Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Infrarood Sauna
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Infrarood Sauna

Denk je erover om een infrarood sauna te kopen? Thuis genieten van een infrarood sauna is een luxe die voor veel mensen bereikbaar is. Lees eerst deze 10 tips voordat je je eigen infrarood sauna koopt.

Tip 1. De werking van de Infrarood Sauna
De werking van een infrarood sauna is gebaseerd op de infrarood warmte. Deze warmte wordt zonder tussenkomst van de lucht op het lichaam overgebracht. De infraroodwarmte dringt tot maar liefst 4 cm diepte in de huid. Je transpireert meer in een infraroodsauna. Je raakt snel afvalstoffen kwijt. Dit heeft een positief effect op je weerstand en een gezonde huid. Het effect is een totale ontspanning van lichaam & geest.

Tip 2. De voordelen van de Infrarood Sauna
De infrarood sauna kent een aantal voordelen ten opzichte van de gewone sauna.
-Aangenamer tijdsverblijf door de lagere temperatuur.
-De compactere afmetingen van een infraroodsauna.
-Veel lager energieverbruik.
-Geen tot snelle opwarmingstijd. Binnen tien minuten is je cabine gebruiksklaar.
-Kortere sessie, dus ook ideaal als ontspannend tussendoortje.
-Geen extra kosten voor aanleg en gebruik van krachtstroom.
-Gering onderhoud.

Tip 3. Korte- of langegolf infrarood?

Je kunt kiezen uit korte- en langegolf infraroodstralen. Kortegolf brengt de warmte sneller op ons lichaam over. Dit wil echter niet zeggen dat kortegolf beter is dan langegolf infrarood. Misschien vindt u kortegolf te snel, te pentrant. Langegolf heeft als voordeel dat de temperatuur langzaam wordt opgebouwd en geeft een hogere transpiratie. Voor de therapeutische werking als zodanig is er geen verschil. Het is dus een persoonlijke keus. Momenteel is 80% van de verkochte cabines uitgerust met langegolf.

Tip 4. Infrarood is veilig

Regelmatig gebruik maken van uw infrarood cabine is absoluut veilig. Het is echter belangrijk om te weten dat uw lichaam uw beste informatiebron is. Luister naar uw lichaam. Als u zich niet prettig voelt door de warmte kunt u het beste op een ander tijdstip de sessie voortzetten.

Tip 5. Zelf bouwen, standaard model of maatwerk?

Als je handig bent, kun je flink geld besparen door zelf je infrarood sauna te bouwen. De losse sauna-onderdelen zoals stralers zijn erg gemakkelijk on-line te kopen. Je kunt ook complete sauna bouwpakketten kopen. Alles op maat gezaagd inclusief bevestigingsmaterialen. Het aanbod standaard modellen is groot; in alle vormen en maten. Ze worden stekkerklaar opgeleverd en zijn eenvoudig te monteren. Of je kiest een leverancier die dit voor je doet. Heb je te maken met bijzondere wensen of afwijkende afmetingen, dan is maatwerk aan te raden.

Tip 6. Vurenhout of Redceder?

Over het algemeen wordt vurenhout vanwege de lagere prijs het meest toegepast. Het is ideaal voor de bouw van sauna’s. Maar Redceder bezit duurzamere eigenschappen. Zo kan het onmogelijk krimpen, kromtrekken of schimmelen. Daarom is deze houtsoort heel geschikt om in vochtige ruimtes te plaatsen. Redceder geurt verrukkelijk en neemt vrijwel geen warmte op. Het heeft een betere reflectie van infraroodstralen dan vurenhout en is zeer onderhoudsvriendelijk

Tip 7. Maak er een compleet kuuroord van!

In je eigen sauna kun je ook kiezen voor aroma-, muziek- en kleurentherapie. In de aromatherapie worden essentiële oliën gebruikt, die zijn niet verdund en hebben juist daardoor zo'n goede werking. Elke olie heeft z’n eigen werking. Zo is Eucalyptus verlichtend bij verkoudheid, lavendel ontspannend en rozemarijn stimulerend. De natuurlijke werking is in elk geval erg lekker! Bij optimaal genieten speelt ook muziek een rol. Rust je sauna uit met een radio/CD-speler. Tot slot hebben ook kleuren een krachtig effect op je lichaam. Zo is rood stimulerend, geel opwekkend, groen kalmerend en blauw ontspannend. Zo wordt je eigen sauna een waar kuuroord!

Tip 8. In combinatie met de gewone sauna

Je kunt in een infraroodcabine ook een saunaoven plaatsen. Bij de grotere modellen cabines is dit goed mogelijk. Houd er wel rekening mee dat er een grote stroomverbruiker bijkomt. En in dit geval meerder groepen of een krachtstroom aansluiting nodig is.

Tip 9. Geschikt voor –bijna– iedereen

Jong tot oud kan gebruik maken van een infrarood sauna. Door de normale luchtvochtigheid is deze sauna ook geschikt voor mensen met hartritmestoornissen en carapatiënten. Bij een slechte lichamelijke conditie, bijzonder medicijngebruik, zwangerschap en bij het gebruik van een pacemaker of metalen implantaten dient u eerst uw huisarts te raadplegen.

Tip 10. Vergelijk prijzen!

Het is belangrijk dat je weet wat je wilt. Dan is het makkelijker om een infrarood sauna te kopen. Handig zijn de sites op internet waar je diverse offertes kunt opvragen en prijzen kunt vergelijken. Deze tip kan je honderden euro’s besparen!


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!