Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Carport
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Carport

Denk je erover om binnenkort een carport te (laten) bouwen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je carport gaat bouwen.

Tip 1. Je wilt een carport

Daar begint het mee, met die beslissing. Dan kom je tot de conclusie dat een carport bouwen niet iets is wat je ‘even’ doet. In sommige gevallen is het bouwen van een carport zelfs niet mogelijk zonder bouwvergunning. Het is dus raadzaam om je voordat je gaat bouwen goed te oriënteren omtrent de mogelijkheden en onmogelijkheden voor het bouwen van een carport.

Tip 2. In principe is een carport bouwvergunningsvrij

Wil je een carport bouwen, los van je woning, dan mag die in principe zonder bouwvergunning worden gebouwd, ervan uitgaande dat je carport een open constructie is die los of tegen je woning wordt gebouwd. Daarbij moet je carport dan wel uit slechts één bouwlaag bestaan en bovendien mag je het zicht van je buren niet echt belemmeren. Als je zekerheid wilt hebben moet je bij je gemeente informeren naar de regels voor het bouwen van een carport.

Tip 3. Ga je zelf je carport bouwen of koop je een prefab exemplaar?

Ook iets om te overwegen, zelf bouwen van je carport betekent dat je hem helemaal naar je eigen wensen kunt maken, maar ook op prefab gebied bestaat er een uitgebreide keuze zodat je precies de carport kunt kopen die je voor je ogen hebt, zelfs dubbele carports of carports met daaraan een berging behoren tot de mogelijkheden.

Tip 4. Een carport bouwen hoef je niet alleen voor je auto te doen

Dat klinkt misschien stom, maar is wél waar. Je kunt per slot van rekening ook een carport bouwen om nét nog even langer buiten te kunnen zitten, want onder een carport zit je droog. Bijkomend voordeel is dat bijvoorbeeld ook je tuinmeubilair onder je carport lekker droog blijft.

Tip 5. Een carport als bouwpakket

Het is weer eens wat anders dan een autootje bouwen, maar er bestaan bouwpakketten voor het bouwen van je carport. Dat is handig want dat scheelt je een hoop meet- en rekenwerk. Bovendien zitten bij die bouwpakketten voor een carport alle benodigdheden, dus je kunt direct aan de slag.

Tip 6. Een carport bouwen kan van vele materialen

Misschien denk je in eerste instantie aan een houten carport, maar dat hoeft helemaal niet.
Er zijn prachtige exemplaren beschikbaar in hout, metaal en kunststof. Voordat je tot een beslissing komt kan het lonend zijn de verschillende carports goed te vergelijken en daarbij rekening te houden met zaken als onderhoud en uiterlijk. Natuurlijk is het ’t mooist als je carport perfect bij de uitstraling van je woning past.

Tip 7. Als je de carport gaat bouwen, kun je dat niet alleen

Als je besloten hebt om je carport zelf te bouwen, houd er dan rekening mee dat er klussen voorbij kunnen komen waar je minstens een paar extra handen bij nodig hebt. Dat kan variëren van een welwillende partner tot een handige buurman, maar ook kan het nuttig zijn eens bij familie en vrienden te informeren naar de ervaring in het bouwen met carports. Twee weten nu eenmaal meer dan één.

Tip 8. Geen zin in al dat gedoe, maar je wilt wel een carport?

Ook geen probleem. Dan schakel je gewoon een gespecialiseerd bedrijf in, die de carport voor je komen neerzetten. Dat scheelt je een hoop gedoe, eigenlijk heb je dan alleen maar de lusten van je carport en niet de lasten, want die zijn voor de vakman. De enige lasten die je dan hebt, zijn de lasten in je portemonnee.

Tip 9. Voor elk budget is er een carport

Je hebt al een carport vanaf € 500, dat is dan de meest simpele. Naarmate je een grotere carport wilt of van andere materialen, gaan de prijzen stijgen. Uiteraard geldt: hoe groter je carport, hoe duurder, maar ook de materialen zijn van invloed op de prijs van je carport. Een kwestie van oriënteren en rekenen dus.

Tip 10. Beslis niet te snel!

Natuurlijk bestaat de neiging om, als je dan besloten hebt dat je een carport wilt, direct bij de eerste de beste leverancier zo’n carport te bestellen. Niet doen! Dankzij het internet heb je uitgebreid de gelegenheid om prijzen, materialen en uiterlijk van verschillende carports te vergelijken, zodat je daarna een weloverwogen beslissing kunt nemen. Dat kan een hoop geld schelen.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!