Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Costa Adeje
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Costa Adeje

Ga je binnenkort op vakantie naar de Costa Adeje op Tenerife? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Costa Adeje Vakantie boekt!

Tip 1. Costa Adeje is gezellig!
Costa Adeje op Tenerife bestaat uit gezellige wijken en kent diverse mooie stranden, een lange promenade en een jachthaven waar je ’s avonds heerlijk kunt wandelen. De plaats ligt tegen Playa de las Americas aan (ook gezellig) en kent talloze horecagelegenheden. Er zijn diverse grote en kleine winkelcentra en sommige delen daarvan zijn autovrij, wat net zo lekker winkelen is.

Tip 2. Bezoek de bananenplantage

De omgeving van Costa Adeje bestaat voornamelijk uit kale vlaktes, maar achter het Del Duque-strand vind je een kleine bananenplantage. Die kun je bezoeken, en dat is leuk om eens verder te kijken dan je neus lang is. Je komt hier veel meer te weten over de banaan, maar ook over bijvoorbeeld koffie en suiker. Een prima manier om je kennis te verrijken en volgende keer met andere ogen naar die ‘gewone’ banaan te kijken.

Tip 3. Geld haal je bij de bank
In Costa Adeje heb je diverse banken waar je kunt pinnen, ze zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 14.00 en op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. Er is ook nog een wisselkantoor, dus mogelijkheden genoeg. Voor het dichtstbijzijnde postkantoor moet je naar Playa de las Americas.

Tip 4. Kies welk strand je wilt
Costa Adeje kent een aantal mooie stranden, die voornamelijk bestaan uit zwart lavazand.
- Het Del Duque-strand ligt ten noordwesten van de plaats. De zeebodem loopt vrij snel af en op het strand zijn enkele palmbomen.
- Het Fanabe-strand: ligt ten westen van de plaats. Achter het strand ligt een promenade met daaraan een klein maar heel gezellig centrum.
- Het Troya-strand ligt op de grens met Playa de las Americas. Achter het strand is een hoger gelegen promenade met een mooie uitkijkpost over zee.

Tip 5. Doe eens sportief
In Costa Adeje zijn er verschillende mogelijkheden tot sporten. Zo bevindt zich in de jachthaven een duikschool waar je je duikbrevet kunt halen in zes dagen. Daarnaast kun je in Costa Adeje ook jetskiën, parasailing, waterskiën, bowlen en golfen.

Tip 6. Doe een dagje waterpretpark
Het waterpretpark Aquapark vind je in de wijk San Eugenio.Je kunt hier, met het hele gezin, genieten van de vele soorten glijbanen en wildwaterbanen. Dat is dus een dagje sportief en pret inéén.

Tip 7. (be)zoek de dolfijnen!
Vanuit de haven van Costa Adeje vertrekken er dagelijks bootjes op zoek naar dolfijnen en walvissen. Voor de eerste die een dolfijn ziet is er een verrassing. Helemaal leuk is om deze dagtocht te maken met een glasbodemboot. Zo kun je vanaf de boot door het glas de mooie onderwaterwereld bekijken.

Tip 8. Geen oudheden, geen musea
Net zoals vele plaatsen op Tenerife is ook Costa Adeje opgebouwd tot een toeristische aantrekkelijke badplaats. Je vindt hier dan ook geen oudheden en musea maar uitsluitend toeristische bebouwing en winkeltjes. De zuidelijke wijken van Costa Adeje behoren tot de oudere wijken, terwijl het noordelijke gedeelte van de stad nog volop ontwikkeld wordt.

Tip 9. Heerlijk eten en volop keus
In Costa Adeje heb je qua eetgelegenheden een zeer ruime keus. Veel restaurants vind je in het stadscentrum maar ook achter de jachthaven is veel aanbod. Ben je een visliefhebber? In de gezellige, kleine visrestaurants ben je dan van harte welkom.

Tip 10. Zeker niet duur
Voor zo’n € 400 kun je al een weekje naar Costa Adeje. Daarnaast is het eten best betaalbaar en hoeft een strandvakantie je verder niets te kosten. Ga je excursies ondernemen, dan kost dat natuurlijk extra geld maar al met al is Costa Adeje een zeker betaalbare vakantiebestemming.
Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!