Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Huis kopen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Huis kopen

Gaat u binnenkort een nieuw of bestaand huis kopen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat u een huis koopt!

Tip 1. NHG-garantie?

Kijk of u in aanmerking komt voor NHG, De Nationale Hypotheek Garantie. Wanneer u een huis koopt met NHG bespaart u tot 0,5% op uw hypotheekrente. Daarnaast geeft de Nationale Hypotheek Garantie zekerheid.

Tip 2. Schakel een makelaar in

Laat u bijstaan door een deskundige in de aankoopfase van een woning. U kunt dan grote besparingen realiseren op bijvoorbeeld de aankoopprijs van het huis.

Tip 3. Hypotheek: rente & zekerheid

Zoek een partij die een laag rentepercentage biedt maar kijk ook goed naar de voorwaarden.
Niet alleen het rentepercentage is van belang, ook de inhoud van de overeenkomst telt.
Zorg voor een combinatie van een laag rentepercentage en zekerheid.

Tip 4. Afsluitprovisie

Onderhandel over de afsluitprovisie. Veel mensen denken dat de afsluitprovisie vast is maar ook hier kan men over onderhandelen. U bespaart op deze manier al snel enkele honderden euro's.

Tip 5. Taxatierapport

Wanneer u een huis wilt kopen eist de geldverstrekker een taxatierapport van het huis.
Dit moet door een erkend taxateur uitgevoerd worden. De maximale hoogte van uw hypotheek wordt berekend aan de hand van onder andere de executiewaarde. Deze waarde staat in het taxatierapport. De prijzen van een taxatierapport liggen niet vast. Ga daarom op zoek naar een partij die dit voor een goede prijs kan uitvoeren.

Tip 6. Notaris

Hetzelfde geldt voor de notaris. De tarieven voor de notaris zijn vrijgegeven waardoor het zinvol is op zoek te gaan naar een notaris met lage tarieven. Hiermee bespaar je wederom enkele honderden euro's.

Tip 7. Hypotheek meeverhuizen

Gaat u verhuizen? Kijk dan of u de hypotheek mee kunt verhuizen. In dat geval betaalt u geen afsluitprovisie over het oude hypotheekbedrag, maar alleen over de eventuele verhoging.

Tip 8. Let op indirecte woonlasten

Veel mensen kijken vooral naar de directe woonlasten van een huis. Met name de kosten van een hypotheek worden aandachtig onder de loep genomen. Andere lasten spelen echter net zo goed een rol. Zo kunnen woonlasten per gemeente sterk verschillen. Een tuin aanleggen en onderhouden is kostbaar. En wat bent u kwijt aan schilderwerk, hoeveel stookkosten brengt het huis met zich mee?

Tip 9. Bouwkundige keuring

Wilt u meer zekerheid bij de aankoop van uw huis, denk dan eens aan een bouwkundige keuring. Organisaties als Keurhuisnederland en de Vereniging Eigen Huis bieden deze dienst. U krijgt met een bouwkundige keuring in de bouwkundige staat van het huis dat u wilt kopen. Een bouwkundige keuring voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan. Zeker bij de aankoop van oudere panden is een bouwkundige keuring te overwegen.

Tip 10. Kijk en vergelijk

Het internet leent zich bij uitstek voor het zoeken en vergelijken van huizen. U kunt gericht op zoek naar uw droomhuis. Er zijn vele internetsites waar u huizen kunt vinden. Funda is waarschijnlijk de bekendste site. Daar vindt u huizen van makelaaars aangesloten bij de makelaarsvereniging NVM. De VBO en LMV, andere makelaarsverenigingen, hebben eigen huizensites. Ook zijn er franchiseketens die niet zijn aangesloten bij een van de makelaarsverenigingen. Zo vindt u ook bij de site van Vrijehuizenmarkt huizen die niet elders zijn opgenomen. En kijk ook eens op Marktplaats. Daar adverteren vele particulieren die hun huis zonder tussenkomst van een makelaar verkopen.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!