helpen.

Tip 7. Een bruidsjurk is voor zowel lange als korte bruiden

Geen zorg, voor elke lengte bestaat de perfecte bruidsjurk. Ben je klein, dan kan een v-hals je langer doen lijken. Bovendien laat zo'n halslijn je hals langer lijken. De 'prinsessenlijn' is een perfect model voor kleine bruiden. Ben je lang, dan kun je eigenlijk alles dragen, maar let er wel op dat de rok niet te kort is!

Tip 8. Bij een bruidsjurk hoort een mooi kapsel.

Naast je bruidsjurk is je kapsel het belangrijkste gedeelte van je outfit. Heb je al van tevoren bedacht hoe je je haar wilt hebben? Een ander kleurtje erin of juist niet? Gevlochten, gekamd, opgestoken of gewoon ‘casual’, alles kan. Je kunt van tevoren met je kapper doornemen en misschien zelfs vast wat creaties proberen. Als je gaat ‘oefenen’ trek dan een shirtje aan in de kleur van je jurk, dan heb je een beter beeld van het geheel.

Tip 9. Met of zonder hoed?

Een hoed uitkiezen die bij jou en je jurk past is niet eenvoudig. Je kunt ervoor kiezen om je jurk, hoed en accessoires in een kleur te dragen maar het kan ook juist mooi zijn om bijv. de hoed en de accessoires in een andere kleur te kiezen. Je hebt verschillende soorten hoeden al dan niet bewerkt. Een rustige hoed staat heel mooi bij een drukbewerkte bruidsjurk en bij een eenvoudige bruidsjurk kan een drukbewerkte hoed juist heel mooi staan. Heb je kort haar dan staat bijna elke hoed goed. Iemand met lang haar kan het haar opsteken of juist los laten.

Tip 10. Ook ónder je bruidsjurk moet het mooi zijn!

Je hebt een prachtige bruidsjurk uitgekozen en je wilt er zo mooi mogelijk uitzien. Met goede lingerie ben je van succes verzekerd. Kies bij een sluik vallende jurk nooit voor naden en baleinen. Soms is kant al snel zichtbaar onder soepel vallende stof. Kies je voor witte lingerie verzeker je er dan van, dat het wit niet door de stof van de bruidsjurk heen schijnt. Kies in dat geval liever voor huidskleur. Verstandig is om je jurk te passen met de lingerie van de huwelijksdag. Zo zie je meteen of alles goed zit. Tegenwoordig verkopen veel bruidszaken ook lingerie.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!