Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Caravanverzekering
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Caravanverzekering

Hebt u een caravan? Of overweegt u er een te kopen? Dan wilt u uw caravan ook vast goed verzekeren. Leest eerst deze 10 tips voordat u verzekeringsmaatschappijen gaat vergelijken en een caravanverzekering afsluit.

Tip 1. Caravanverzekering als aanvulling op WA verzekering

De WA-verzekering van uw auto voorziet meestal ook in de WA-dekking van uw caravan.
U moet wel aan uw verzekeringsmaatschappij doorgeven dat u met een caravan rijdt. Voor het rijden met een caravan in het buitenland dienen de letters A en F op uw groene kaart te zijn vermeld. Vraag bij het ontbreken daarvan een nieuwe groene kaart aan. In sommige landen (Polen, Spanje) is een aanvullende WA verzekering vereist. Voor schade aan uw caravan is een aparte casco verzekering mogelijk. Deze caravanverzekering kan dekking bieden tegen zaken als brand, hagelschade, diefstal en aanrijding.

Tip 2. Ontvangt u nieuwwaarde, vervangingswaarde of dagwaarde?

Een belangrijk verschil tussen caravanverzekeringen is de waarde die is verzekerd. Wordt bij schade de waarde van uw caravan op dat moment vergoed (dagwaarde), krijgt u de waarde van de caravan op het moment van aankoop (nieuwwaarde) of krijgt u een dusdanig bedrag in handen dat u daarmee direct dezelfde of gelijkwaardige caravan tegen de actuele prijzen kunt terugkopen (vervangingswaarde). De duur waarover u nieuwwaarde vergoedt krijgt, kan sterk verschillen. Sommige maatschappijen vergoeden alleen nieuwwaarde als u de eerste eigenaar van de caravan bent.

Tip 3. Profiteer van kortingsmogelijkheden

U kunt volop profiteren van allerlei kortingsmogelijkheden. Veel verzekeraars bieden pakketten
aan waarbij u naarmate u meer producten afneemt extra korting krijgt. Bij de ANWB krijgt u bijvoorbeeld als lid van de ANWB korting op uw caravanverzekering.

Tip 4. Korting met een hagelbestendig dak

Hebt u, of koopt u een caravan met hagelbestendig dak dan komt u in aanmerking voor korting op uw verzekering, althans voor het gedeelte dat hagelschade afdekt. Informeer bij de aankoop van een caravan of het om een caravan gaat met een dergelijk hagelbestendig dak.

Tip 5. Let op bij dekking voor diefstal

Een caravanverzekering keert bij diefstal vaak alleen uit als aan bepaalde preventie-eisen is voldaan. Een disselslot en/of gedemonteerde wielen kunnen als voorwaarde worden gesteld.
Let dus bij het afsluiten van uw verzekering op deze voorwaarde en zorg dat de beveiliging van uw caravan op orde is, in geval u aan dit soort voorwaarden moet voldoen.

Tip 6. Bouw schadevrije jaren op

Maakt u weinig brokken? Het kan dan interessant zijn om een caravanverzekering af te sluiten waarin met no claim korting of een bonus malus regeling wordt gewerkt.

Tip 7. Bekijk of extra’s zijn meeverzekerd
Naast de caravan wilt u mogelijk ook de tent, luifel, inboedel en rechtsbijstand meeverzekeren.
De meeste maatschappijen bieden hiervoor mogelijkheden. Als u prijzen tussen verzekerings-maatschappijen vergelijkt let dan ook op verschillen in deze extra’s. De bagage aanwezig in
uw caravan is meestal niet standaard meeverzekerd en is via een reisverzekering af te dekken.

Tip 8. Profiteer van rijvaardigheidstraining voor caravans

Goed manoeuvreren, achteruitrijden, het juiste gebruik van spiegels. Alles wat u moet weten en kunnen om goed te kunnen rijden met een caravan komen aan de orde in een rijvaardigheids-training voor caravans. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die korting geven als u een dergelijke (erkende) training heeft gevolgd. Een training is dan niet alleen nuttig, maar u kunt ‘m als het ware nog grotendeels zelf terugverdienen ook.

Tip 9. Verzeker niet alleen uw caravan maar ook uw vakantieplezier
Een caravan heeft u om mee op vakantie te gaan en om van te genieten. Hoe zit het dan als er tijdens uw vakantie iets gebeurt? Ontvangt u vervangende onderdelen of tijdelijk een andere caravan. Wel zo prettig als u uw vakantie ook kunt voortzetten.

Tip 10. Vergelijk eenvoudig via internet
Het internet biedt volop vergelijkingsmogelijkheden. Zo kunt u bij veel verzekeringsmaatschappijen zelf berekenen tot welke premieverschillen de diverse dekkingsmogelijkheden leiden. Daarnaast zijn er diverse sites waar u maatschappijen onderling met elkaar kunt vergelijken.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!