Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Chersonissos Kreta
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Chersonissos (Kreta)

Ga je binnenkort op vakantie naar Chersonissos? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Chersonissos Vakantie boekt!

Tip 1. Op Kreta heb je altijd mooi weer
De zon op Kreta schijnt bijna het gehele jaar. De temperatuur van de zee is zelden beneden de 16ºC. De winters zijn vrij mild, januari/februari gemiddeld 16ºC. Kreta heeft een Middellandse Zeeklimaat: het is een van de mildste en gezondste van heel Europa. In de zomer kan de temperatuur aan de stranden soms oplopen tot 400C maar dat is aan een strand natuurlijk alleen maar lekker.

Tip 2. Algemene informatie over de plaats Chersonissos
Chersonissos is een badplaats die ligt op ongeveer 25 km ten oosten van Heraklion. Eigenlijk is de plaats Chersonissos de haven van het plaatsje dat iets verder landinwaarts ligt. De naam van het tegenwoordige Chersonissos is feitelijk Limin Chersonisou, en dan betekent Limin haven.

Tip 3. Chersonissos: the place to be!
Een (jongeren)vakantie naar Chersonissos is helemaal in. Dat kan ook niet anders, want Chersonissos is de meest populaire badplaats van het eiland Kreta met bijna honderd uitgaansmogelijkheden. Je kunt je uitstekend vermaken hier. Ook kun je tijdens je vakantie een boottocht maken naar het eiland Dia. Bovendien heeft Chersonissos een heel mooi waterpark, het Star Beach Waterpark. Hier kunnen jong en oud zich uitstekend vermaken, het is net een grote waterspeeltuin.

Tip 4. In Chersonissos is het nooit rustig!
Eigenlijk vind je in Chersonissos alles wat je als toerist maar wenst, behalve rust en/of cultuur.
Er zijn heel veel winkeltjes, restaurants, terrassen, café’s en uitgaansgelegenheden. Op tientallen verschillende plaatsen kun je auto’s huren en het is ook een plaats waar je mee dan voldoende internetcafé’s kunt vinden, toch handig. Langs het strand kun je jetski’s huren, parasailen of een tochtje maken op een ‘banaan’, gegarandeerd dikke pret!

Tip 5. Je hoeft je nooit te vervelen
Er zijn verschillende stranden in Chersonissos. Eén strand ligt vlak voor de boulevard en is vrij smal. Het andere, iets bredere strand, ligt iets meer naar het westen. Daar is het in de zomer verschrikkelijk druk, dus leuk om contacten op te doen. In het al eerder genoemde (overigens gratis toegankelijke!) Star Beach Waterpark worden allerlei activiteiten op het water aangeboden, zoals surfplanken en waterscooters, maar ook kun je hier bungeejumpen.

Tip 6. Flaneer over de boulevard!
Overdag kun je op een van de vele terrasjes terecht voor een drankje en een hapje. Over het algemeen worden hier redelijke prijzen gehanteerd. Bovendien staan er vaak televisies, zodat je belangrijke (sport)evenementen niet hoeft te missen. Denk maar aan Formule I of voetbal.
’s Avonds veranderen de terrasjes in restaurantjes, zodat je vanaf een uur of 6 kunt gaan eten.
De Grieken eten echter zelf veel later, zodat je ook om 11 uur nog kunt gaan eten, toch handig.
Aan de overkant van de boulevard vindt ’s avonds en ’s nachts het nachtleven plaats.

Tip 7. Star Beach is een paradijs!
Een vakantie op Kreta en in Chersonissos kost zo’n € 350 tot € 400 op basis van logies.
Het park Star Beach is bijvoorbeeld gratis toegankelijk. Houd er wel rekening mee dat je voor de attracties binnen het park wél moet betalen. Star Beach is de plek om overdag de bloemetjes buiten te zetten! Een waterpark helemaal afgeladen met jongeren die lekker van de zon, elkaar, de drank en het water genieten. Van watersporten tot beachvolleybal en van string tot badpak, álles is te vinden op Star Beach!

Tip 8. Chersonissos is wéreldberoemd!
Wist je dat een groot deel van de serie “Bassie en Adriaan en de verzonken stad” in Chersonissos is opgenomen? Dat was alweer in 1988, da’s een tijd geleden. Neemt niet weg dat het hotel waar Bassie en Adriaan overnachtten, het ‘Kreta Maris’ hotel, er nog steeds staat. Misschien toch wel leuk om eens een kijkje te nemen, al was het maar uit jeugdsentiment? Bovendien kom je op Nickelodeon Bassie en Adriaan nog regelmatig tegen, wie weet herken je de plaatsen dan!

Tip 9. Kom meefeesten in Chersonissos!
Het uitgaansleven is prima geregeld, maar ook overdag kun je helemaal los gaan. Star Beach is al eerder genoemd, maar wist je dat daar ook schuimparty’s en dergelijke georganiseerd worden? Bovendien wordt er een lekkere beat gedraaid, waardoor je niet raar op moet kijken als overdag toch de dansvloer helemaal vol staat.

Tip 10. Volop keuze in vakanties
Wie naar Cherchonissos of Kreta wil, kan kiezen uit vele reisaanbieders. Bekende internetaanbieders met een ruim aanbod vakanties naar Kreta zijn Sunweb, Jiba en Ferio. Wil je een bijzondere accommodatie kijk dan ook eens bij Eliza Was Here. Daar vindt je leuke villa's en casa's op Kreta. Bij 10tips vind je verder nog veel meer tips voor je vakantie in Griekenland of daarbuiten.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!