Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Canarische Eilanden
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Canarische Eilanden

Ga je binnenkort op vakantie naar de Canarische Eilanden? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je Canarische Eilanden Vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie
De Canarische Eilanden (Gran Canaria, La Palma, El Hierro, La Gomera, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote) met rondom de Atlantische Oceaan zorgen dat je gegarandeerd kunt genieten van het gunstige klimaat. Je kunt het hele jaar door aan het strand zonnen, in zee zwemmen, watersport beoefenen of alleen maar rustig naar de zee kijken. Hier zie je ook karakteristieke blauw van het zeewater, wat aangeeft dat hier behoorlijk diep is.

Tip 2. Veel variatie
De kusten van de verschillende eilanden zijn heel verschillend, dat heeft te maken met de ligging, maar ook met wat de natuur met de eilanden gedaan heeft. Op de Canarische Eilanden vind je zowel steile kusten als brede stranden, die dan vlak kunnen zijn of een duinlandschap vormen. Soms zijn het witte zandstranden, maar je hebt er ook die uit zwart vulkanisch zand bestaan.

Tip 3. Je bent altijd welkom!
Natuurlijk liggen de meeste hotels aan zee, waar het klimaat het mildst is met gemiddelde temperaturen die in de winter niet onder de 19°C komen en in de zomer niet boven de 25ºC.
Het toeristische aanbod op de Canarische Eilanden is één van de belangrijkste van Europa,
met maar liefst meer dan 400.000 bedden. Deze bevinden zich verspreid over de eilanden.

Tip 4. Witte zandstranden, maar ook zwarte en gouden…..
De oudste eilanden Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria hebben de grootste stranden, nagenoeg allemaal met wit zand. De kusten van de westelijke eilanden zijn meestal steiler,
maar ook hier vind je veel stranden, vaak met vulkanisch zand. Op Tenerife hebben ze de stranden kunstmatig gemaakt, met goudkleurig zand uit de Sahara en van de oceaanbodem.

Tip 5. Kamperen bij de boer?
Ook op de Canarische eilanden kun je als je wilt in het binnenland je vakantie vieren, bij de boer zeg maar. Dan krijg je een goede indruk van het Canarische landschap. Bovendien kun je natuurlijk prima wandelen en fietsen in deze gebieden! ’t Is weer eens wat anders.

Tip 6. Kom islandhoppen!
Islandhoppen op de Canarische Eilanden? Jazeker, dat kan ook. Bij de Griekse eilanden heel gebruikelijk, maar ook op de Canarische eilanden is dat mogelijk. De westelijke Canarische Eilanden Tenerife, La Gomera en La Palma zijn gemakkelijk per boot te bereiken en daarom erg geschikt voor een gevarieerde vakantie. Als je gaat wandelen kun je volop genieten van de natuur op deze vulkaaneilanden terwijl het gros van de toeristen op het strand ligt.

Tip 7. Geniet van het gunstige klimaat.
Het gunstige klimaat gedurende het hele jaar is één van de belangrijkste redenen waarom de Canarische Eilanden zo in trek zijn bij toeristen. Opvallend is hierbij het klimaatverschil op de eilanden zelf; in het noorden is het vaak koeler en vochtiger dan in het zuiden. Als je bijvoorbeeld door een tunnel onder een berg door bent gereden, kan het gebeuren dat het aan de ene kant van de tunnel fris was en aan de andere kant, de uitgang, het ineens volop zonnig en warm is. Dat kun je ook al zien aan de omgeving, in het noorden is het vaak groener dan in het zuiden. Overigens zijn de Canarische Eilanden op hun mooist in voor- en najaar.

Tip 8. Huur een auto, verken een eiland!
Ondanks het feit dat zowel de bus- als taxitarieven relatief laag zijn is een goede manier om
de eilanden te verkennen een huurauto. Op de eilanden zijn meer dan voldoende verhuur-maatschappijen, zowel kleintjes als grote internationale bedrijven. De huurtarieven zijn redelijk. Wel is het aan te raden om van tevoren een prijsvergelijking te doen, dat kan je al gauw wat euro’s schelen!

Tip 9. De Canarische Eilanden bieden alles
Op de Canarische eilanden kun je voor van alles terecht. Je kunt er een zonvakantie houden,
maar ook overwinteren. In de zomer kun je aan tal van watersporten doen, snorkelen, duiken en natuurlijk ook gewoon zwemmen. Wil je niet zo actief bezig zijn, dan mag je natuurlijk ook gewoon heerlijk op het strand komen liggen.

Tip 10. Volop aanbieders
Er zijn volop aanbieders waar u vakanties naar de Canarische Eilanden kunt boeken. Gespecialiseerd in vakanties via internet zijn Ferio, Jiba en Sunweb. Bent u op zoek naar bijzondere accommodaties op Gran Canaria en Tenerife kijk dan eens bij Eliza Was Here. Bij Skytours kunt u nu al boeken en hoeft u pas over een jaar te betalen.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!