Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Inboedelverzekering
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Inboedelverzekering

Ga je binnenkort een inboedelverzekering afsluiten of oversluiten? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je inboedelverzekering afsluit!

Tip 1. Een inboedelverzekering is noodzakelijk

Je kunt natuurlijk denken ‘mij gebeurt niks’ maar een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Dat kan dan variëren van een omvallende kaars tot een overlopend aquarium en alles wat tussen water en vuur in zit. Als er schade ontstaan is, en dat kan ook gebeuren doordat er bij de buren iets aan de hand is, dan is het toch wel erg fijn als je een goede inboedelverzekering hebt, want die dekt dan de kosten.

Tip 2. Vergis je niet in de vervangingswaarde

Je moet er niet te snel van uitgaan dat je spullen niets waard zijn. Je zult er versteld van staan wat erbij komt kijken als je je hele inboedel moet vernieuwen, want dat begint in het geval van brand al bij de vloerbedekking en het behang. Bovendien, als je bedenkt wat een mens in de loop van de tijd vergaart, dan moet je wel haast tot het besef komen dat zoiets aardig kan oplopen.

Tip 3. Maak een inventarislijst.

Als je overweegt een inboedelverzekering af te sluiten, maak dan eens een inventarislijst van al je spullen. Vergeet daarbij niet de eventuele zolder, bergruimte of logeerkamers. Maak een schatting van wat die zaken ongeveer kosten als je ze moet vervangen. Zo krijg je een aardige indruk tegen welk bedrag je je zou moeten verzekeren.

Tip 4. Voor kopers en huurders

Het maakt niet uit of je nou in een koophuis of huurhuis woont, want je hebt áltijd inboedel.
En er kan áltijd schade aan die inboedel ontstaan die áltijd meer geld kost dan je denkt.
Daarom is het echt van belang een goede inboedelverzekering af te sluiten, zelfs voor kamerbewoners.

Tip 5. Een inboedelverzekering is hetzelfde als een brandverzekering.

Eigenlijk is brandverzekering een oude term. Tegenwoordig heet dat inboedelverzekering, want er kan wel meer met je hebben en houden gebeuren dan alleen maar brand. Denk aan een leeggelopen aquarium of gesprongen waterleidingen of verstopte riolering van eventuele (boven)buren.

Tip 6. Een inboedelverzekering is nooit te duur

Zeker niet als je bedenkt wat er allemaal gedekt is ingeval van schade. Daar weegt de premie, die afgestemd wordt op de verzekerde waarde, echt wel tegen op. Overigens is de hoogte van de premie van meerdere factoren afhankelijk, zoals het aantal bewoners, de bouwaard van het huis (hout/steen) etc.

Tip 7. Vergelijk voor je een beslissing neemt!

Het loont zeker de moeite om de diverse premies te vergelijken, want er zitten nogal wat verschillen in premies. Dat kun je zelf doen door op internet diverse sites te bezoeken, maar je kunt dat klusje ook overlaten aan je tussenpersoon. Een beetje assurantietussenpersoon weet je feilloos over de ins en outs te informeren.

Tip 8. Pas op voor onderverzekering

Zelfs al je al een inboedelverzekering hebt kan het nuttig zijn om deze eens nader te beschouwen. Er zijn immers in de loop van de tijd vast wel de nodige zaken vernieuwd c.q. bijgekomen. Misschien is je huidige polis wel gebaseerd op je inboedel toen je die net had aangeschaft en is diezelfde inboedel nu veel meer waard. Ook hiervoor kan een inventarislijst handig zijn.

Tip 9. Natuurlijk moet je ook oppassen voor oververzekering

Er zijn natuurlijk altijd verzekeringsmaatschappijen die je wel het vel over de oren willen trekken en extreme premies voor onwaarschijnlijk dure inboedels willen rekenen. Ook daarom is het goed je erin te verdiepen, je niet zomaar wat aan te laten praten, je eigen hersens te gebruiken en te tellen, te vergelijken en te besluiten.

Tip 10. Voor je duurdere spullen een aparte kostbaarhedenverzekering

Denk nou niet dat je er bent met een goede inboedelverzekering als je bijvoorbeeld dure sieraden, dure fotoapparatuur of andere bijzondere dingen hebt, zoals bijvoorbeeld een postzegel-verzameling, muntenverzameling, nou ja, eigenlijk alles wat een beetje van waarde is. Dan is het zinvol om voor die bijzondere zaken een aparte verzekering af te sluiten, ook wel genoemd een kostbaarhedenverzekering. Ook hierover kan je tussenpersoon je feilloos informeren.

 Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!