Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Galicië
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Galicie

Ga je binnenkort op vakantie naar Galicië? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Galicië Vakantie boekt!

1. Terug naar de middeleeuwen.
Ver in de noordwesthoek van Spanje ligt het groenste gebied van het land, Galicië. Galicië bestaat uit de provincies Lugo, A Coruña, Pontevedra en Ourense. In dit heuvelachtige gebied wonen veel kleine, traditioneel werkende boeren. Galicië is de belangrijkste zeevarende regio van Spanje, drie van de vier provincies liggen aan de kust, en de keuken is dan ook gebaseerd op zeebanket. De Galiciërs stammen af van de Kelten en zijn trots op hun taal en cultuur. Een groot deel van Galicië is nog middeleeuws. Sommige boerenbedrijven zijn verdeeld in stukken die te klein zijn voor tractors en die worden bewerkt met ossen en paarden. Het graan wordt opgeslagen in graanschuren op pilaren, hórreos geheten. In het mistige, groene landschap liggen oude dorpen en pazos.

2. Als pelgrim naar Santiago de Compostela.
De ontdekking van de vermeende graftombe van de apostel Jakobus in de 9de eeuw maakte Santiago de Compostela tot Europa's belangrijkste religieuze gedenkplaats na de St. Pieter in Rome. Nog altijd volgen pelgrims en toeristen oude pelgrimsroutes door Noord-Spanje. Santiago de Compostela is de belangrijkste attractie van Galicië. Deze mooie stad vormt het middelpunt van een gebied met veel oude steden, met name Betanzos, Mondoñedo, Lugo en Pontevedra. De steden langs de kust van de wilde Rías Altas, aan de voet van beboste heuvels, zijn prima badplaatsen. Het binnenland is ideaal voor een landelijke vakantie.

3. Galicië is uitstekend bereikbaar.

De belangrijkste luchthavens liggen bij A Coruña, Santiago de Compostela en Vigo. Een netwerk van snelwegen verbindt Verín, Vigo, A Coruña en O Cebreiri. De wegen zijn goed, maar langs de kust soms druk. Er lopen spoorwegen tussen de grotere steden. De FEVE-spoorlijn verbindt plaatsen aan de noordkust. Er rijden ook bussen tussen de grotere steden.

4. Galicië heeft een indrukwekkende kustlijn.

De kust van Galicië is ingesneden door vele rias, een soort fjorden. De mooiste zijn de Rías Baixas in het westen. Dit zuidelijke deel van Galicië’s westkust bestaat uit vier grote rias of inhammen te midden van dennenheuvels. De stranden zijn mooi, het landschap fraai, je kunt er veilig zwemmen en het klimaat is hier veel beter dan aan de noordkust. Hoewel plaatsen als Vilagarcía de Arousa en Panxón populaire vakantieplaatsen zijn, is een groot deel van de Rías Baixas (Rías Bajas) nog ongerept.

5. In Galicië kun je genieten van vele soorten vis.
Op andere plaatsen steekt de kust uitdagend de Atlantische Oceaan in, zoals bij Cabo Fisterra, het meest westelijke punt van Spanje. Veel mensen leven hier nog van de zee. Vigo in Pontevedra is de belangrijkste vissershaven van Spanje. De Spanjaarden eten, naast de Portugezen, het meeste zeebanket per hoofd van de bevolking van Europa. De helft hiervan wordt gevangen door Galicische schepen. Zo'n 90.000 vissers en 20.000 boten vangen elk jaar meer dan een miljoen ton vis, voornamelijk voor de kust, waar veel sardines, tonijn, kreeft en clams voorkomen. De afgelopen jaren is er overbevist, reden waarom men nu uitwijkt naar het noorden.

6. Aanschouw de Kust des Doods in La Coruna.
La Coruña ligt aan de kust en de gelijknamige hoofdstad van deze provincie is dan ook een belangrijke havenstad. De provincie heeft een lange kustlijn met vele rivierinhammen die diep tussen de bergen door het land insnijden. Het wildste gedeelte van de kust is het stuk ten noorden van Kaap Finisterre. Deze kust wordt niet voor niets de Kust des Doods genoemd. Coruña heeft vele mooie zandstranden, afgewisseld door grillige rotspartijen en gezellige vissersdorpjes. Daar kun je in de vele restaurants genieten van een groot assortiment aan vis.

7. Carnaval in Ourense.

Deze cultuur heeft een echte plattelandsbeschaving gesmeed. En vergis je niet, die duurt nog steeds voort. Het einde van de druivenpluk wordt gevierd, net zoals andere oogsten of producten die het land heeft voortgebracht. De jaarmarkten vinden sinds eeuw en dag op dezelfde datum plaats. Het grootste evenement van het jaar is trouwens carnaval. De provincie Ourense staat erom bekend de mooiste en grootste carnavalvieringen van Galicië te hebben.

8. Genieten in Pontevedre.
Het charmante Pontevedra, een middelgrote en oude stad, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Vigo is de economische slagader van de autonome staat. In tegenstelling tot Pontevedra is Vigo een bedrijvige, moderne en hippe stad. Je kunt er bovendien heerlijk tafelen: schelp- en schaaldieren worden zowat in elke ría gekweekt en de wijngaarden van het keurmerk rías baixas drukken hun stempel op het landschap. Eén van de aantrekkings-polen van deze kust is de organisatie van grote gastronomische feesten, waar zowat elk schelpdier op zijn beurt in de kijker staat. Pontevedra, dat is genieten.

9. Santiago de Compostela is ook voor niet-pelgrims.

De stad biedt ook de niet-pelgrim voldoende om een aantal dagen rond te kijken. De gigantische constructies en de ruimtelijke ordening van de stad zijn een uiting van de macht die de clerus aan het einde van de 16de en de hele 17de eeuw had. Vandaag de dag bestaat er een fel contrast tussen het oude stadsdeel enerzijds en de nieuwe wijken aan de andere kant van de grote laan anderzijds. De moderne bouwwerken in de nieuwe wijken steken schril af bij de granieten schoonheid van het oude stadsdeel, waar je het hart en ook de ziel van de stad vindt. Als je niet veel tijd hebt, blijf dan in het centrum met veel restaurants, kleine cafés en leuke terrassen.

10. Zeker niet duur.
Een week Galicië biedt je veel en is zeker niet duur. Voor zo’n € 400 heb je de vakantie van je leven in Galicië.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!