Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Dakkapel
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Dakkapel

Denk je erover om een dakkapel te kopen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je een dakkapel koopt!

Tip 1. Een dakkapel betekent woongenot

Heb je je altijd al geërgerd aan dat kleine kamertje boven? Of wil je gewoon ook wel eens een lekkere grote slaapkamer, waar je meer kunt doen dan alleen maar slapen? Overweeg dan eens een dakkapel. Het klinkt klein maar betekent veel winst in je slaapkamer, zowel qua inhoud als uitstraling.

Tip 2. Een dakkapel is woningverbetering

En dat houdt dan weer in dat de rente over een financiering die afsluit ten behoeve van je dakkapel fiscaal aftrekbaar is en dat is toch mooi meegenomen in deze tijd, waar er aan alle kanten geknabbeld wordt aan je inkomen. Op deze manier betaalt de fiscus mee aan je dakkapel.

Tip 3. Je hoeft het natuurlijk niet bij één dakkapel te laten

De smaak te pakken gekregen? Je kunt natuurlijk ook besluiten om meerdere slaapkamers
te voorzien van een dakkapel, voor extra ruimte en wooncomfort. Misschien kun je van een niet gebruikte (kleine) slaapkamer wel een heerlijke werkkamer of hobbykamer maken! Keuze te over, als je je fantasie maar gebruikt.

Tip 4. Zelf bouwen of laten plaatsen?

Dat is een keus die je zelf moet maken. Allebei de varianten kosten geld en tijd, alleen bij het zelf plaatsen spaar je het arbeidsloon uit. Dat kan voordelig zijn, als je zelf een handige klusser bent, of handige klussers in je familie- of kennissenkring hebt. Is dat niet het geval, dan laat je toch gewoon een dakkapel plaatsen.

Tip 5. Láten plaatsen is tegenwoordig vaak in een dag gepiept

Je kunt het je haast niet voorstellen maar als je kiest voor de optie laten plaatsen, dan kun je ook in zee gaan met een bedrijf dat een dakkapel in één dag plaatst. Dan is je huis ’s morgens nog gewoon en ’s avonds heb je er heel wat ruimte bij. Het afwerken moet dan nog wel gebeuren maar je dak is in één dag open en weer dicht.

Tip 6. Wacht op het goede jaargetijde

In theorie kan het natuurlijk altijd, maar ’t meest prettige is toch wel om een dakkapel te (laten) plaatsen in een seizoen met lekker weer. Dan is het ook niet erg dat je dak open moet, er is in principe geen gehannes met zeilen die vastgezet moeten worden (en met een beetje pech weer loswaaien); kortom, een dakkapel plaatsen is gewoon veel simpeler als het goed weer is.

Tip 7. De bouwvergunning

In principe heb je voor het plaatsen van een dakkapel een lichte bouwvergunning nodig.
Naarmate je dakkapel groter of uitgebreider wordt, kunnen de eisen wijzigen. Het is verstandig
om voordat je begint informatie in te winnen bij de gemeente. Ook een deskundig leverancier kan je op dit vlak behulpzaam zijn, die doet immers niet anders dan dakkapellen plaatsen.

Tip 8. Ook het afwerken kost tijd

Verkijk je daar niet op, je kunt niet na één dag al inrichten, ook al zit je nieuwe dakkapel op zijn plaats. Het werken met bijvoorbeeld plinten en het aanpassen van de vloer, al die kleine zaken komen er nog achteraan. Dat is ook eigenlijk niet erg, want zo lang je dak maar weer water- en winddicht is, is nog een poosje klussen niet erg.

Tip 9. Bedenk van tevoren welke ramen je wilt

Al bij stilgestaan? Vroeger was een raam gewoon een raam, maar tegenwoordig is er zoveel keuze in soorten ramen, dat je daar van tevoren goed over na moet denken. Wil je een tuimelraam, of juist niet in verband met eventuele kinderen? Dubbelglas is logisch, als je toch bezig bent. Welk hang- en sluitwerk moet eraan. Ook hier weet een vakman je feilloos over te informeren.

Tip 10. De prijzen

Een beetje dakkapel heb je al vanaf zo’n € 2.500. Houd er daarbij rekening mee dat extra voorzieningen, zoals een draakiepraam of ventilatieroosters extra geld kosten. Verder is de prijs uiteraard afhankelijk van de maat van je dakkapel, maar ook van het materiaal. Je kunt kiezen uit kunststof en hout, en ook daarin zijn weer allerlei varianten mogelijk. Laat je goed informeren voordat je een definitieve beslissing neemt, overal hangt nu eenmaal een prijskaartje aan.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!