Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Cantabrië
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Cantabrie

Ga je binnenkort op vakantie naar Cantabrië in Spanje? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Cantabrië Vakantie boekt.

Tip 1. Ontdek Cantabrië
In het noorden van Spanje vind je de provincie Cantabrië met als hoofdstad Santander. In dit gebied vind je zowel gebergtes als zandstranden. Cantabrië is echt een gebied als je avontuurlijk bent ingesteld. Fietsen, wandelen, de natuur: je valt van de ene verbazing in de andere.
Echt een gebied om te ontdekken.

Tip 2. Lekker vis eten
Cantabrië heeft heel wat te bieden. Schaaldieren en vis zijn de bekendste producten van deze regio; denk maar aan de heerlijke paling, tonijn, sardines, inktvis, zeebaars, kreeft en mosseltjes die hier uit het water gehaald worden. Een vismaaltijd bij uitstek is sardinas al horno (sardines in de oven). Nog niet zo lang geleden paste dit gerecht alleen op de tafel van de armen, de vissers en de boeren. Met de jaren heeft de sardine echter, net als de ansjovis, een plaats veroverd in de keuken van gastronomische restaurants. Je drinkt er cider of een witte vino seco bij.

Tip 3. Bekijk de prehistorische rotsschilderingen in Altamira
Cantabrië heeft zowel natuur als cultuur in huis zoals bijvoorbeeld de machtige toppen van de het gebergte Picos de Europa en aan de prehistorische rotsschilderingen van Altamira. Het zijn de belangrijkste publiekstrekkers van een regio die voor de rest vrijwel onontgonnen gebied is. Jammer genoeg wordt door teveel mensen Cantabrië beschouwd als doorgangsgebied op de route naar Santiago de Compostella of Portugal.

Tip 4. Bezoek de Costa Verde
De meeste Cantabrezen wonen aan de Costa Verde. Daar vind je ook Santander, de belangrijkste stad. Santillana del Mar ligt, ondanks zijn naam, niet aan zee. Ze noemen het gekscherend wel eens de stad der drie leugens: het bevindt zich niet aan zee (mar), het is verre van heilig (santa) en ook niet vlak (llana). Voor hoge toppen, fraaie valleien en absolute rust moet je weg van de Costa Verde (de Groene Kust) het binnenland in. Verborgen plekjes zijn daar nog in overvloed te vinden voor als je een vakantieplek zoekt, ver van de drukte.

Tip 5. Vergaap je aan de Picos de Europa
Toen de Spaanse ontdekkingsreizigers terugkeerden van hun wereldexpedities en Spanje naderden, zagen ze al van ver besneeuwde bergtoppen opduiken: de Picos de Europa of 'toppen van Europa'. De bergketen, tussen Cantabrië en Asturië, draagt nog altijd deze naam. De Picos zijn uitzonderlijk mooi en worden 's zomers dan ook druk bezocht.

Tip 6. Ook leuk met kinderen
Jazeker, want voor kinderen heeft Cantabrië veel te bieden. Natuurlijk zijn er de zandstranden en de zee, dat is met ieder kind al een succes, maar er zijn ook kindvriendelijke uitjes te maken zoals bijvoorbeeld naar de dierentuin of het openluchtmuseum.

Tip 7. In Cantabrië lijkt het overal een beetje op
Cantabrië ligt in het noorden van Spanje tussen Baskenland en Asturië. Het gebied doet denken aan verschillende andere Europese streken en landen. Het lijkt wel Iers aan de kust, doet een beetje Oostenrijks aan in de Picos (het gebergte), Frans in de Gorges (kloven) en toch is het een stukje Spanje! Vooral Madrilenen komen hier graag tijdens de zomer op vakantie, ook vanwege het heerlijke klimaat. Je vindt hier bergdorpjes met oude Romaanse kerkjes, prachtige kleine stadjes, pittoreske vissershaventjes, groene glooiende weiden, afgewisseld met stukken zandstrand. Echt van alles wat dus.

Tip 8. Doe eens sportief
De golven van de Atlantische Oceaan zorgen voor ideale omstandigheden voor het golfsurfen.
Het gebied leent zich uitstekend voor afwisselende fietstochten. In Alto Campoo zijn diverse gemarkeerde wandelroutes. Een 18- en 9-holes golfbaan vindt u in Santander.

Tip 9. Doe een stukje van de route naar Santiago de Compostella
Ja, je hoeft niet álles te lopen, je bent toch op vakantie, maar misschien is het toch wel leuk om een stukje te doen. Een interessante route is de “Noordelijke Weg”, die door Baskenland, Cantabrië en Asturië loopt en waar tevens genoten kan worden van de prachtige monumenten langs de route.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Cantabrië is zeker niet duur. Voor zo’n € 400 heb je al een heerlijke week vakantie aan De Groene Kust van Spanje. Aanrader!


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!