Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Excursies Tenerife
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Excursies Tenerife

Ga je binnenkort op vakantie naar Tenerife? Lees dan eerst deze 10 tips met de leukste excursies. Dan boek je een onvergetelijke Tenerife Vakantie!

Tip 1. Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz is dé toeristische bestemming in het noorden van het eiland. Het is de oudste badplaats van Tenerife en heeft zijn eigen sfeer en karakter weten te bewaren. Je vindt er ook het Loro Parque en de Botanische Tuinen.

Tip 2. Vulkaan De Teide
Midden op het eiland Tenerife ligt het Nationael Park Las Cañadas. In het zuiden van het park zijn zanderige vlakten te vinden en rivieren van gestold lava. De vulkaan de Teide die in het noorden van het park is gelegen vormt daarvan het hoogste punt van het park en is tevens de hoogste berg van Spanje. De Teide kan met een kabelbaan 'bedwongen' worden, alternatief is een stevige (meerdaagse) wandeling.

Tip 3. Uitstapje naar La Gomera
Vanuit Tenerife is zo een uitstapje gemaakt naar het kleinere groene buureiland La Gomera.Het eiland is 28 km lang en 20 km breed en het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland biedt volop natuurschoon. Het nationale park Garajonay is beschermd en kent een unieke verzameling bomen en planten.

Tip 4. Uitgaan in Playa is fantastisch
Playa de las Americas kent gezellige wijken en mooie stranden die voornamelijk uit lavazand bestaan. Er is een mooie promenade met veel souvenir- en kledingwinkels. Langs de grillige kustlijn kunt u heerlijk slenteren, winkelen of op een terrasje zitten. Playa de las Americas staat ook bekend om zijn uitstekende uitgaansleven; je vindt hier tal van bars en het uitgaanscentrum Veronica. Niet uitgaan maar toch wat anders ondernemen? Net buiten de stad zijn twee golfbanen, heerlijk om een balletje te slaan.

Tip 5. Dag & nacht vermaak
Playa de las Americas is er voor wie zich dag en nacht wil vermaken. Grote trekkers zijn de prachtige stranden en de kilometerslange boulevard waar volop winkeltjes, restaurants en vertier is te vinden. Watersporters komen aan hun trekken op de surfplank of waterski's. Maar je kunt er ook golfen en tennissen of één van vele andere sporten uitoefenen.

Tip 6. Bezoek het papegaaienpark.
Op Tenerife vind je het grootste papegaaienpark ter wereld, dat al bestaat sinds 1972. Je vindt hier meer dan 280 soorten papegaaien en vogels. Daarnaast zijn er nog meer dieren zoals apen, flamingo’s, reuzenschildpadden, gorilla’s en nog veel meer, maar die kun je bij wijze van spreken ook in een Nederlandse dierentuin zien. Juist die papegaaien maken het park zo bijzonder. Vergeet niet je fototoestel (of filmcamera) mee te nemen.

Tip 7. Discotheek onder water!
Jazeker, voor een apart avondje uit kun je naar een nachtclub onder water. Aan de boulevard van Puerto de la Cruz ligt een kunstmatig meer met als hoogtepunt een onderwater gelegen nachtclub. Je hoeft dus geen duikspullen mee te nemen, maar kunt gewoon heerlijk een avondje uit, alleen dan ónder water. Bijzonder toch?

Tip 8. Bezoek de bananenplantage
Als je nou eens wat meer wilt weten over dé vrucht van Tenerife, dan kun je een excursie maken naar een bananenplantage. Ook krijg je hier meer uitleg over het telen van suiker, katoen, pinda’s en koffie. ’t Lijken van die gewone dingen, maar het is toch leuk om daar eens wat meer over te weten, je zult versteld staan en de volgende keer toch anders je schepje suiker, kopje koffie of je hapklare banaan bekijken.

Tip 9. Ga eens ‘off the road’!
Met een huurauto kun je de mooie binnenlanden gaan verkennen. Je zult je verbazen over de schitterende natuur met het imposante, 600 meter hoge rotsmassief Acantilados, de glooiende vulkanische landschappen en de schaars begroeide berg Pico del Teide. Verbazen en tegelijkertijd volop genieten, want Tenerife is meer dan “alleen maar” een strandvakantie.

Tip 10. Neem een duikcursus en haal je brevet!
Dé gelegenheid om je duikbrevet te halen is een duikcursus plannen. Binnen zes dagen kun je, als je je best doet, je PADI-brevet halen. Als je dat al hebt, of je hoeft het helemaal niet (wat ook een mogelijkheid is) kun je natuurlijk ook gewoon lekker een dagje komen duiken. Zie je de zee eens van de andere kant.Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!