Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Chios
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Chios

Ga je binnenkort op vakantie naar Chios? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Chios Vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie over Chios

Chios wordt wel het mysterieuze hart van de Egeïsche zee genoemd. De dorpjes op het eiland liggen verspreid, verscholen in het binnenland en ver van de kust in verband met de vroegere angst voor overvallen door piraten. De manier van leven is hier rustig en relaxt, heel wat anders dan in de grote stad. Uiteraard heeft dit Griekse eiland volop stranden, met aan de randen daarvan prachtige olijf- en pijnbomen.

Tip 2. Rustiek en rustig

Chios staat bekend als het eiland van de lekkere geuren. Dit wordt veroorzaakt door bloementuinen, wilde kruiden, brem, rozenstruiken talloze andere soorten van planten en bloemen. Chios is echt een eiland om bij te komen van de hectiek van de westerse wereld.

Tip 3. Chios heeft prachtige stranden

Als uitschieters kunnen genoemd worden het zandstrand van Karfas, maar ook de stranden van Agia Fotini en Agios Emilianos. Als je geen zandstrand wilt maar een kiezelstrand kun je prima terecht op het strand van Mavra Volia, vlakbij het mooie haventje van Emporiou.

Tip 4. Ga op ontdekkingsreis!

Op Chios kun je prima op ontdekkingsreis naar allerlei dorpjes. De dorpen Pyrgi, Olimpoi en Mesta staan bekend om hun eigen architectonische stijl. Daarbij is Pyrgi heel bekend vanwege de speciale decoraties op de huizen, door de bewoners zelf aangebracht, in vele bonte kleuren.
Je kunt het een heel klein beetje omschrijven als een soort dikke serpentines, maar dan veel en veel mooier. Ook een leuke plaats om te bezoeken is de badplaats Kataraktis met bijbehorend haventje. (Kataraktis betekent overigens waterval). Ook Kampos, met koopmanshuizen en een doolhof van straatjes en steegjes, is een ideale wandelbestemming.

Tip 5. Op Chios kun je terug in de tijd!

Terug in de tijd? Jazeker, want je kunt de grotten van Agiogalousena bij het dorp Agio Gala bezoeken. In deze grotten hebben, zo bewijst de historie, mensen tijdens het stenen tijdperk gewoond.

Tip 6. Laat je neus te gast gaan in de lente!

Het is al gezegd, Chios staat bekend om de heerlijke geuren. Als je dit eiland in de lente bezoekt is de natuur van Chios op zijn best met schitterende kleuren en vooral bedwelmende geuren. Vanaf maart tot en met mei kun je volop genieten van al dit natuurschoon. Echt een seizoen op een eiland om met al je zintuigen van te genieten.

Tip 7. Wél strandvakantie, geen massatoerisme

Immers, Chios staat garant voor een heerlijke zomerzon en zonnige stranden. In het oosten komen wel toeristen, in het westen is dat een stuk minder. Chios heeft zowel zandstranden als prachtig witte kiezelstranden. Bovendien zou je een bezoek moeten brengen aan het unieke ‘zwartekogelstrand’ in Emporiou, waarbij de zwarte kogels door lava zwart gekleurde kiezelstenen zijn.

Tip 8. Mastiek is kenmerkend voor Chios

Mastiek is een kostbare harssoort die wordt gewonnen uit de mastiekboom, nog steeds op dezelfde manier als vele eeuwen geleden. Dit gebeurt alleen in de mastiekdorpen in het zuiden van Chios en nergens anders. De mastiek druppelt uit de bomen en wordt opgevangen. Vervolgens wordt dit uitgezocht en gezeefd waarna er bijvoorbeeld zeep, kauwgom, blanke lak en lijm van worden gemaakt.

Tip 9. Dit is pas écht een alternatieve vakantie!

Als je besluit om op Chios in middeleeuwse dorpen en de noordelijke dorpen je vakantie door te brengen, ben je gegarandeerd van een écht alternatieve vakantie. Je wordt opgenomen in het dagelijks leven van de dorpen en maakt van heel dichtbij kennis met de hartverwarmende gastvrijheid op Chios.

Tip 10. Zeker niet duur

Een vakantie op Chios kost om en nabij de € 450 op basis van logies voor een week. Als je dus wél naar Griekenland wilt én naar een eiland wilt maar níet achter de meute aan, dan heb je voor dit bedrag een heerlijke Griekse vakantieweek.Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!