Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Costa Blanca
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Costa Blanca

Ga je binnenkort op vakantie naar de Costa Blanca in Spanje? Lees dan eerst deze 10 tips!

Tip 1. Costa Blanca heeft 160 km kust!
De Costa Blanca beschikt over een ongeveer 160 kilometer lange kuststrook waar je op allerlei manieren van de zee en het landschap kunt genieten. De Costa Blanca begint in het noorden bij de plaats Calpe en loopt in zuidelijke richting helemaal door tot de plaats La Manga del Mar Menor. De Costa Blanca biedt uitgestrekte zandstranden voor de liefhebbers van de zon en de zee. Ook zijn hier ongelooflijk mooie rotsstrandjes te vinden waar je kan snorkelen en duiken, met dennenbomen begroeide duinen, stranden met rondgeslepen kiezels en talrijke plekjes die alleen bereikbaar zijn met kleine bootjes, waar je dagenlang onvergetelijk kan genieten.

Tip 2. Ook het binnenland is de moeite waard
Hoewel de Costa Blanca een prachtige kust heeft zijn ook in het binnenland schitterende landschappen te bewonderen. Deze zijn nauw verbonden met een levensstijl geworteld in het plattelandsleven en feestelijke tradities. De belangrijkste plaatsen aan de Costa Blanca zijn Calpe, Altea, Benidorm, Alicante, Guardamar, Torrevieja, Santiago, de la Ribera, en la Manga del Mar menor. In het noorden grenst de Costa Blanca aan de Costa de Valencia en in het zuiden aan de Costa Colida.

Tip 3. De Costa Blanca is kleurrijk!
Wit zijn de stranden, groen de wuivende palmen, diepblauw de Middellandse Zee en niet te vergeten: stralend goud is de zon. De Costa Blanca wordt gevormd door het kustgebied van de provincie Alicante aan de oostkust van Spanje. De wondermooie kustlijn van de Costa Blanca heeft grillig met uit zee oprijzende rotsen en vlakke gedeeltes met (zand)stranden.

Tip 4. Het Manhattan van Spanje
Benidorm wordt ook wel het ‘Manhattan’ van Spanje genoemd en ligt op circa 45 kilometer van de stad Alicante. Het is een badplaats met vele gezichten en daarom één van de populairste Spaanse badplaatsen. Benidorm bestaat uit drie delen te weten Poniente, Levante en daartussen het pittoreske oude centrum. In Benidorm vind je twee halvemaanvormige stranden van 7 kilometer wit zand: de ‘Playa Poniente’ (strand van de ondergaande zon) en de ‘Playa Levante’ (strand van de opgaande zon). Het dorp is ontstaan op een rots die de beide stranden scheidt en waarop nu het oude stadsgedeelte ligt. Vanuit het centrum loopt de brede ‘Avenida Mediterraneo’ naar de Rincon de Loix, het nieuwe gedeelte van Benidorm. De naam Benidorm is afkomstig van het Moorse ‘Beni D Arhim’, hetgeen betekent zoon van Darhim (Darhim was een Arabische vorst). Benidorm biedt volop bars, cafetaria's, disco's, restaurantjes en winkeltjes.

Tip 5. Bezoek Terra Mitica
Dit is een nieuw thema-attractiepark aan de rand van Benidorm, onderverdeeld in verschillende themagebieden. Voor de echte avonturiers is een rit in de Magnus Colossus, een houten achtbaan, een ware belevenis, maar natuurlijk zijn er ook rustiger attracties. Leuk voor de kinderen!

Tip 6. Smullen in Spanje.
Zoals bijna iedereen weet is de ‘paella’ het meest bekende Spaanse gerecht. Dit is een rijstschotel gemengd met vlees, groenten, kip, schaaldieren en diverse kruiden. Verschillende varianten van de ‘paella’ zijn Paella Valenciana: vlees (meestal gebakken kip), erwten, sperziebonen, paprika en andere groenten al naar gelang het seizoen en, Paella Alicantina, een versie met grote garnalen, mosselen, kleine krabben en inktvis.

Tip 7. Ontdek het andere Spanje
Bent u op zoek naar het “andere” Spanje dan zijn de dorpjes achter de toeristenstreek een echte aanbeveling. Hier kun je prima tot rust komen, maar ook lekker slenteren over de boulevard. De omgeving met grote rotsen wisselt zich af met langgerekte stranden waar u eindeloos kunt wandelen en heerlijk van de zee kunt genieten.

Tip 8. Denia heeft een veelzijdig aanbod
In de oude stadskern van Denia proef je nog de typische Spaanse sfeer. Je treft hier veel pleintjes met fonteintjes en bankjes. Je kunt hier uren dwalen door de smalle straatjes. Via de boomrijke hoofdweg kom je in het kleine vissershaventje. Hier tref je een aantal gezellige taveernes waar je uitstekend kunt eten. Aan de kust ligt een uitgestrekt zandstrand waar je kunt luieren of wandelen. Denia ligt precies tussen Valencia en Alicante. Beide bevinden zich op ongeveer 100 kilometer afstand. Het dorp ligt aan de voet van de 800 meter hoge berg El Montego en heeft meer dan 20 kilometer prachtige zandstranden aan de ene kant en de beroemde Las Rotas rotsstranden aan de andere kant. Denia zelf ligt rondom de historische burcht op een heuvel. Je hebt hier een prachtig uitzicht.

Tip 9. Van vissersdorp tot badplaats
Calpe was oorspronkelijk een klein vissersdorp waar behalve de visvangst weinig te beleven viel. Nog steeds vind je er sporen terug van de Griekse, Romeinse en Arabische tijd. Tegenwoordig is het dorpje echter uitgegroeid tot een gezellige badplaats met een moderne jachthaven. Bijzonder is de reusachtige rots die stijl uit zee oprijst. Het centrum van Calpe bestaat uit oude straten met witte huizen, talloze winkels en terrassen. De prachtige langgerekte zandstranden maken deze badplaats compleet en zorgen voor een zorgeloze vakantie. Calpe heeft genoeg faciliteiten om je vakantie compleet te maken. Je kunt heerlijk ontspannen op de mooie stranden. Wil je wat meer actie? Dan kun je aan het strand een zeilboot huren of een balletje slaan bij het volleybalnet. Breng ook eens een bezoekje aan de mooie jachthaven met zijn vele boten.

Tip 10. Zeker niet duur
Welnee, een weekje Costa Blanca kost je de kop niet. Voor zo’n € 400 een prima vliegvakantie in de zon!

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!