Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Granada
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Granada

Ga je binnenkort op vakantie naar Granada in Spanje? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Granda Vakantie boekt!

Tip 1. Welkom in een stad voor toeristen!
Granada heeft ontzettend veel te bieden, zoals het Generalife en de Moorse paleizen van het Alhambra. Dat is de bekendste bezienswaardigheid, maar Granada is bovendien een uiterst gezellige stad, met volop pleinen, terrassen, fonteinen en wandelpromenades. Granada is dól op toeristen.

Tip 2. Het Alhambra
Het Alhambra wordt ook wel Rode Vesting genoemd, en dat is omdat er roodbruine bakstenen zijn gebruikt voor de buitenmuren. Vanaf de torens heb je een prachtig uitzicht over de witte huizen van Albaicin. Bovendien kun je hier vandaan een goede indruk krijgen van de in rots uitgegraven woningen van Sacromonte, waar de zigeunergemeenschap van Granada is gevestigd.

Tip 3. Ontdek de granaatappels
Eigenlijk moet je het Alhambra ook te voet gaan bekijken. Dan kom je vanaf het Plaza Nueva door de steile Cuesta de Gomerez. Dat is een heel smal straatje, vol met winkeltjes, en dan ga je door een grote poort met drie bogen. Als je dan door die poort loopt, moet je even naar boven kijken, dan zie je dat die poort versierd is met drie granaatappels. Wist je dat Granada Spaans voor granaatappel is? Het is het symbool van de stad.

Tip 4. Doe het in de juiste volgorde
Als je in het Alhambra bent, zul je ontdekken dat het ontzettend groot is. Het bestaat eigenlijk uit drie delen, die je in een goede volgorde moet bekijken. Eerst het fort (Alcazaba), dan het Koninklijk Paleis (Palacia Nazaries) en dan de zomertuinen (Generalife). Waarom? Omdat door de enorme hoeveelheid bezoekers er een kaartsysteem is ingevoerd. Op elk kaartje staat een tijd aangegeven om een bepaald gebied in te gaan. Daar kun je dan zo lang blijven als je wilt, als je maar op de aangegeven tijd binnen bent. Dus niet vergeten, terwijl je al het moois bewondert, af en toe op je horloge te kijken!

Tip 5. Granada heeft het grootste aantal bars per km2 per inwoner!
Volgens officiële statistieken, echt waar, heeft Granada het grootste aantal bars per inwoner en km2 dan waar in Spanje ook! Eigenlijk ook niet zo raar, want Granada is blij met zijn toeristen. Er zijn dan ook veel, heel veel mogelijkheden om te eten en drinken in Granada, waarbij de eetgelegenheden variëren van snackbarretjes tot deftige restaurants en alles wat daartussen zit.

Tip 6. Eet eens een varkenskop…
Als je toch in Spanje bent, probeer de streekgerechten eens uit. In Granada worden veel stoofgerechten gemaakt. La Olla de San Anton is een stevige kost, wat héét, met bonen en jazeker, varkenskop en varkensoren! Een ander gerecht is La Olla Podrida, een stoofpot met spek en bloedworst. Stevige kost dus. Natuurlijk zijn er ook lichter verteerbare maaltijden te verkrijgen. Wat dacht je van een echte Spaanse tortilla?

Tip 7. Ga op koopjesjacht!
In Granada kun je heerlijk winkelen. Het belangrijkste winkelgebied vind je in de buurt van de straten Recogidas, Gran Via, Acera de Darro en Reyes Catolicos en natuurlijk in het labyrint van straatjes daaromheen. Je kunt er prachtige ambachtelijke producten kopen, en je moet zéker even langs bij de Alcaiceria (oude Arabische zijdemarkt) vlakbij de kathedraal.

Tip 8. Stort je in het uitgaansleven
Het is al eerder gezegd, Granada houdt van toeristen en daarom kent Granada ook een levendig uitgaansleven. Je hoeft niet ver te zoeken, want rond de straten van Plaza de los Lobos, Homo de Abad en Pedro Antonio de Alarcon bevinden zich heel veel bars en andere drinkgelegenheden. Het Plaza Nueva en de Paseo de los Tristes zijn de meest favoriete uitgaansgebieden in de zomer.

Tip 9. Bekijk het zomerpaleis van de sultans
De moeite van het apart vermelden waard. Het Generalife zijn de tuinen en het zomerpaleis van de sultans. Het is een schitterend doolhof gevuld met gebouwen met patio’s, hoge zuilen, fonteinen, vijvers, spannende doorgangen, noem maar op. Met een beetje fantasie verwacht je zo een sultan om de hoek te zien komen. Het is een indrukwekkend complex en als toetje biedt het ook nog eens uitzicht op het Alhambra aan de overkant!

Tip 10. Zeker niet duur
Granada is zeker een stad om je te vermaken en als je dan bedenkt dat je voor zo’n € 350 al een vakantie boekt… niet verkeerd hoor!Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!