Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Creditcards
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Creditcards

Wil je binnenkort je eigen creditcard? Lees dan eerst deze 10 tips over creditcards!

Tip 1. Een creditcard is makkelijk
Met een creditcard kun je overal betalen zonder dat het direct een aanslag op je portemonnee betekent. Het wordt namelijk gewoon van je rekening afgeschreven zonder dat je met een hoop geld op zak over straat moet, dus erg makkelijk.

Tip 2. Een creditcard is veilig

Ook een reden om een creditcard aan te vragen is dat je niet meer met veel contact geld hoeft te lopen. Zeker als je van plan bent een wat grotere uitgave te doen, zoals huishoudelijke apparatuur of een beeld- of geluidsinstallatie, maar ook bij meubilair bijvoorbeeld.

Tip 3. Een creditcard is goed beveiligd
Een creditcard is persoonlijk en kan alleen door de houder ervan gebruikt worden omdat als je betaalt met je creditcard er een handtekening moet worden gezet. Die handtekening moet dan overeenstemmen met de handtekening op de creditcard. Bovendien is ingeval van verlies of diefstal de creditcard met één telefoontje te blokkeren.

Tip 4. Sommige creditcards bieden extra verzekering
Er bestaat ook maatschappijen bij wie je een creditcard kunt krijgen bij wie dan de eerste maanden een aanschaf direct verzekerd is tegen verlies of diefstal. Je hoopt er natuurlijk nooit mee te maken te krijgen, maar als je creditcard die faciliteit wél biedt is het toch een geruststellende gedachte.

Tip 5. Een creditcard is niet alleen voor rijke mensen
Dat misverstand bestaat nog steeds maar een creditcard is voor iedereen die maandelijks een x-bedrag aan geld op zijn rekening overgemaakt krijgt, dus niet alleen voor yuppen of zakenlui, ook met een 'gewone' baan die voor een maandelijkse betaling zorgt kun je een creditcard aanvragen.

Tip 6. De voorwaarden verschillen
Niet elke creditcard kent dezelfde voorwaarden. Daarom is het goed om je van tevoren goed te oriënteren op de mogelijkheden per creditcard. We noemden al de mogelijkheid tot verzekering bij verlies of diefstal maar ook kun je denken aan de mogelijkheid tot contact geld opnemen.

Tip 7. Met een creditcard kun je vrijwel overal terecht
Dat is nu het gemakkelijke van een creditcard, dat je er (nagenoeg) overal ter wereld mee terecht kunt. De ene creditcard is meer erkend dan de andere, maar eigenlijk kun je met élke creditcard wel ergens ter wereld terecht. Toch handig voor tijdens je vakantie. Met een creditcard kun je bovendien pinnen, want je krijgt er een pincode bij waarmee je geld uit de muur kunt halen. Dat is niet gratis, maar wel gemakkelijk.

Tip 8. Een creditcard kost wel wat

Jazeker, een creditcard is niet gratis. Per maatschappij verschilt de bijdrage, dus dat is iets om op te letten. Waar je ook rekening mee moet houden is dat als je voor een groot bedrag je creditcard gebruikt, je dan twee mogelijkheden hebt: óf het geld wordt in één keer van je rekening afgeschreven óf je betaalt het in termijnen aan de kredietmaatschappij terug. Dat kost dan natuurlijk wel rente.

Tip 9. Direct aanvragen via internet
Om een creditcard te krijgen kun je informeren bij je bank. Wil je het direct zelf regelen dan kan dat ook. Een creditcard kun je gewoon via internet aanvragen. Kijk eens op de site van American Express.

Tip 10. Let wel op je uitgaven
't Klinkt alleen maar mooi, het is ook reuze handig, maar waar je wel mee rekening mee moet houden is dat met een creditcard de bomen niet tot in de hemel groeien. Het is natuurlijk zaak dat je zelf je financiën goed in de gaten houdt en dus ook je financiële draagkracht. De neiging bestaat namelijk gauw om maar te kopen want je betaalt toch met je creditcard... Niet doen, blijven opletten en zorgen dat je je financiële zaakjes op een rijtje hebt.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!