Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Cordoba
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Cordoba

Ga je binnenkort op vakantie naar Cordoba in Spanje? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Cordoba Vakantie boekt!

Tip 1. Kom ook naar Cordoba
Cordoba is een schitterende stad, een combinatie van shoppen cultuur, wandelen en gastronomie, álles is er te vinden. Cordoba biedt voor ieder wat wils, en dat dan allemaal op redelijke reisafstand. Cordoba heeft een kleine luchthaven maar die wordt uitsluitend gebruikt voor binnenlandse vluchten. De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Sevilla op zo'n 150 km van Cordoba. Vanuit Sevilla zijn er voldoende trein- en busverbindingen naar Cordoba.

Tip 2. Kijk je ogen uit aan de Mezquita
Als je aan Cordoba denkt, denk je aan de Mezquita. Dat is een vroegere moskee die in de
16e eeuw is omgebouwd tot kathedraal. De mezquita is beeldbepalend voor Cordoba.
Eigenlijk bestaat de Mezquita uit meerdere gebouwen. Als je via de hoofdingang binnenkomt raak je gelijk onder deindruk van de enorme hoeveelheid rijen met zuilen in verschillende kleuren.
Met busladingen vol wordt deze plaats bezocht, dus zeker een aanrader!

Tip 3. Bezoek de Joodse wijk Judeira
In de omgeving van de Mezquita heb je de Joodse wijk of Judeira met zijn synagoge. Deze wijk brengt je in een heel andere sfeer, die van de Middeleeuwen. De Joodse wijk is één van de meest gezellige stadsdelen van Cordoba. Het zijn allemaal smalle straatjes met winkeltjes, restaurantjes, tapasbars en een markt. Al sinds eeuwen is hier dagelijks markt. Overigens is het straatje waar elke toerist geweest moet zijn de Calle Judios, het meest typische straatje van deze wijk. De synagoge is ook zéker een bezoek waard, het is een van de weinigen in Europa uit de Middeleeuwse periode.

Tip 4. Je hebt gewoon geen tijd om je te vervelen
Naast cultuur en historie is Cordoba ook een levendige stad met uitgebreide mogelijkheden om te shoppen. Hierbij is ook een leuke markt om te bezoeken de El Corte Ingles, met daarbij volop unieke winkeltjes. Uitgaan doe je in de Avenida del Gran Capitan.

Tip 5. Een sprookje uit 1000 en één nacht
Cordoba is indrukwekkend, maar tegelijkertijd zo klein dat je er niet urenlange reizen hoeft te maken om al het moois te zien. Als je ’s avonds moe maar voldaan uit wilt rusten, is de binnenstad een echte aanrader. Waarom? Nou, de oude gebouwen zijn dan sprookjesachtig verlicht, waardoor je echt het idee krijgt in het sprookje 1001 nacht beland te zijn. Romantisch!

Tip 6. Cordoba heeft een roerige geschiedenis.
Moet je je voorstellen, al vóórdat wij met onze jaartelling begonnen bestond Cordoba al. Het was bij de Romeinen de hoofdplaats van een provincie en werd daarbij gebruikt als vestingplaats voor een aantal garnizoenen. Er werd een muur gebouwd om veilig te zijn bij invasies en ook vele intellectuelen trokken langzamerhand de stad binnen. Als gevolg daarvan is er ook een universiteit gekomen. ’t Mooie aan Cordoba is dat, ondanks zijn roerige geschiedenis, islamieten, joden en christenen vreedzaam naast en met elkaar leefden.

Tip 7. Voel je een koning!
Het paleis Palacio de Viana moet je zeker bezoeken. De gein is namelijk dat het ook een museum is, ingericht met meubilair, wandversieringen en diverse andere voorwerpen, waardoor je een goede indruk kunt krijgen hoe de rijken vroeger geleefd hebben. Het is een gigantisch paleis met maar liefst 12 patio’s (binnentuinen)! Je kunt hier uren ronddwalen en je een koning wanen.

Tip 8. Doe eens een dagje cultuur
In Cordoba vind je het Museo Arqueologico, dat is het belangrijkste archeologische museum van Andalusië. In dit museum kun je veel voorwerpen uit de Romeinse en Moorse periode bezichtigen. Daarnaast is er het Museo de Bellas Artes, oftewel het Museum voor Schone Kunsten. Hier vind je onder andere werken van Murillo en de School van Sevilla.

Tip 9. In de voetsporen van Columbus
Het fort Alcazar de los Reves Cristianos is niet zomaar een fort. Het is een paleisfort uit 1328 met fraaie tuinen voorzien van waterpartijen. Het werd gebouwd in opdracht van de katholieke koningen. Bijzonder detail: in dit paleis hadden koningin Isabel en koning Fernando hun eerste gesprek met de later wereldberoemde ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus (je weet wel, die Amerika ontdekt heeft).

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Cordoba is niet duur, zeker niet als je bedenkt wat je daar allemaal voor terugkrijgt. Al vanaf € 30 per nacht per persoon heb je een hotelkamer.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!