Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Istanbul
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Istanbul

Je wilt Istanbul een keer bezoeken? Hier vind je de 10 beste tips voor je vakantie naar Istanbul.

Tip 1. Istanbul was Constantinopel was Byzantium
Snap je het nog? In de loop van de geschiedenis heeft Istanbul verschillende namen gehad.
Dat stamt van ver uit de oudheid. De eerste naam van de stad was Byzantium, maar na de verovering door Constantijn werd de stad Constantinopel genoemd. Nog later, in de zestiende eeuw, kreeg de stad zijn huidige naam Istanbul.

Tip 2. Bezoek het Dolmabahce Paleis
Dit is een paleis wat vaak niet in de georganiseerde reisprogramma’s staat, dus echt iets om zelf te ontdekken. Als je dan toch in Istanbul bent, móet je dit toch ook gezien hebben.

Tip 3. Neem deel aan de ultieme verwennerij
Verwennerij? Jazeker, dat onderga je als een hamam bezoekt, oftewel een Turks badhuis.
Het mooiste en bekendste badhuis van Istanbul is het Cagaloglu Hamami, dat stamt uit de
18e eeuw. Dit badhuis is cultuur én ontspanningen inéén.

Tip 4. Waar Agatha Christie heeft geslapen….
Kun je met eigen ogen zien in het Pera Palas Hotel. Het is een erg leuk hotel om van binnen te zien en je kan je heel goed inleven in de oude sfeer. Een drankje in de bar in dit hotel Pera Palas is een aparte belevenis. Je kunt je de tijd van de Oriënt express hier goed voorstellen. In Pera Palas Hotel is de kamer van Ataturk en de kamer van Agatha Christie nog te zien! In de kamer van Agatha Christie kan je ook overnachten, maar dat kost niet niks.

Tip 5. Neem de metro
In de wijk Beyoglu (aan de overkant van de Oude stad) kun je voor een paar centen meerijden
in de Tünel, de enige metrolijn van Istanbul die nog dateert uit vervlogen nostalgische dagen.
Een van de oudste metrolijnen ter wereld is de tunnel in de nieuwe wijk Taksim. De rit duurt maar een paar minuten, maar de sfeer is wel apart. Aan de andere kant van deze metro begint vervolgens de ‘Kalverstraat’ van Istanbul, de Istiklal Cadessi.

Tip 6. Madurodam, maar dan op zijn Turks
In Miniaturk vind je u meer dan 150 bekende gebouwen van Turkije. Je kunt het vergelijken met Madurodam in Nederland. Het is een heel aparte belevenis om als "reus" tussen al die mooie gebouwen te lopen, weer eens wat anders dan altijd omhoog kijken in ieder geval.

Tip 7. Bekijk het Valens Aquaduct
In de 4e eeuw na Christus liet keizer Valens dit aquaduct bouwen als deel van een systeem waarin het paleis, en de fonteinen in de stad werden voorzien van water. Het water kwam vanuit de buurt van Belgrado bos en de bergen 200 km verderop en mondde uit in de sulthanamet wijk.
Het aquaduct voorzag de stad tot aan de 19e eeuw van water. Tegen die tijd waren de kanalen al vervangen door lemen of metalen buizen. De lengte in de stad was ooit 1.000 meter maar er is nu ongeveer 625 meter over.

Tip 8. Aanschouw met eigen ogen de Gouden Hoorn
De rivier de Bosporus wordt vaak beschreven als de grootste natuurlijke haven van de wereld.
De rivier zorgde er voor dat Constantinopel een rijke stad werd. De naam van het water komt voort uit een legende. Volgens deze legende gooide de Osmanen er zoveel schatten in dat het water glinsterde van het goud. Vroeger lag deze rivier vol met boten maar tegenwoordig blijven de grote boten buiten de stad. Vanaf de Galatabrug heb je een leuk uitzicht over de stad met een skyline vol met minaretten. Deze brug werd in 1992 gebouwd en heeft in het midden een opening voor grote schepen.

Tip 9. Maak een boottocht!
Een bezoek aan lstanbul is niet compleet zonder een traditionele en onvergetelijke boottocht over de Bosporus, de slingerende zeestraat die Europa scheidt van Azië. Haar oevers vormen een verrassende mengeling van heden en verleden, grote pracht en simpele eenvoud. Moderne hotels staan naast houten villa's, marmeren paleizen grenzen aan stenen forten en elegante wijken aan kleine vissersdorpen. De beste manier om de Bosporus te zien, is door met een van de vele passagiersboten mee te reizen, die met grote regelmaat zigzaggend langs de oevers varen.
Je gaat aan boord in Eminonu en legt om beurten aan de Aziatische en Europese kant van de zeestraat aan. De vaartocht, die zeer aantrekkelijk geprijsd is, duurt ongeveer 6 uur.

Tip 10. Zeker niet duur!
Kijk, Turkije is al geen duur vakantieland en als je dan voor zo’n € 400 een week vakantie in Istanbul kunt boeken….. wat houdt je dan nog tegen? Gewoon een keertje doen dus.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!