Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Inbraakbeveiliging
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Inbraakbeveiliging

Jaarlijks wordt in Nederland zo'n 100.000 keer ingebroken. Gelukkig kunt u zelf veel doen om inbraak te voorkomen. Lees deze 10 tips over inbraakpreventie!

Tip 1. Goed hang- en sluitwerk
Goed hang- en sluitwerk beveiligt de buitenkant van de woning. Goedgekeurde sloten zijn te herkennen aan het SKG®-merk met één tot drie sterren. Ramen en deuren moeten ook voorzien van dievenklauwen of -pinnen aan de scharnierzijde. Hierdoor kan het raam of de deur aan die zijde niet geopend worden.

Tip 2. Buitenverlichting

Buitenverlichting zet inbrekers in het licht. Het beste werkt een lamp die automatisch aan gaat wanneer iemand in de buurt van uw woning komt. Er zijn lampen die werken op beweging en warmte. U kunt ook kiezen voor een lamp met handschakelaar, maar dit kost meer energie en
de kans op vergeten is groter.

Tip 3. Binnenverlichting

Avondje uit? Laat dan net zoveel licht branden als normaal. Voor extra gemak gebruikt u tijdschakelaars in uw woning.

Tip 4. Elektronische huisbeveiliging
Een elektronisch inbraakbeveiligingssysteem is een goede stap om inbrekers te ontmoedigen. Want los van de signalering is de preventieve werking van een alarmsysteem van grote waarde.
Er zijn diverse manieren om uw huis te beveiligen. Bijvoorbeeld met detectoren of magneetcontacten. Het alarm gaat af door sirene, flitslicht of melding bij politie of particuliere alarmcentrale. Al deze keuzes zijn afhankelijk van uw woonsituatie en voorkeur.

Tip 5. Advies van deskundigen

Voor een advies op maat kunt u contact opnemen met de preventieadviseur van de politie of een erkend PKVW-bedrijf. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen® heeft u tot 90% minder kans op inbraak. En u voelt zich veilig in uw huis.

Tip 6. Goed verzekeren
Met een goede inbraakverzekering voorkomt u dat u volledig voor de schade opdraait.
Veel verzekeraars geven korting op uw inboedelpremie als u huis goed en gecertificeerd beveiligd is. Let goed op de voorwaarden. Sommige verzekeraars dekken diefstal alleen als er inbraak-sporen aan de buitenzijde van het huis te zien zijn. Andere vergoeden ook zonder inbraaksporen.

Tip 7. Waardevolle spullen
Zet waardevolle spullen liefst niet op zichtbare plekken. Een kluis is een van de beste manieren om uw waardevolle zaken brandwerend of inbraakwerend op te bergen. Merk en registreer waardevolle spullen en voorzie ze van een uniek merkteken (uw postcode plus huisnummer).

Tip 8. Met vakantie?
Op vakantie of een paar dagen weg? Nodig inbrekers niet uit met een briefjes als 'wij zijn op vakantie'. Gebruik deze tekst ook niet op uw antwoordapparaat. Laat de gordijnen open.
Haal geen planten voor de ramen weg. Laat de brievenbus regelmatig legen en laat de post neerleggen op een plek die niet van buitenaf zichtbaar is. Vraag buren een oogje in het zeil te houden. Kortom: zorg ervoor dat uw huis een bewoonde indruk maakt.

Tip 9. Geen klimmaterialen

Zet ladders, vuilcontainers en andere dingen waar inbrekers op kunnen klimmen veilig weg.
Breng geen latwerken of pergola's aan waarlangs een inbreker naar boven kan klimmen.

Tip 10. Wees alert
Alle maatregelen zijn bijna overbodig als u onzorgvuldig bent. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Label sleutels niet met naam of adres, leg ze niet onder de mat of omgekeerde bloempot. Sluit ramen en deuren altijd goed af, ook als u maar kort weg bent. Vergeet het wc-raampje of deuren van de garage niet. Wees alert!


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!