Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Franchising
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Franchising

Denk je erover in te stappen in franchise te starten? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je een franchisenemer wordt!

Tip 1. Kant en klare onderneming

Als je franchisenemer wordt, stap je in een kant en klare onderneming. De franchisegever,
degene die het product/de formule ontwikkeld heeft, stelt deze formule ter beschikking aan (startende) ondernemers. Je hebt dus gewoon je eigen bedrijf, maar bent een vergoeding verschuldigd aan de franchisegever. Wel ben je verplicht de formule in stand te houden en je assortiment aan te passen aan wat er door de franchisegever gevraagd wordt.

Tip 2. Franchisenemers hebben een grote kans van slagen

Als je toch een eigen bedrijf wilt, is franchisenemer een mooi begin. Je bent immers zelfstandig en kunt verder borduren op een reeds bestaand concept. Daarbij is het natuurlijk aan jezelf om dat succes nog groter te maken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de slagingskans van startende ondernemers als franchisenemer op zo’n 90% ligt.

Tip 3. Vroeger bestond franchise voornamelijk in de detailhandel

Maar dat is vroeger want tegenwoordig neemt franchise een aardige vlucht. Zo zijn er vooral in de zakelijke dienstverlening veel franchiseformules. ’t Is natuurlijk ook best aantrekkelijk, instappen in een pasklaar concept.

Tip 4. De resultaten zijn beter

Natuurlijk wordt er volop onderzocht in Nederland dus ook, zoals hierboven reeds eerder genoemd, naar de resultaten van franchise. Daaruit is naar voren gekomen dat in franchiseverband gemiddeld betere resultaten worden bereikt dan bij niet samenwerkende ondernemers.

Tip 5. Een franchisenemer krijgt voldoende ondersteuning

Dat is juist het mooie van franchise. Je kunt je als ondernemer bezighouden met datgene waar je goed in bent en wat je leuk vindt, daarom wilde je toch een eigen bedrijf, terwijl de franchisegever zorgt voor ondersteuning op allerlei gebieden waar je als ondernemer geen tijd, geen geld of geen zin in hebt.

Tip 6. Er zijn veel franchisenemers in Nederland

Franchising is meer dan 100 jaar oud. Eind zestiger, begin zeventiger jaren komt er een doorbraak van het fenomeen in Europa, ook in Nederland. In de afgelopen decennia heeft franchising een forse groei doorgemaakt. Het aantal franchisevestigingen is in 20 jaar tijd drie maal zo groot geworden. Medio 2002 zijn er in Nederland naar schatting meer dan 425 franchiseorganisaties actief waarbij in totaal ruim 17.000 zelfstandige franchisevestigingen zijn aangesloten.

Tip 7. Goed voor de toekomst!

Uit publicaties blijkt, dat ook in de komende jaren een voortgaande groei wordt verwacht, zowel met betrekking tot het aantal franchisegevers als het aantal vestigingen per franchiseformule.

Tip 8. Samen sta je nu eenmaal sterker.

Franchising is bijzonder geschikt voor de startende ondernemer, maar ook de reeds gevestigde ondernemer kan in franchiseverband een succesvolle doorstart maken. Steeds vaker sluiten reeds gevestigde ondernemers zich aan bij een franchiseformule om hun rendement te vergroten en daarmee de continuïteit van de eigen onderneming te waarborgen. Een bekend voorbeeld hiervan is Albert Heijn.

Tip 9. Er is keus zat

Als je op internet gaat kijken en je wilt weten bij welk franchiseverband je terecht zou kunnen,
dan zul je versteld staan van de mogelijkheden die er zijn. Eigenlijk is er voor iedere ondernemer, of iemand die een eigen bedrijf wil starten, wel een mogelijkheid om franchisenemer te worden.

Tip 10. Vraag deskundig advies

Als je nog twijfelt, dan kun je natuurlijk eens deskundig advies vragen aan een consultant.
Die kan je precies op de hoogte brengen van alles wat er komt kijken bij het franchisenemer worden. Het maakt daarbij niet uit waar je voorkeur naar uitgaat, want in principe is de franchiseformule altijd hetzelfde. Per franchisegever kunnen de vergoedingen wel verschillen,
maar ook dat is weer afhankelijk van de branche.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!