Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Costa de la Luz
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Costa de la Luz

Ga je binnenkort naar de Costa de la Luz? Lees dan eerst deze tips voordat je je Costa de la Luz Vakantie boekt!

Tip 1. In Huelva vind je geschiedenis

Huelva ligt vlakbij de Portugese grens en is in 1755 door de grote aardbeving net zoals de Algarve volledig verwoest. Het was vroeger een belangrijke vertrek- en aankomstplaats voor de ontdekkingsreizen. Herinneringen aan die periode kan je terugvinden in het Provinciaal Museum, naast een volledig overzicht van de geschiedenis van Huelva. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal en het bedevaartsoord Santuario de Nuestra Senora de la Cinta. De drie stranden van Huelva krijgen bekendheid en is het Nationaal Park van Donana populair.

Tip 2. Flamenco, paardendressuur en sherry in Jerez de la Frontera
Deze stad ligt aan de andere zijde van het Parque Nacional de Donana. Het vormt samen met Cadiz de culturele hoogtepunten van de Costa de la Luz. Flamenco, paardendressuur en sherry vormen hier de codewoorden. Hier is de geboorteplaats van de Flamencodans. Nu nog maakt het een belangrijk deel uit van het openbaar leven, net zoals de sherry die niet weg te denken is uit deze stad. Je kan zelfs een paar bedrijven bezoeken. Ook kun je naar de Andalusische School voor Paardrijkunst (Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre). Eenmaal per week kan je naar een paardenshow opgevoerd met muziek. Je moet zeker een wandeling maken in het centrum van de stad. Als bezienswaardigheden heb je de kathedraal, de kerken Iglesia de San Miguel en San Juan de los Caballeros, het Alcazar met een moskee en uitzicht over de stad, het klokkenmuseum (Museo de Relojes) en het archeologisch museum (Museo Arquelogico)

Tip 3. De oudste stad van Europa: Cadiz
Dit zou de oudste stad van Europa omdat zijn geschiedenis teruggaat tot 1100 voor Christus. Cadiz bezoek je vooral voor zijn kathedraal, één van de grootste van Spanje. Ze is pas een goede 120 jaar geleden afgewerkt in barokstijl. De stad ligt op een landtong en je kan een wandeling maken langs de kades, aan de oost- en noordzijde wandel je door parken. Cadiz heeft nog tal van bezienswaardigheden binnen zijn muren: kerken, musea en pleinen, teveel om op te noemen. Uitschieter is het Museo de Cadiz dat veel schilderijen bezit, onder andere van Rubens en ook de geschiedenis vertelt van de stad.

Tip 4. De Costa de la Luz is voor liefhebber van rust en schoonheid
Van de Portugese grens tot Tarifa, aan de Straat van Gibraltar, ligt de kust van Costa de la Luz. Een eerder ruige kuststrook die vergeten is door de toeristen. Stilaan groeien dorpjes uit tot kleine badplaatsen en weten ook buitenlandse vakantiegangers de rust en schoonheid van de Costa de la Luz te waarderen. Met uitzondering van enkele rotsachtige gedeelten, bestaat de Costa de la Luz vrijwel geheel uit een lange reeks fijne zandstranden, omzoomd met dennenbossen. De naamgeving verwijst naar het licht dat hier in zee als in een spiegel weerkaatst.

Tip 5. Bezoek de witte dorpen
Landinwaarts vindt u met olijfbomen begroeide berghellingen en twee van de mooiste berggebieden van Spanje: de Witte Dorpen van Cadiz en de Sierra de Aracena in Huelva. De dorpen vormen kleine witte vlekken in het landschap.

Tip 6. Kom golfen in Costa de la Luz
De Costa de la Luz is een unieke bestemming in Spanje om het hele jaar door golf te spelen. Dit is toe te schrijven aan de grote variatie aan golfvelden met een hoog niveau in het ontwerp van straten, holes van verschillende moeilijkheidsgraden, een prachtig uitzicht en dit alles in een heerlijk klimaat. In La Dehesa de Montemedio, een prachtig gebied vol schoonheid en natuur, kun je golf spelen op een terrein dat wordt beschouwd als één van de beste in Europa.

Tip 7. Ook voor actievelingen!
Windsurfenen kitesurfenzijn de meest geliefde sportactiviteiten. Hier kunnen de beginners hun eerste ervaringen opdoen of de cracks zich uitsloven en laten bewonderen. Ook het verdere vrijetijdsaanbod is zeer attractief. Inmiddels komen er al vele kitesurfers en verheugen de surfers zich in de winter op de grote golven. Ook mountainbiken, paardrijden (langs het strand of in de bergen), tennis, squash, delta vliegen en wandelen behoren tot de vele mogelijkheden.

Tip 8. Het nachtleven is feest!
Tot ver over de Spaanse grens is dit gebied gekend om z'n nachtleven dat heel levendig en verscheiden is. Van overal komt men hier om zich te amuseren en om nieuwe mensen te leren kennen. Het publiek bestaat dan ook uit een mix van de lokale bevolking en heel wat reizigers die hier komen om zich te amuseren en om andere mensen te leren kennen. De meerderheid de mensen die je tegenkomt zijn mensen zonder vooroordelen die je op een vriendelijke manier zullen verwelkomen. Er zijn ontelbare bars. Tot in de vroege uren wordt er verder gefeest waarbij een bezoek aan de disco pas plaats vindt rond 2 à 3 uur.

Tip 9. Geniet van de keuken!
De Andalusische gastronomie wordt gekenmerkt door krachtige en intense smaken. Typische gerechten zijn: gazpacho, gefrituurde vis, stoofschotels, stierenstaart, etc. Een geweldige manier om de Andalusische keuken te ontdekken is het uitproberen van de verschillende tapas. Natuurlijk kun je ook gewoon genieten van de internationale keuken.

Tip 10. Zeker niet duur
Nee, een weekje Costa de la Luz is zeker niet duur. Het genieten van de zon, zee en strand is gratis, de activiteiten zoals golf en uitgaan kosten natuurlijk wel wat, maar voor zo’n € 400 heb je al een prima vakantie!

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!