Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Fethiye
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Fethiye

Ga je binnenkort op vakantie naar Fethiye? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Fethiye Vakantie boekt!

Tip 1. Welkom aan de Turkse Riviera
Fethiye ligt aan de Turkse Riviera op 45 minuten rijden van Dalaman en op ca. 120 km ten zuidoosten van Marmaris. De voormalige Lycische stad is bekend om zijn mooie strand, de antieke rotsgraven, het archeologisch museum en de weelderige vegetatie. Fethiye wordt omringd door prachtige groene bergen met uitgestrekte bossen.

Tip 2. Het centrum van Fethiye is gezellig
In het gezellige centrum vindt u diverse winkels, restaurants en uitgaansmogelijkheden. In het gezellige centrum heerst een nog authentieke Turkse sfeer, welke wordt bepaald door de bazaarstraatjes met theehuizen en de jachthaven met wandelpromenade. De huisjes van Fethiye, overwegend gelegen tegen de Mendos berg, kijken uit over de haven.

Tip 3. Fethiye is blij met toeristen

Overdag is het er een drukte van komen en gaan van verschillende jachten en excursieboten. Tegenwoordig is het stadje met circa 48.300 inwoners een bruisend toeristisch centrum met vele kleine bazaarstraatjes, restaurants en winkeltjes. Fethiye ligt aan een grote, kristalheldere baai deels omgeven door een haven met veel terrassen.

Tip 4. Fethiye zelf is niet oud
Fethiye is het vroegere Telmessos (ca. 400 voor Christus) en is gebouwd tegen de Mendosberg. Na de aardbeving in 1957 is Fethiye weer opgebouwd, dus veel oude gebouwen vind je niet meer. Wel zijn de oude Lycische koningsgraven (daterend uit 450 voor Christus) nog te bezichtigen, welke in de wand van de Mendosberg zijn gebouwd. De mooiste is de graftombe van Amynthas (uit 350 voor Christus), gebouwd in Dorische stijl. Vanaf de tombes heeft u een prachtig uitzicht over de stad Fethiye, de baai en in de verte Çalis.

Tip 5. ’s Avonds zijn de tombes verlicht
Ja, dit biedt wel ruimte voor een aparte tip! De eerder genoemde tombes in de bergwand zijn ’s avonds verlicht. Je moet er dan écht nog een keer komen om de bijzondere sfeer die dit gebied ademt aan den lijve te ondervinden.

Tip 6. Bezoek het amfitheater
De ruïnes van het oude fort van Fethiye, destijds gebouwd door de ridders van Rhodos, zijn herinneringen aan de eens gouden tijden van de stad. Ook is het oude amfitheater nog te zien. Het theater ligt vlak achter de haven en de toeschouwers hadden vroeger tijdens een voorstelling prachtig zicht op zee.

Tip 7. Als je even rust wilt
In de baai van Fethiye liggen diverse kleine eilandjes met onbedorven strandjes en inhammen.
Als je een beetje je best doet, vind je misschien iemand met een bootje die je naar zo´n ´onbewoond eiland´ wil brengen, hoezo romantisch? Nog een aanrader is met z'n tweetjes naar het Turkse badhuis in het centrum, waar je helemaal uitgerust uitkomt na een heerlijk stoombad, scrub en/of massage.

Tip 8. Fethiye is een duikeldorado!
Fethiye is een van de beste locaties om te duiken in Europa. Op een diepte van zo’n 20 tot 30 meter heb je nog een prima zicht. Ook de watertemperatuur, tussen de 17 en 27ºC, maakt duiken in de zee bij Fethiye zeer aangenaam. Een dergelijke temperatuur van het zeewater is ook bijzonder geschikt om te leren duiken. Daarom vind je in Fethiye dan ook diverse duikscholen. Neemt niet weg dat ook voor de doorgewinterde duiker het duiken hier veel bijzonders biedt. Je kunt duiken naar archeologische vindplaatsen. Niets meenemen, dat is strafbaar!

Tip 9. Met de bus of met de boot?
Fethiye heeft uitstekende busverbindingen met de rest van het land en met de luchthaven van Dalaman (1 uur). Er is onder andere een directe bus naar de bij de ruïnes van Pamukkale gelegen stad Denizli (5,5 uur). De snelle bus naar Antalya (4.5 uur) rijdt niet langs de kust maar neemt de weg door het binnenland via Korkuteli en de ruïnes van Termessos. Ook de ruïnes van Patara en Xanthos (ongeveer 75 km ten zuidoosten van Fethiye) zijn per bus bereikbaar. In de jachthaven van Fethiye wordt een groot aantal boottochten aangeboden. Mogelijkheden te over!

Tip 10. Zeker niet duur
Nee, echt niet, want volgens de Turkse traditie is alles voordelig. Voor pakweg € 400 heb je een te gekke vakantie in Fethiye.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!