Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Costa de Almeria
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Costa de Almeria

Ga je naar de Costa de Almeria in Spanje? Lees dan eerst deze tips voordat je je vakantie boekt!

Tip 1. Verbijster je over wat Andalusië je te bieden heeft
Een adembenemende natuur, rijke kunst en architectuur wisselen elkaar af in een razendsnel tempo. Prachtige stranden aan de zonovergoten Costa del Sol en Costa de Almeria, de rotsige kaap Gibraltar, indrukwekkende bergtoppen in de Sierra Nevada, steden als Sevilla, Cordoba en Granada die één en al Moorse schittering zijn, lieflijke "pueblos blancos" - witte dorpen zoals Ronda. Fiesta’ s, processies, wervelende flamenco en een glaasje sherry uit Jerez de la Frontera ... ook dat is volop Andalusië.

Tip 2. Een grote ontdekkingstocht
De Costa de Almeria betekent een ware ontdekkingstocht met verrassende contrasten en zeer uiteenlopende landschappen. Als gevolg van de 3000 zon uren per jaar en een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 20 graden Celsius vind je aan de kust van Almeria prachtige natuurgebieden, bekoorlijke rotsstrandjes en brede goudkleurige zandstranden. De Costa de Almeria begint in het noorden bij de plaats Mojacar en loopt in zuidelijke richting tot de plaats Roquetas de mar. Deze costa is geen lange costa.

Tip 3. Een écht vakantieparadijs.
De Costa de Almeria is een echt vakantieparadijs. Het is de streek waar je het gevoel krijgt van écht in Spanje te zijn, de streek van de tomaten en olijven, van de fiesta en de siësta. Lang geleden was dit gebied al een rijk handelscentrum voor Grieken, Romeinen en Arabieren. Vele monumenten getuigen nog van dit verleden. Het gebied ligt tussen de Costa del Sol en de Costa Blanca, dus dat betekent zon, zee, mooie boulevards en hotels.

Tip 4. Almeria heeft zowel bergen als valleien
Almeria bevindt zich in het zuidwesten van Spanje en strekt zich uit over een oppervlakte van 8.774 Km². Het gebied wordt doorkruist door hoge bergtoppen die van elkaar gescheiden worden door smalle valleien. De kust-streek is ongeveer 120 Km lang en biedt de bezoeker prachtige contrasten. Cabo de Gata is het meest bergachtig gedeelte en is van vulkanische oorsprong. Er zijn verschillende kleine en grotere zandstranden. De gemiddelde temperatuur bedraagt 19,3°C, met milde winters en warme en droge zomers. De provincie Almeria is niet zo heel groot, slechts enkele steden hebben meer dan 10.000 inwoners: Adra, Dallias, Albox, Huercal-Overa en Nijar.

Tip 5. Volg een van de toeristische routes
De belangrijkste bron van inkomsten zijn de goud-, zilver- en loodmijnen. Ook fruitteelt (sinaasappelen en druiven) neemt een voorname plaats in. Recentelijk is de streek ook uitgegroeid tot een belangrijk productiecentrum van groenten. Er zijn verschillende toeristische routes die Almeria verbinden met de provincie Granada en de Alpujarras-route met zijn prachtig landschap en zijn steden: Benhadux, Gador, Aljama de Almeria, Canjayar, Laujar, Alcolea, Berja, Arra, El Ejido, Dallias, Roquetas de Mar en Almeria zelf. Langs de kust bevindt zich een andere route met kliffen in Cabo de Gata, Salinas, Rodalquillar en rustige stranden zoals in Carboneras, Mojacar, Garrucha en Vera. Op deze route liggen ook de steden Nijar en Sorbas, die bekend staan om hun ambachtelijke producten. In het noorden van de provincie bevindt zich de zogenaamde Velez-route waar men Velez Rubio kan bezoeken (een mooi kasteel) en Velez Blanco met zijn beroemde Letreros grot met voorhistorische schilderingen.

Tip 6. Bezoek de haven (en eet eens een visje)
Almeria is een belangrijke haven vanwaar een regelmatige Ferry je naar Melilla kan brengen. De belangrijkste monumenten van de stad zijn: het Arabisch Alcazaba gebouwd tijdens de overheersing van de Moren door Abd Al Rahman III, de kathedraal die oorspronkelijk als vesting diende, en kerken van Santiage el Viejo en San Pedro. De plaatselijke keuken is vooral opgebouwd rond vis: opgelegde sardienen, gambas, kreeften. Ook typisch zijn de stoofpotten met patrijs.

Tip 7. Bezoek de Alcazaba en neem een kijkje in de grotwoningen
Klinkt als een toverwoord, maar is een groot fort. Almeria wordt beheerst door een enorm fort van de Moren, het laatste bolwerk dat de Moren bezet hielden. op het einde van de Reconquista. Een andere merkwaardigheid van de stad Almeria zijn de grotwoningen in de wijk La Chanca. Misschien is het de kathedraal die al je aandacht zal opeisen. Ze werd gebouwd op de plaats waar vroeger een moskee stond maar ziet er nu uit als een versterkte burcht. Dit komt doordat Berbers de stad verscheidene malen hebben aangevallen. Een stad zoals Almeria met meer dan 15.000 inwoners heeft uiteraard ook veel mogelijkheden om te winkelen of te genieten van een terrasje.

Tip 8. Kom eens kijken in Mojacar
Mojacar is een klein wit dorpje en heeft een nieuw ontwikkelde strandrecreatie met hotels en appartementen. Stranden vind je evenwel ook in het wat verderop gelegen Garrucha. Het witte dorpje is wel prachtig gelegen tegen de flank van een berg. Zo krijg je mooie vergezichten. Toerisme heeft hier in de zomer wel de bovenhand. Een wandeling door het centrum loont echt de moeite.

Tip 9. Geniet van het natuurpark Parque Natural de Cabo de Gata
Een uniek natuurpark langs de kust met een grote verscheidenheid: vulkanische rotsen, inhammen, zoutmoerassen, zandduinen- en stranden. Je kan er duiken en ook genieten van de zon in het badplaatsje San José. De vulkanische formaties kan je het best zien vanaf de vuurtoren. Wil je het park grondig verkennen dan is een bezoek aan het Centro de Visitantes Amoladeras (het bezoekerscentrum) geen overbodige luxe.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in de Costa Almeria is zeker niet duur, zeker niet als je bedenkt wat dit gebied allemaal te bieden heeft. Weet je dat je voor zo’n € 400 onder de (Spaanse) pannen bent?

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!