Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Gran Canaria
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Gran Canaria

Ga je binnenkort op vakantie naar Gran Canaria? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Gran Canaria Vakantie boekt!

Tip 1. Gran Canaria is eindeloos
Lange zandstranden, bananenplantages, drukke badplaatsen, kleine witte dorpjes en ruige bergtoppen: op Gran Canaria vind je het allemaal! Niet alleen zonaanbidders voelen zich dus thuis op dit eiland dat onderdeel uit maakt van de Canarische Eilanden. Steeds meer mensen ontdekken dat Gran Canaria veel meer te bieden heeft dan een heerlijk klimaat en prachtige zandstranden.

Tip 2. Je hoeft niet te kiezen
Op dit eiland hoef je niet te kiezen tussen het strand of het binnenland, want vanuit alle kustplaatsen kan je genieten van uitstekende stranden, van een wandeling door de natuur, van een kennismaking met de bevolking en noem maar op. De binnenlanden van Gran Canaria zijn op natuurgebied erg indrukwekkend, met veel rotsformaties en naaldbossen. Er wordt wel gezegd dat je het idee krijg dat je in een kleine “Grand Canyon” loopt.

Tip 3. Gran Canaria is vriendelijk
Er wonen 700.000 mensen op Gran Canaria. Jaarlijks komen er 2,5 miljoen toeristen op bezoek (niet allemaal tegelijk hoor). De bevolking is vriendelijk en behulpzaam, zeker als je laat merken geïnteresseerd te zijn in ze en ook nog eens probeert een woordje Spaans te spreken. Dat wordt bijzonder gewaardeerd, en je wordt dan ook hartelijk ontvangen. Op Gran Canaria weten ze het toeristen naar de zin te maken, want daar hebben ze meer dan voldoende ervaring in!

Tip 4. Geen tijd om je te vervelen
Hou je van zon, zee en strand dan zijn Puerto Rico, Maspalomas en Las Palmas de uitgelezen plaatsen. Je kan je er zich onmogelijk vervelen door de vele activiteiten én het drukke uitgaansleven. Bovendien is de unieke natuur slechts een paar minuten van je verwijderd: de duinen van Maspalomas, de rots van Nublo en de botanische tuinen, te veel om op te noemen.

Tip 5. Klim op een kameel!
Op Gran Canaria zijn tal van dingen te doen, maar dit is wel een héle leuke: maak eens een tocht op een kameel! Je kunt namelijk op kamelensafari in San Bartolomé de Tirajana. Tijdens zo’n tocht ga je door de beroemde duinen van Maspalomas, maar ook in de palmenvallei van Fataga kun je een mooie tocht maken.

Tip 6. Liever geen beest tussen je benen?
Ook geen punt, maak dan een jeepsafari! Je kunt namelijk op jeepsafari het binnenland in en dan alle dorpjes ontdekken die daar verscholen liggen. Ook hier weer tref je vriendelijke bewoners die graag een praatje maken. Met een jeepsafari krijg je echt een goede indruk van wat Gran Canaria allemaal te bieden heeft.

Tip 7. Maak een boottocht!
Tip voor een mooie dagtocht: een bezoek aan Puerto Mogan is de moeite waard; het is een sfeervolle plaats aan een kleine jachthaven met witte kleien huizen. Vanuit de haven kun je boottochten maken om ook de buitenkanten van het eiland te ontdekken. Onderweg is er natuurlijk vast wel gelegenheid voor een frisse duik in de blauwe oceaan.

Tip 8. Ga naar Puerto Rico….
Jazeker, ook op Gran Canaria hebben ze een Puerto Rico. Het is een gezellige badplaats met veel mogelijkheden. Het strand bevindt zich in een baai, wat een heel mooi gezicht is. Het haventje met vissersboten zorgt voor een romantische indruk. Vanuit Puerto Rico kun je met de veerboot een uitstapje maken naar de karakteristieke dorpjes Arguineguin en Puerto de Mogan.

Tip 9. 14 km promenade!
Langs de kust in Playa del Ingles vind je de bijna 14km lange promenade van Playa del Ingles, die loopt tot aan het bekende duinengebied van Maspalomas. Dat is nog eens flaneren…. Langs het strand lopend zie je dat het strand verschillende breedtes heeft, dat komt door de getijden. In de diverse strandbarretjes kun je heerlijk van een drankje genieten. Te rustig? Playa del Ingles heeft veel, heel veel winkel- en uitgaanscentra zoals Cita, Faro2 en Kasbah (heel bekend bij de Nederlanders).

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie op Gran Canaria is zeker niet duur, niet in de zomer en niet in de winter. Als je bijvoorbeeld een bungalow huurt, kun je al vanaf € 19 per persoon per nacht terecht. Niet verkeerd toch?

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!