Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Gumbet
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Gumbet

Ga je binnenkort op vakantie naar Gumbet? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Gumbet Vakantie boekt!

Tip 1. Voor het perfecte beachlife
Voor het perfect beachlife ga je naar het gezellige badplaatsje Gümbet. Hier vind je een superfraai zandstrand met het perfecte beachlife (zonnen, zwemmen en meedoen aan de gekste watersporten) en een heftig nightlife (in Barstreet gaat het feesten tot in de vroege uurtjes door en taxibusjes rijden iedere 5 minuten naar het bruisende centrum van Bodrum). De boulevard van Gümbet die langs de hele baai loopt is bezaaid met leuke terrassen van goede en goedkope restaurantjes. Na hier de zon in zee te hebben zien zakken rol je zo het nachtleven in. Gümbet is lekker compact dus je hoeft nooit veel te lopen. Veel stappen moet je echter wel, anders kun je tijdens je vakantie nooit alle bars en discotheken bezoeken...

Tip 2. Typisch Turks!
Een van de leukste kanten van Gümbet is toch wel dat het zo compact is. Vanuit je hotel loop je door de winkel- en uitgaansstraat. Deze gaat haast direct over in een heerlijk zandstrand met heel veel luie ligstoelen en ook watersportfaciliteiten zijn er plenty. Je hoeft nooit meer dan een paar honderd meter te lopen van hotel naar bar of van strand naar restaurant. En wil je eens een ander strand proberen? Ga dan naar Bodrum of naar Bitez met de dolmus. Deze taxibusjes brengen je voor een paar lira's naar alle plekken in de omgeving.

Tip 3. Heerlijk snorkelen
Wie het eng vindt om te duiken, het benauwd krijgt met al dat water om zich heen, of een proefduik gewoon te duur vindt, kan toch genieten van al het moois onder water. Met een duikbril en een snorkel kom je vaak al heel veel moois tegen. Zeker hier in Gümbet. De zee is zo helder en rond de rotsen en de baaien zo ondiep dat je vanaf het oppervlak al de mooiste dingen kunt zien. Drijvend op je luchtbedje met je hoofd onder water geniet je dubbel. Bruine rug en een prachtig uitzicht!

Tip 4. Kom naar Ephesus
Als je denkt dat je indrukwekkende archeologische opgravingen alleen in Griekenland vindt, heb je het mis. Een van 's werelds mooiste vindplaatsen is Ephesus in Turkije, op zo'n 130 kilometer van Gümbet. Hier krijg je echt het idee in de geschiedenis te stappen als je over de lange weg loopt langs de woonhuizen, de tempels, de bibliotheek (met geheime doorgang naar het bordeel!), het theater (25.000 zitplaatsen!), de haven, het bordeel zelf, de winkels en het marktplein. Aanrader!

Tip 5. Ataturk zie je overal
Ataturk zie je op iedere straathoek staan. En dan zie je hem wel overal, maar wie was dat eigenlijk? Hij was de grondlegger van het moderne Turkije. Hij gaf de bevolking in het begin van de twintigste eeuw het recht op vrije meningsuiting en hij verbeterde de positie van de vrouw. Die situatie is in de loop der jaren weer wat verslechterd, maar Ataturk is in Turkije nog altijd een naam die respect afdwingt.

Tip 6. Globetrotten naar Kos
Vlak voor de kust van Turkije, op een dik uur varen van Gümbet ligt het Griekse eiland Kos. De boot brengt je direct in het centrum van Kos-stad. Leuke winkeltjes, goede restaurants en een prachtig strand liggen hier op je te wachten. Je kunt Kos perfect op de fiets verkennen. Er zijn dan ook volop fietsverhuurbedrijfjes hier. Houd er rekening mee dat ze op Kos een siësta houden. Alles sluit rond een uur of 1. Vergeet je paspoort en je visum niet want je gaat wel eventjes naar een ander land. Een ander werelddeel zelfs, van Azië terug naar Europa en weer naar Azië in één dag!

Tip 7. Net als in Spanje
Het uitgaansleven van Gümbet kun je zonder meer vergelijken met ultieme stapbestemmingen als Blanes, Rimini en Siofok. Ook hier hebben ze een Barstreet: heel veel verschillende kroegen in een lange straat. Ierse en Engelse pubs, feestcafés, beachbars, knusse kroegen, discobars, sportcafés. Je vindt ze in Gümbet. In deze kroegen ontmoet je jongeren uit heel Europa: Zweden, Engelsen, Italianen, Denen, Schotten, Nederlanders, allemaal komen ze naar Gümbet. Niet voor niets natuurlijk. En voor het betere discothekenwerk pak je de dolmus naar Bodrum. De Halikarnas en de Bodrumclub móet je gezien hebben!

Tip 8. Vergeet de Hamam niet!
Als je in Turkije bent mag je een bezoek aan de Hamam natuurlijk niet overslaan. Voor veel Turken is de Hamam een belangrijke plaats. Niet iedereen heeft namelijk warm stromend water in huis. Naast het beroemde Turkse stoombad kan je je lichaam laten verwennen met een heerlijke olie- of zeepmassage. Laat je ook ff lekker scrubben. Dan komt je bruine huid thuis nog beter tot zijn recht.

Tip 9. Turkse specialiteiten kun je niet missen
Een alom bekend Turks snoepje is lokum, vergelijk het maar met een kleine vierkante toffe.
Wat je veel tegenkomt is gegirdek, dit zijn kleine Turkse gedroogde nootjes. Op straat zie je veel mensen die dit de hele dag door eten. Niet Turks, maar wel érg lekker en leuk om samen te doen: dit is er eentje om te delen. Hoe meer mensen hoe beter. Vul een pitcher voor 1/3 met ijs. Giet er per persoon een scheut gin overheen. Voeg een flinke slok vermouth toe. Roer voorzichtig door. Niet schudden, zoals 007 hem bestelt, want dat helpt de smaak van de gin om zeep. Giet het in een laag cocktailglas en voeg er een olijf aan toe. Salute!

Tip 10. Zeker niet duur.
Voor zo’n supervakantie in Gümbet ben je met ongeveer € 400 klaar. Te gek toch?

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!