Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Bruiloft
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Bruiloft

Ga je binnenkort trouwen? Dan heb je een mooie maar ook drukke tijd voor de boeg. Bereid je huwelijk goed voor. Lees deze 10 tips!

Tip 1. Je bruiloft moet een succes worden

Natuurlijk moet je bruiloft de mooiste dag van je leven worden, waarbij je wilt dat alles perfect is. Je kunt zoveel mogelijk zaken proberen te regelen, zoals je bruidsjurk, het huwelijksfeest, de plechtigheid, de kaartjes, alles wat er maar bij komt kijken. ’t Enige waar je geen invloed op hebt is het weer, maar als de rest van de dag geslaagd is, is mooi weer niet het belangrijkste, alleen maar mooi meegenomen.

Tip 2. Je bruiloft regelen is geen sinecure

Voordat de dag van je bruiloft daar is, heb je al heel wat geregel achter de rug. Dat begint bij het plannen van de datum, het organiseren van de plechtigheid en je huwelijksfeest, het uitzoeken van je bruidsjurk en eventueel de kleding van de bruidskinderen, en het eindigt eigenlijk pas op het moment dat je huwelijksfeest afgelopen is. Er komt dus heel wat kijken bij het organiseren van een bruiloft. Je kunt zelfs een weddingplanner inschakelen. Of vraag voor tips bij vriendinnen die al getrouwd zijn.

Tip 3. Begin op tijd met regelen

En regel de zaken in de goede volgorde. Je kunt bijvoorbeeld al een prachtige bruidsjurk hebben gezien, maar de locatie die je voor ogen hebt voor je bruiloft is nog lang niet beschikbaar.
In een jaar tijd kan er een hoop veranderen, inclusief je figuur. Begin dus bij de belangrijkste zaken, leg die vast, en ga dan aan het werk voor de leuke dingen, zoals je bruidsjurk en het huwelijksfeest.

Tip 4. Bezuinig niet op een goede (beroeps)fotograaf

Dat zou zonde zijn, want een bruiloft doe je maar één keer. Er zullen genoeg welwillende vrienden of familieleden zijn die roepen ‘ik maak wel foto’s’. Nou, dat mogen ze best doen, maar als je echt een tastbare herinnering wilt hebben, wees dan wijs en huur een goede fotograaf in. Die letten juist op die kleine details die een welwillende vrijwilliger vaak over het hoofd ziet.

Tip 5. Regel het vervoer goed

Je moet er niet aan denken dat je als bruidspaar al klaar staat, maar dat de helft van de gasten er nog niet is. Andersom is natuurlijk nog erger. Regel daarom ruimschoots op tijd het vervoer, en dan niet alleen voor jezelf als bruidspaar, maar houd ook rekening met het aantal gasten en het aantal plaatsen in de eventueel beschikbare auto’s. Stel je voor dat tante Pietje er niet meer bij past…..Bovendien, met al het geld wat zo’n bruiloft toch al kost, kunnen die paar volgwagens er ook nog wel af. Heel bijzonder is een bus voor je gezelschap, zo'n Engelse dubbeldekker of Amerikaanse schoolbus.

Tip 6. Kies je bruidstaart uit

Bij een echte bruiloft hoort een echte bruidstaart. Weet je dat die traditie uit Engeland komt?
Daar brachten vroeger de gasten taart mee, die werd dan opgestapeld en dan moest het bruidspaar elkaar over die mega taart heen een kus geven. Lukte dat zonder de taart om te gooien, dan werd het een geweldig huwelijk. Leuk om te weten, maar nog leuker is dat je tegenwoordig lekker zélf je bruidstaart uit mag kiezen (en met een beetje mazzel mag voorproeven; niet teveel, anders past je bruidsjurk niet meer….)

Tip 7. Regel het drukwerk goed

De aankondiging van een bruiloft gebeurt bij voorkeur op een perfecte kaart. Die kaart moet dan perfect zijn qua uitstraling, maar zéker ook qua tekst. Laat niet alles van de drukker afhangen, kijk en lees zelf ook goed, desnoods honderd keer, en als je je eigen kennis niet vertrouwt, laat het dan nakijken door iemand daar wél of méér verstand van heeft. Een fout in de aankondiging van je bruiloft blijft voor eeuwig in je geheugen gegrift. Begin ook op tijd aan de adressenlijst.

Tip 8. De juiste muziek
Bij een bruiloft hoort muziek,en dan bij voorkeur muziek waar je ook nog wat mee kunt. Het is geheel aan jezelf om die muziek uit te kiezen, en dan kan dat variëren van een soort Cocktailtrio tot een flitsende rockband, alles is mogelijk. Als je maar in je achterhoofd houdt dat je gasten vaak ook van meerdere generaties zijn, zodat ‘voor elk wat wils’ toch wel op zijn plaats zou zijn.

Tip 9. Bij een bruiloft hoort een huwelijksreis?!
Is dat wel zo? Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Als je je bruiloft met een knallend huwelijksfeest hebt afgerond, kan het ook erg lekker zijn om gewoon lekker in je eigen huis daarvan bij te komen. Dan maar wel hopen dat de familie niet op het idee gekomen is om in je eigen huis allerlei ‘verrassingen’ aan te brengen….Als je wel op huwelijksreis wilt, is een vliegvakantie natuurlijk helemaal niet verkeerd, maar ook een weekendje weg is geslaagd. ’t Hangt allemaal ook een beetje van je budget af.

Tip 10. Zorg voor geschikte bedankjes

Er is zoveel keus in bedankjes, dat het te ver gaat ze hier allemaal op te noemen. Leuke ideeën zijn kleine bedrukte doosjes met bijv. een snoepje daarin, of bedrukte luciferdoosjes, een geslaagde foto met een bedankje erbij, laat je fantasie maar gaan, speur eens op het internet, en kom tot een verrassend en origineel bedankje voor al de gasten die bij je bruiloft zijn geweest.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!