Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Dalyan
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Dalyan

Je wilt binnenkort op vakantie naar Dalyan? Lees eerst deze 10 tips voordat je je Dalyan Vakantie boekt!

Tip 1. Dalyan is bekend vanwege de schildpadden
Dit voormalige vissersdorpje is pas de laatste jaren bekend geworden. Dalyan kwam in het nieuws toen bleek dat de carettaschildpadden, die hier hun broedplaatsen hebben, met uitsterven bedreigd worden. Gelukkig wordt daar nu aandacht besteed en kan deze natuurramp voorkomen worden.

Tip 2. Welkom in het gezellige centrum
Het centrum ligt gecentreerd rond de moskee. In het hoogseizoen is het levendig door de vele dagjesmensen. Er zijn ongeveer 80 winkeltjes, variërend van kaartenwinkel tot juwelier. In de circa 35 restaurantjes in het centrum en langs het water worden voornamelijk Turkse gerechten geserveerd. Van de 25 barretjes hebben velen een terras. Door het flink toegenomen toerisme in de afgelopen jaren, is het aantal hotels en appartementen ook hard gestegen. Een aantal hotels is vrij luxe uitgerust met zwembad en airco, terwijl er ook nog kleine pensionnetjes zijn zonder enige vorm van luxe.

Tip 3. Bezoek de Turkse Biesbosch
Dalyan is een schilderachtig klein plaatsje, gelegen aan een rivier die het uitgestrekte Köycegiz meer en de Middellandse Zee met elkaar verbinden. Dalyan is omgeven door met pijnbomen bedekte bergen en katoenvelden en is nog een onaangetast stukje natuur. De rivier met volop riet langs de kant meandert door het landschap. Het waterlandschap doet denken aan onze Biesbosch. U kunt dit prachtige natuurreservaat verkennen per boot.

Tip 4. Naar het strand met de boot, heel apart
Het strand van Dalyan, Iztuzu beach of Turtle beach, ligt op 12 kilometer ten zuiden van Dalyan. Het strand is te bereiken met de Dolmus, ca. 20 minuten, of met de boot. Een tochtje met de boot duurt ca. drie kwartier, en de tocht voert door de rivierdelta bij Dalyan, langs de Lycische Koningsgraven van Caunos uit de 4e eeuw.

Tip 5. Het strand is alleen overdag toegankelijk
Het strand is ca. 7 km. lang, met hier en daar wat grind of schelpengruis. Er zijn mogelijkheden tot het huren van ligbedden met parasol. Verder zijn er enkele kleedcabines, toiletten en een simpele snackbar. Omdat dit strand het broedgebied voor schildpadden is, is het strand alleen toegankelijk van 08.00 tot 17.00 uur en watersporten zijn hier verboden.

Tip 6. Van koffiehuis tot internetcafé…..
En álles daar tussenin. In het centrum van Dalyan zijn ca. 25 barretjes, variërend van authentieke Turkse koffiehuizen tot een internetcafé, en van bluesbar tot discobar. Tevens is er een kleine discotheek. Langs de rivier en in het centrum zijn ca. 35 vaak eenvoudige Turkse restaurantjes gevestigd.

Tip 7. Sport is beperkt, maar kán wel
Dalyan heeft een beperkt aantal sportfaciliteiten. Bij de hotels Antil en Holiday Calbis kan tennis gespeeld worden. Zeilen kan bij hotel Prince of Caunos. Verder zijn er twee duikscholen. Op diverse plaatsen worden er roeiboten, motorboten of kano's verhuurd.

Tip 8. Ga de lucht in!
Nieuw in Dalyan is de mogelijkheid tot het maken van een 'microlight flight'. Je vliegt met een heel klein vliegtuigje boven Dalyan en je hebt zo op een schitterende manier uitzicht over o.a. Caunos, de rotsgraven, het strand, de rivier-delta en het Koycegiz-meer.

Tip 9. Je wordt ’10 jaar jonger’ bij de heetwaterbronnen en modderbaden!
Vanuit Dalyan vertrekken er regelmatig boten naar de heetwaterbronnen of de modderbaden. De heetwaterbronnen waren in de tijd van de Romeinen al bekend om hun heilzame krachten. Het water borrelt uit de grond en heeft een temperatuur van 40°C. Vanwege de vele mineralen in dit water, is deze bron zeer geschikt voor mensen met spieraandoeningen. Voor wie er tien jaar jonger uit wil zien, zijn er de modderbaden. Smeer jezelf helemaal in met de modder, en als de modder gedroogd is neem je een koude douche. Hierna nog een kwartier in het warmwaterbad, en je voelt je als herboren!

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Dalyan is niet duur. Je kunt een week vakantie in Dalyan boeken vanaf zo’n
€ 400. Ga er maar van uit dat Spanje duurder is!

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!