Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Catalonië
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Catalonie

Gaat u op vakantie naar Catalonië? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Catalonië Vakantie boekt!

1. Welkom in Catalonië.
Catalonië ligt ingeklemd door Frankrijk, Andorra, de landstreken Aragon en Valencia en de Middellandse Zee. Catalonië is verdeeld in de provincies Gerona, Lerida, Barcelona en Tarragona. De rivier de Ter vind je ten zuiden van de Baai van Rosas. Barcelona en de omliggende steden liggen in de rivierdelta van de rivier de Llobregat.

2. Kom naar Andorra (belastingvrij winkelen!)
Andorra la Vella is de hoofdstad van de dwergstaat Andorra, gelegen in de Pyreneeën. Het is een kleine stad, maar tegelijkertijd wel de grootste van het land Andorra. De stad staat bekend om de belastingvrije winkels. Hier komen veel Fransen, Spanjaarden, maar ook toeristen van andere Europese landen naar deze plek, om bijvoorbeeld goedkoop tabak en alcohol te kunnen kopen.

3. De provincie Barcelona
De provincie Barcelona bestaat uit verschillende delen: de stranden langs de Middellandse Zee, de hoge Pyreneeën, de bergen in het achterland van de kust, vlakten ten zuiden van Barcelona en groene hellingen en wijngaarden van de Penedes. Je vindt er mooie stadjes, het klooster van Montserrat en vele andere bouwwerken. Maar de meeste bezienswaardigheden vind je in Barcelona zelf, een stad met een prachtige combinatie tussen het oude en het nieuwe. Het oude vind je in de vele nauwe straatjes van de Middeleeuwse gotische wijk rondom de kathedraal. Modern Barcelona laat zich zien in de brede boulevards, de luxueuze winkelgebieden en het uitgaanscentrum rond de haven.

4. de provincie Girona
De provincie Girona ligt in het uiterste noordoosten van Spanje. Het is de meest oostelijk gelegen provincie van het Iberisch schiereiland. Het heeft stranden langs de Middellandse Zee, de Pyreneeën met bergen tot boven de 2.000 meter en skigebieden in La Molina, Nuria, Masella en Vallter en mooie natuurparken, zoals die van de vulkanische zone van de Garrotxa en het vogelreservaat van de Aiguamolls de l'Emporda. Je vindt er vele mooie en karakteristieke steden, zoals Girona, Ripoll, Besalu, Cadaques, Port de la Selva. Salvador Dalí heeft er gewoond en gewerkt. De kustgebieden heten niet voor niets 'woeste' kust gezien de vele kleine baaien omgeven door rotsen en met diepe afgronden.

5. de provincie Lleida
De enige Catalaanse provincie die niet aan zee ligt is Lleida. In plaats daarvan zijn er imposante bergen te bieden, die een natuurlijke grens vormen met Frankrijk. Lleida grenst ook aan het Prinsendom van Andorra. Je vindt hier het nationaal park van Aigues Tortes, één van de fraaiste berglandschappen van Europa met meer dan 50 meren, bergbeken, watervallen en moerassen die de "aigues tortes" ("kronkelende waters") vormen, met dennen- en sparrenbossen, met gemzen en roofvogels.

6. de provincie Tarragona
De provincie Tarragona loopt van Cunit tot Alcanar. Het is een streek met een prachtig landschap en een rijke geschiedenis, met bekende toeristische centra als Salou of Cambrils, het pretpark Port Aventura, monumentale binnensteden als die van Tarragona-stad, belangrijke kloosters als die van Poblet en Santes Creus. Tarragona is de meest zuidelijke provincie van Catalonië en biedt de toerist niet alleen 212 km strand maar ook een belangrijk vogelreservaat.

7. Koude soep?
Jazeker, dat eten ze in Spanje. Gazpacho is het Spaanse gerecht dat met slechts weinig ingrediënten op een simpele manier wordt bereid. Deze dorstlessende koude soep voorziet het lichaam in de zomer van het noodzakelijke zout en is ook populair als verfrissing, lichte tussenmaaltijd of voorgerecht. Vroeger werden alle ingrediënten met een vijzel tot één massa fijngestampt. Tegenwoordig (gemak dient de mens) gebruikt men daarvoor de elektrische staafmixer. Klassieke ingrediënten zijn tomaten, augurken, paprika's, ui en soms hardgekookte eieren.

8. Traditioneel Spaans
Paella is het Spaanse gerecht dat ontegensprekelijk als het meest Spaanse wordt beschouwd. Dit luxueuze rijstgerecht komt uit de omgeving van de Albufera, waar men ondanks alle verboden rijst is blijven verbouwen en eten. De plaatselijke bevolking verwerkte vroeger vooral de ingrediënten die ze op dat moment hadden zoals kip, slakken, tomaten, gedroogde bonen, artisjokken en erwten. De enige luxe waarover ze beschikten was saffraan. Ondanks de nabijheid van de zee kon men maar zelden zeevruchten te pakken krijgen. Dit in tegenstelling tot de varianten die wij van het gerecht kennen en waar voornamelijk mosselen, inktvis en garnalen in worden verwerkt.

9. Formule I
Het Circuito de Catalunya, in 1991 voor het eerst gastheer van een Formule 1-race, is al het vierde circuit van Barcelona. Kom eens met eigen ogen kijken naar het indrukwekkende circuit. Als je boft zijn er trainingsrondjes en kun je ook van het geluid genieten.

10. Zeker niet duur.
Een vakantie in Catalonië is best te betalen. Je kunt als je daar bent je uitgavenpatroon aanpassen aan je budget, maar het hoeft allemaal niet duur te wezen. Voor zo’n € 400 ben je een week ‘onder de pannen’.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!