Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Corfu
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Corfu; veelzijdig eiland voor jong & oud

Ga je binnenkort op vakantie naar Corfu? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Corfu vakantie boekt!

Tip 1. Klimaat van Corfu
In de maanden juli en augustus is het ’t warmst op Corfu. Dagen achtereen loopt de temperatuur soms op tot 33°C of hoger. Een regenbui zul je in deze periode naar alle waarschijnlijkheid niet tegenkomen. Toch is die temperatuur niet zo verschrikkelijk als het lijkt, want 33ºC op Corfu is heel wat anders dan 33ºC in Nederland! Ook juni en september zijn heerlijk warme maanden.
Tot oktober is het mogelijk te zonnebaden op een van de vele mooie stranden van Corfu.


Tip 2. Natuur op Corfu
Corfu heeft heel veel verschillende landschappen. In het noorden zijn de hoogste toppen te vinden, zoals de Pantokrator van 906m. Die is vrijwel kaal. In het midden van het eiland liggen heuvels, waar soms behoorlijk geklommen moet worden tijdens wandelingen. Overal zijn olijfboomgaarden te zien. Natuurlijk zijn ook citrusbomen (sinaasappels) volop te vinden. De kumquat, Chinese sinaasappel, is de bekendste, die overigens alleen groeit op Corfu en Sicilië. Corfu heeft ook de naam ‘bloemeneiland’ want gedurende alle vier de seizoenen zijn bloeiende bloemen te vinden. Weet je dat er 36 soorten orchideeën op Corfu groeien?

Tip 3. Veel toeristische attracties
Een opvallende plaats in Corfu-stad is de Oude Stad, tussen het Oude Fort (Paleo Frourio) en het Nieuwe Fort (Neo Frourio). Wist je dat de straatjes daar zo smal zijn omdat ze in de tijd dat er gebouwd werd alles heel snel moest gebeuren, om de bevolking snel veilig binnen het fort te kunnen onderbrengen? Ook de Oude Haven is een heerlijke plaats om te wandelen en op een van de vele terrasjes te zitten. Ook op de Esplanade, een soort boulevard, is het prima zitten. Daarachter zijn weer veel winkelstraatjes te vinden, waar je heerlijk kunt shoppen. Verder is er rondom het San Roccoplein volop winkelgelegenheid. Je komt haast tijd te kort.

Tip 4. Corfu is voor jong en oud.
Corfu staat bekend als het eiland met ontzettend veel variatie qua landschap, dorpen, weggetjes, maar vooral ook qua stranden. Het leuke is dat die stranden en baaien er ook zijn in allerlei soorten: groot en klein, zand en kiezel, gezellig druk met barretjes of juist heel erg afgelegen. Sommige zijn erg geschikt voor kinderen vanwege het ondiepe water, andere baaien zijn daarentegen een paradijs voor snorkelaars.

Tip 5. Anders wandelen
Omdat Griekenland zo’n schitterende natuur heeft is het heerlijk wandelen, en dan ook echt wandelen, mét bergschoenen. Een voorbeeldje is een trip met de veerboot naar Igoumenitsa,
het vasteland van Griekenland. Dan kun je met de bus langs de rivier de Acheron, die ze ook
wel Dodenrivier noemen. Misschien ken je de rivier wel als de Styx, zo wordt-ie ook genoemd.
Deze rivier stroomt door een diepe bergkloof. De naam komt uit de Griekse mythologie, deze rivier zou de onderwereld omsluiten. Dit is een pittige wandeltocht, met ook nog klim- en klauterwerk.

Tip 6. Het eiland Corfu
Corfu (of Korfoe en ook wel Kerkyra) is het meest noordelijke gelegen eiland van de zeven Ionische eilanden en het op een na grootste eiland, na Kefalonia. Het noordoosten van Korfoe is nog geen 3 kilometer van Albanië verwijderd. Het prachtige groene eiland is een zeer populaire vakantiebestemming van vele mensen.

Tip 7. Weinig reisdocumenten
De enige grensformaliteiten zijn een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Tip 8. Lekker eten
De keuken van de Grieken behoort volgens kenners tot één van de beste en gezondste keukens ter wereld. Kenmerkende gerechten zijn de souvlaki (stukjes vlees aan stokjes), moussaka (gekruid gehakt met aardappelen, kaassaus en omelet), keftedes (gehaktbal), tzatziki (yoghurt met knoflook en komkommer), tomates ke piperiés (gevulde tomaten en paprika’s). Op Corfu kun je natuurlijk ook heerlijk vis eten, het is tenslotte een eiland. Enkele visgerechten zijn de Garides jouvetsaki (garnalen uit de oven) en de midia jemista (gevulde mosselen). De Grieken houden erg van zoetigheid na het eten, dus proef tijdens je vakantie zeker één van hun befaamde toetjes zoals de Baklavas (honing-, amandel-, walnotentaart). Vergeet ook niet een glaasje Ouzo te drinken tijdens je vakantie.

Tip 9. Makkelijk betalen
In Griekenland is net als in Nederland de euro het wettige betaalmiddel. Je kunt pinnen met je bank- of giropas, waarbij je er wel rekening mee moet houden dat niet op elke straathoek een geldautomaat hangt. Overigens worden Travellers cheques en creditcards op veel plaatsen geaccepteerd, waarbij om een legitimatie gevraagd wordt.

Tip 10. Zeker niet duur
Een weekje naar Corfu inclusief vliegreis kost zo’n € 450 tot € 500. Ook is het mogelijk een all-inclusive reis te boeken, zodat je op Corfu geen geld meer hoeft uit te geven aan eten en drinken, behoudens de hapjes en drankjes als je onderweg bent. Als je in of bij je hotel blijft, hoef je dus geen euro extra meer uit te geven.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!