Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Cycladen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Cycladen

Ga je binnenkort op vakantie naar de Griekse Cycladen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Cycladen Vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie over de Cycladen
De Griekse Cycladen zijn een eilandenrijk van 56 grotere en kleinere eilanden verspreid over de diepblauwe Egeïsche zee. Het is niet voor niets dat deze eilandengroep door velen als ideaal vakantieoord wordt bestempeld. Hun naam hebben ze, naar men zegt, te danken aan de cirkel (is Kyklos) rond het heilige eiland Dilos. Ondanks de vele overeenkomsten tussen de eilanden zoals een stralende zon, blauwe zee, schitterend landschap en karakteristieke bouwstijl heeft toch elk eiland zijn eigen bijzonderheden behouden. Dat kan je als toerist waarnemen door de eilanden afzonderlijk te bezoeken.

Tip 2. Bezoek Andros
Andros is het eiland wat het meest noordelijk ligt. Het eiland is genoemd naar de eerste inwoner ervan, Andros. De hoofdstad Andros wordt ook wel Chora genoemd. Als je op Andros bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het Archeologisch museum en het Museum voor moderne kunst.

Tip 3. Bezoek Naxos
Naxos is het grootste en tegelijkertijd meest vruchtbare eiland van de Cycladen en ligt ongeveer in het midden van de eilandengroep. Naxos is een van de mooiste stadjes van de Cycladen. Vanaf de bodem, de haven, tot de top, bovenaan bij het Venetiaanse kasteel, zul je zeker onder de indruk raken van de steile smalle straatjes en oude stenen huisjes. Naxos is ingericht op toerisme en heeft een groot aantal bezienswaardigheden, zodat er elk jaar een groot aantal toeristen op Naxos vertoeft.

Tip 4. Bezoek Paros
Paros is qua oppervlakte te vergelijken met het Nederlandse Texel. Het heeft een totale oppervlakte van zo’n 196 km2 en is daarmee het op twee na grootste Cycladeneiland. Paros heeft een uiterst vriendelijke en gastvrije bevolking, die samen zorgen voor uitstekende voorzieningen voor de op het eiland verblijvende toeristen. Natuurlijk heeft ook Paros prachtige stranden die uitnodigen tot een heerlijke strandvakantie. Het idyllische dorpje Parikia, waar de veerboot aankomt, is een weldaad van rust, zéker als je met een boot uit Athene vandaan bent gekomen. Paros is een verademing!

Tip 5. Bezoek Santorini
Santorini is waarschijnlijk het beroemdste Cycladeneiland omdat het, in tegenstelling tot de andere eilanden, is ontstaan door de werking van een tegenwoordig gelukkige dode vulkaan. Als gevolg hiervan is de westkant van het eiland indrukwekkend, met klippen die uit de zee omhoog rijzen. Op die klippen staan dan natuurlijk weer de traditionele witte Griekse huisjes. Santorini heeft eindeloze zand- en kiezelstranden. Vanuit de haven Skala kun je te voet of per ezel naar het hoofdstadje Fira klimmen. Het uitzicht wat je dan getoond wordt, van Fira naar de Kamenes, twee kleine eilandjes tegenover Santorini, is adembenemend. Overigens zijn er vanaf Santorini dagelijks boottochtjes naar die twee eilandjes. De meest toeristische plaatsen op Santorini zijn Fira, Firostefani en Imerovigli, waar je misschien wel de mooiste zonsondergang van Griekenland kunt beleven.

Tip 6. Bezoek Mykonos
Mykonos is geliefd bij een veel toeristen van over de hele wereld. Natuurlijk zijn de stranden samen met de heuvels kenmerken voor het Griekse landschap. Het grappig is dat je op veel andere eilanden dorpjes en steden zich ziet opstapelen, steeds hoger worden, terwijl Chora op Mykonos alleen maar vlak is, en bijna opgenomen wordt in de daaromheen liggende natuur. Overigens is het goed toefen in Chora, met zijn witte huisjes met felgekleurde balkons, houten luiken en deuren. Een ander kenmerk van Mykonos zijn de alom bekende witte windmolens.

Tip 7. Bezoek Tinos
Tinos wordt door de Grieken als een heilig eiland beschouwd, er staan wel 800 kapelletjes.
Op grond daarvan is Tinos een echt pelgrimsoord, ieder jaar op 15 augustus komen duizenden gelovigen hier naartoe, een aparte belevenis. In de kapel waar de icoon van de apostel Lucas is opgegraven bevindt zich ook “De Bron die Leven Geeft”, Zoödochos Pigi. Men gelooft dat het water van die bron een helende werking zou hebben. Verder is Tinos net als alle andere Cycladen een typisch Grieks eiland met witte huisjes en mooie stranden zoals bij Agios Sostis en Agios Fokas. Een opvallend kenmerk van dit eiland zijn de vele duiventillen.

Tip 8. Bezoek Milos
Milos is oorspronkelijk een vulkaaneiland. In de 19e eeuw werd op dit eiland het wereldberoemde beeld van Aphrodite gevonden, welk beeld nu in het Louvre in het Parijs te bezichtigen is. In het archeologisch museum van Milos in Plaka, de hoofdstad, staat een fraaie reconstructie van dit beeld. Verder zijn ook hier mooie stranden te vinden, o.a. bij Adamanta, Agia Kiriaki, Provata, Paliochori en Pollonia. Vanaf Milos kun je een fascinerende zonsondergang meemaken.

Tip 9. Kom terug!
De Cycladen bestaan uit teveel eilanden voor één vakantie, dus je kunt beter een paar keer terugkomen. Buiten alle hierboven genoemde eilanden, zijn er nog veel meer. Het zijn per slot van rekening in totaal 56 eilanden.

Tip 10. Islandhopping, niet te duur
Een vakantie op de Cycladen kun je het best doen via islandhopping, dan ben je elke keer op een ander eiland, waar je een paar dagen blijft. De rondreis kost zo rond de € 800 à € 900 en daar moet je dan nog een campingvlucht Athene bij optellen, dus zit je al gauw aan € 1.200 maar dan heb je ook wél wat.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!