Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
BV Oprichten
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

BV Oprichten

Ga je binnenkort een BV oprichten? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je BV opricht!

Tip 1. Het moet een BV worden

Als je ervoor kiest om je eigen bedrijf de vorm van een BV (Besloten Vennootschap) te laten hebben, dan brengt dat een aantal voordelen met zich mee. Te denken valt aan fiscale voordelen, maar ook betekent een BV dat de aandeelhouders niet privé aansprakelijk zijn. Dat kan, zeker in het geval van grote financieringen, een geruststellende gedachte zijn.

Tip 2. Wat is een BV?

De BV is een vennootschap waarin het kapitaal in aandelen is verdeeld. Deze zijn in handen van één of meer aandeelhouders. De BV heeft dezelfde juridische status als een natuurlijk persoon en heeft in die zin ook dezelfde rechten en plichten. Een BV is dus een rechtspersoon. De BV zelf wordt als de ondernemer gezien, waarbij de directeur in dienst is van de BV en uit diens naam handelt. Een BV kun je zowel alleen als met anderen oprichten.

Tip 3. Voor het oprichten van een BV moet je naar de notaris

Het is niet anders, zelfs in deze online tijd, moet je voor het oprichten van een BV écht naar de notaris. Dat is wettelijk verplicht, dus daar is niet onderuit te komen.

Tip 4. Je hebt een verklaring van geen bezwaar nodig

Een verklaring van geen bezwaar wordt opgemaakt door het Ministerie van Justitie. Die moet daar dan ook aangevraagd worden. Zonder een verklaring van geen bezwaar, die verleend wordt na een antecedentenonderzoek (of je je netjes gedragen hebt etc.) is een BV niet rechtsgeldig.

Tip 5. Er bestaat een minimum verplicht kapitaal.

De oprichter van de BV moet minimaal een kapitaal van € 18.000 inbrengen. Vóór oprichting van de BV zal een bankrekening op naam van de BV ‘in oprichting’ worden geopend.

Tip 6. Let op de tarieven

Voor een notaris is het oprichten van een nieuwe BV standaardwerk waar hij slechts enkele uren mee bezig is. Toch zijn er nog steeds notarissen die voor het oprichten van een BV meer dan € 1.000 durven vragen. Kijk en vergelijk dus!

Tip 7. De BV moet ingeschreven worden bij de Kamer van Koophandel

De BV moet worden ingeschreven in het handelsregister. Zolang de BV nog niet is ingeschreven, zijn de bestuurders persoonlijk aansprakelijk.

Tip 8. Als je BV nog niet officieel is kun je toch aan de slag

In de periode voorafgaand aan de oprichting van een BV kunnen er zodanige activiteiten plaatsvinden dat er sprake is van een onderneming. Dit kan zijn omdat in de oprichtingsfase al met bedrijfsactiviteiten wordt gestart, of omdat een bestaande onderneming (bijvoorbeeld een eenmanszaak) in een BV zal worden ondergebracht. In zo’n geval heb je het over een BV in oprichting (afgekort: i.o.).

Tip 9. In een BV betaal je vennootschapsbelasting

Een besloten vennootschap (BV) betaalt over de behaalde winst vennootschapsbelasting.
Een fiscaal adviseur kan je hier meer over vertellen, en hij kan je ook van dienst zijn als je geen tijd of zin hebt je zelf in deze materie te verdiepen.

Tip 10. Een BV zorgt voor continuïteit voor je werknemers

De continuïteit van de onderneming wordt zeker gesteld door het feit dat de BV een rechtspersoon is. Het bestaan van de rechtspersoon is immers onafhankelijk van de personen die de rechts-persoon hebben opgericht of besturen. Bij het overlijden van de directeur komt het voortbestaan van de onderneming niet in gevaar; de onderneming wordt in stand gehouden door de BV. Er moet dan natuurlijk wel een nieuwe directeur worden aangetrokken.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!