Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Geld Lenen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Geld Lenen

Wilt u binnenkort geld lenen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat u geld gaat lenen!

Tip 1. Maak een financieel plan als u wilt lenen
Maak een financieel plan voordat u gaat lenen, en denk daarbij aan uw toekomstige behoeften. Als u nu geld leent voor bijvoorbeeld een hobby en u zich daarbij voor jaren vastlegd, moet u er rekening mee houden dat u straks misschien eenzelfde bedrag moet lenen voor een andere auto. Buiten de maandlasten van een lening heeft u natuurlijk ook nog andere kosten. Zet ook deze kosten op een rijtje voordat u een lening aan gaat.

Tip 2. Vergelijk via internet

Via het internet kunt u goed het aanbod vergelijken en offertes opvragen van meerdere aanbieders. Als u wilt lenen zijn er diverse speciale sites waar u voor een vergelijking terecht kunt en waar u de offertes van meerdere aanbieders online kunt vergelijken.

Tip 3. Stem de looptijd van de lening af op het doel van de lening
Zorg dat u bij het afsluiten van een lening rekening houdt met de levensduur van het object wat u met de lening gaat aanschaffen en stem hierop de looptijd van uw lening af. Het zou heel vervelend zijn als u nog moet betalen aan de financiering van een auto, als deze auto al op de sloop ligt.

Tip 4. Belastingvoordeel is er niet altijd en valt vaak lager uit
De rente van een lening of hypotheek is alleen fiscaal aftrekbaar als u het geld besteed aan verbetering van uw eigen woning. U dient dit ook door middel van nota’s aan te kunnen tonen
aan de belastingdienst. In voorbeelden wordt dan ook nog eens vaak gerekend met 52% belastingvoordeel. De meeste mensen vallen in een lager belasting tarief, waardoor het belastingvoordeel ook veel lager is. Bij de hogere inkomens valt men alleen met de top van het inkomen in de 52%, de rente is dan maar voor een deel aftrekbaar in het 52% tarief.

Tip 5. Denk zelf aan uw toekomstige risico's, een ander doet het niet

Vooral twintigers en dertigers staan bloot aan 'risico's' als (echt)scheiding, overlijden van de partner, werkeloosheid, ziekte, verhuizing om een carrière elders op te bouwen, een carrièrebreuk enzovoort. Als een onverwachte gebeurtenis zich voordoet, kunnen schulden een blok aan het been zijn. Het overlijden-, arbeidsongeschiktheid- en werkeloosheidsrisico kunt u eventueel afdekken met een verzekering. Alle overige zaken kunnen problemen geven.

Tip 6. Let op, u trekt aan het kortste eind in geval van nood
Ga voor u zelf goed na wat voor u betaalbaar is gedurende een lange periode en houdt hierbij rekening met mogelijke tegenslagen. Wie zijn schulden niet betaalt, zijn lening niet aflost of de rente niet betaalt, trekt altijd aan het kortste eind. Je komt immers de voorwaarden van een contract niet na. Denk niet te licht over een dergelijke situatie, wanneer u (te) veel leent.

Tip 7. Pas op voor klantenpassen, postorderkredieten ed.

Kredietruimte via een betaalrekening, creditcards, klantenkaarten, kopen op afbetaling, uitgestelde betaling zijn verleidelijke, kleine helpers in nood. De rente hierop is echter extreem hoog.

Tip 8. Zorg dat u weet wat u afsluit
Zorg dat u de constructie van het financiële voorstel begrijpt. Als er iets niet duidelijk is vraag het dan aan de kredietadviseur. Het is voor u immers geen dagelijkse bezigheid.

Tip 9. Geef juiste gegevens op
Als u wilt lenen, verstrek dan de juiste informatie. Soms wordt al dan iet moedwillig verkeerde informatie voor een lening opgegeven. Kredietvertrekkers willen de gegevens die u opgeeft toch door middel van stukken (zoals een salarisstrook) aangetoond zien. Als deze gegevens later anders blijken te zijn, wordt het eerder door de bank akkoord gegeven krediet, alsnog afgewezen. Dit kan heel vervelend zijn als u bijvoorbeeld al een auto besteld heeft.

Tip 10. Trap niet in hoge leenbedragen met een extreem lage maandaflossing
Je ziet vaak reclame uitingen waarbij je voor een paar tientjes per maand 25.000 euro kan lenen. Dit zijn geen leningen maar hypotheken. Daarbuiten wordt er in de berekening rekening gehouden met belastingvoordeel. In de praktijk is er meestal geen belastingvoordeel en als dat er wel is, is dat vaak veel lager dan in deze berekening (zie tip 4). Over het algemeen zijn aan zulke leningen ook dure verzekeringen gekoppeld met een éénmalige premie van 30 tot 40% van het kredietbedrag. Uw krediet wordt dan dus 30 tot 40% hoger, dit bedrag krijgt u niet in handen maar hiermee worden de verzekeringen betaald.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!