Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Goedkope Vliegtickets
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Goedkope Vliegtickets

Bent u op zoek naar goedkope vliegtickets. Wilt u niet te veel betalen en de juiste aanbiedingen vinden. Hieronder vindt u 10 tips.

Tip 1: Boek uw vliegtickets vooruit
Veel van de aantrekkelijke vliegticket aanbiedingen gelden voor mensen die (ver) van te voren boeken. Zeker voor de vliegtickets die als lokkertje voor soms wel voor een euro van de hand worden gedaan, geldt dat u er vroeg bij moet zijn.

Tip 2: Vlieg buiten de drukke periodes
In rustige periodes liggen prijzen lager dan in drukke periodes. Druk zijn de vakantieperiodes en weekenden. Als u de vrijheid heeft zelf te bepalen wanneer u vliegt, kunt u door u vlucht slim te timen aardig op uw ticketprijs besparen.

Tip 3: Vlieg vanaf een andere luchthaven
Vlieg eens vanaf een andere luchthaven dan Schiphol.Voor veel budget vliegtuigmaatschappijen geldt dat ze goedkoper kunnen vliegen vanaf kleinere vliegvelden. In Nederland zijn diverse vliegvelden met geregelde vluchten naar populaire bestemmingen. Denk aan plaatsen als Eindhoven, Maastricht en Rotterdam. Ook net over de grens kun je terecht in bijvoorbeeld Osnabruck. Iets verder weg maar voor veel mensen desondank toch dichterbij dan Schiphol, zijn de vliegvelden van Düsseldorf en Brussel.

Tip 4: Profiteer van extra korting
Veel vliegtuigmaatschappijen hebben speciale programma’s. Bent u student, ouder dan 65, heeft u airmiles over of bent u frequent flyer, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor extra korting. Voor mensen die niet binnen deze doelgroepen vallen, is het aardig om deze prijzen in het achterhoofd te houden als vergelijk om te zien hoeveel ruimte er mogelijk nog in de marges van aanbieders zit. Dit geeft u een indicatie of het lonend is nog veel verder te zoeken naar betere aanbiedingen.

Tip 5: Pak de zaterdag mee
Veel luchtvaartmaatschappijen geven korting op vliegtickets als een zaterdagnacht tussen de heen- en terugreis is opgenomen.

Tip 6: Vergelijk met behulp vliegticket engines
Diverse aanbieders geven een overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen en hun prijzen. Op die manier kunt u eenvoudig zien waar de goedkoopste vliegtickets te vinden zijn.

Tip 7: Dubbelcheck bij de luchtvaartmaatschappij zelf
De vliegtickets die bij de luchtvaartmaatschappijen zelf op de site worden aangeboden, kunnen soms extra voordelig zijn ten opzichte van de prijzen die u vindt bij vliegticket engines of vliegticket vergelijkingssites. Andersom geldt ook dat er soms speciale acties zijn die u alleen bij de engines tegenkomt.

Tip 8: Houd rekening met bijkomende kosten
De werkelijke kosten van een vliegticket worden mede bepaald door de bijkomende kosten. Het gaat daarbij om de luchthavenbelasting en reserveringskosten. Als u gebruik maakt van rechtstreekse vluchten kunt u besparen op luchthavenbelasting. Soms brengen vliegticket intermediairs additionele kosten in rekening. Denk daarbij aan bedragen tussen de €10 en €25 per ticket.

Tip 9: Let op met bagage
Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag u 20 kg aan bagage meenemen. Meestal wordt niet moeilijk gedaan over een klein beetje overgewicht. Maar de ene luchtvaartmaatschappij is preciezer dan de andere. Wilt u bijtalen voorkomen, zorg dan dat u binnen de grenzen van het toegestane bagagegewicht blijft.

Tip 10: Losse tickets of retourtickets
Bij retourtickets moet u vaak binnen een bepaalde termijn weer terugvliegen. Wilt u dus langer blijven dan is het boeken van twee losse, enkele vliegtickets mogelijk voordeliger. Voor zowel de heen- als terugreis kunt u natuurlijk op zoek gaan naar de luchtvaartmaatschappij met het beste aanbod.
Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!